Boekvraag van de week: Wat is jouw favoriete boekverfilming?


Persoonlijk heb ik geen favoriete boekverfilming omdat ik al de boekverfilmingen die ik heb gezien niet goed vind. Sommige zijn zelfs heel erg slecht, maar dat is mijn persoonlijke mening. Ik neem me ook keer op keer voor dat ik geen boekverfilming meer ga kijken omdat ik er meestal een kater aan over hou en dan heb ik geen druppel alcohol gedronken.
Zo was ik even in een mineurstemming toen ik een paar jaar geleden De Scheepsjongens van Bontekoe zag. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik wilde weten hoe Nick & Simon het deden en eerlijk is eerlijk, het openingsnummer is gewoon geweldig en het lag dan ook zeker niet aan hen. Ook hun acteerprestatie was goed aan het eind, maar ik miste zoveel van wat ik had gelezen in het boek, dat ik de film maar een aanfluiting vond. Manlief was halverwege al afgehaakt, want ook hij vond het niets.
Vorig jaar, of was het alweer het jaar daarvoor? zag ik de film over de hond met 9 levens. Ook die viel heel erg tegen. Ik miste teveel stukjes die ik in het boek had gelezen en dat is jammer.
Zo heb ik dat keer op keer met boekverfilmingen van boeken die ik heb gelezen.
Nu schiet me net te binnen dat ik Turks Fruit wel een geweldige film vind, maar, schaam... schaam... ik heb het boek nog nooit gelezen. Wie weet... als ik het boek heb gelezen, dat ik de film prompt niets meer aan vind omdat ik weer van alles mis.

Wat is jullie favoriete boekverfilming? Of hebben jullie hetzelfde als ik en vinden jullie geen van de boekverfilmingen goed?




Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg