Aap Noot Lief - Chariva



Aap noot lief van Chariva is een inspirerend boek met versjes en wijsheden waar je wat van kan leren, die je zelfvertrouwen geven.
Dit boekje is leuk voor jezelf, maar is ook heel erg leuk om cadeau te geven aan iemand die je lief hebt of waarvan je vindt dat die wel wat meer zelfvertrouwen kan gebruiken.

In Aap noot lief van Chariva lees je versjes en wijsheden die je kunnen inspireren, die je helpen om wat aardiger voor jezelf en voor anderen te zijn. Chariva geeft op haar eigen manier levenslessen door middel van dit boek door aan jou, aan de lezer van dit boek.

"Jij keek voorbij mijn barsten en zag een gave vaas"

"Het gaat om wat je hebt geeft"

Aap noot lief van Chariva is niet alleen aan de buitenkant heel erg mooi, maar is van binnen ook heel erg mooi vormgegeven. Voor diegenen die opgegroeid zijn met het ouderwetse leesplankje kan het zijn dat ze onbewust iets anders zeggen na 'noot' omdat het er zo ingebakken zit. Dat ligt zeker niet aan de auteur, maar aan de lezer omdat die het zo geleerd heeft.

Dit boekje staat boordevol schitterende tekeningen met bijpassende versjes en wijsheden. Het zijn levenslessen van de auteur die ze doorgeeft aan de lezer. Vooral voor diegenen die heel erg onzeker zijn, kunnen de versjes en de wijsheden een mooie opsteker zijn, je zelfvertrouwen geven. Ze leren daardoor meer van zichzelf te houden, naar zichzelf te luisteren, pas op de plaats te nemen en jezelf te zijn zonder dat je je hoeft te schamen. Ze laat je anders naar jezelf kijken en dat er niet veel voor nodig is om jezelf mooi te vinden. Je leert niet alleen naar jezelf te kijken, maar ook naar anderen zoals bijvoorbeeld als je je ergert aan anderen, wat je dan kan doen.

Chariva weet in Aap noot lief heel goed een spiegel aan de lezer voor te houden. Ze geeft niet alleen algemene wijsheden, maar ook haar persoonlijke ervaringen, ze geeft zichzelf een klein beetje bloot. Soms gebruikt ze metaforen zoals bijvoorbeeld regen, gras en mest. Ze legt in een paar zinnen uit wat ze daarmee bedoelt. De versjes en de wijsheden zijn op een luchtige manier geschreven en niet ellenlang, maar beknopt. Daardoor leest het boek vlot weg. Mocht je (weer) een onzeker moment hebben, dan kan je een versje of een wijsheid terug lezen om jezelf op te peppen, je zelfvertrouwen te geven.

Conclusie, Aap noot lief van Chariva is een heel erg inspirerend boek waar je wat van kan leren. De versjes en wijsheden geven je zelfvertrouwen en leren je anderen lief te hebben.

Mooie quote:
"De kunst is om die val niet te zien als een mislukking, maar als een leermoment."

Hoeveel sterren geef je het boek?
5 sterren.

Website van uitgeverij:


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg