De Engelse Brieven - Tsafrira Levy


Van Elikser UITGEVERIJ mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Op het moment dat Annabel een stapeltje oude Engelse sollicitatiebrieven voor de functie van een au pair vindt en de geschrokken reactie van haar ouders ziet, legt ze meteen de link naar haar lang bestaande gevoel dat iets in hun gezin niet klopt, zonder dat ze dat eerder met woorden heeft kunnen onderbouwen.
Wat volgt is een boeiende zoektocht in Schotland met zijn ruige landschappen, om de waarheid rond dat geheim tot op de bodem uit te zoeken, want pas dan zal ze op eigen kompas kunnen varen in plaats van zich een holle kopie van een ander te voelen. Terwijl ze stapje voor stapje verder komt, raakt ze in een liefdesrelatie verzeild die haar voor een bijna onmogelijk dilemma plaatst.
Een boeiende, spannende en ontroerende zoektocht naar identiteit en ware liefde, verteld via de perspectieven van de vier markantste personages.

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Evelien Veenstra

Binnenwerk:
Evelien Veenstra

Jaar van verschijnen:
2019

EAN:
9789463651547

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
308

Genre:
Literaire romans

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd, maar leent zich er goed voor om verfilmd te worden. Aart Staartjes zou dan misschien de vader van Kiana kunnen spelen. Hij is heel erg goed in rollen van dat soort types.

Prijs:
€21,50

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van De Engelse brieven van Tsafrira Levy wil je weten waar die plaats is en wat het verhaal achter de bewoners van het huis is. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt er meer over weten.
In De Engelse brieven van Tsafrira Levy gaat de hoofdpersoon op zoek naar haar echte ouders nadat ze heeft ontdekt dat haar ouders haar echte ouders niet zijn. De gevoelens die zij heeft, kunnen herkenbaar zijn voor diegenen die ook niet zijn opgegroeid bij hun biologische ouders en die pas laat hebben ontdekt dat zijn ouders niet zijn ouders zijn. Het gevoel van iets missen, dat er iets niet klopt, de geheimzinnigheid, karaktertrekken die niet overeen komen, uiterlijk dat afwijkt van de ouders en zo meer.
De Engelse brieven van Tsafrira Levy is bekeken vanuit vier personen; de hoofdpersoon en nog drie personen die belangrijk zijn voor de hoofdpersoon. Ieder blijkt zo zijn eigen verhaal te hebben. Toch was het misschien ook leuk geweest als het verhaal van nog een paar kanten, vanuit andere ook belangrijke personen was bekeken, maar dan was het wel een heel erg dik boek geworden en het is nog maar de vraag of ze iets extra's hadden toegevoegd omdat in de vier perspectieven al zoveel wordt vertelt. Langzaam aan kom je steeds meer te weten over de achtergronden van de personen. De auteur heeft zich heel erg goed weten in te leven in de personen en de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt. Je voelt de diverse emoties als verdriet, opluchting, boosheid, verbijstering en blijdschap. Het verhaal is haast filmisch geschreven en leent zich er dan ook goed voor om verfilmd te worden. Het is een verhaal dat je in het tijdsbeeld moet plaatsen zoals een van de personen in het boek ook al in iets andere woorden aangeeft. Na het lezen van dit boek kan je alleen maar begrip hebben voor de meeste personen. Bij dit boek, dat heel erg vlot weg leest, wil je alleen maar verder lezen, je wilt weten hoe het verder gaat, of de gezochte personen gevonden worden en mochten ze worden gevonden, hoe ze reageren. Als je niet in dit boek bezig bent, dan houdt het je wel bezig tijdens je andere bezigheden.
De Engelse brieven van Tsafrira Levy laat zien wat het met een ongeboren kind kan doen als de moeder tijdens de zwangerschap blijft drinken en wat de gevolgen daarvan na de geboorte kunnen zijn, hoe iemand zich voelt als zij zich bedrogen voelt door diverse personen, dat liefde zich niet laat sturen en hoe sterk die kan zijn, dat de geschiedenis zich soms (deels) herhaalt, wat het met mensen doet die een oorlogstrauma hebben opgelopen, hoe sterk een familieband kan zijn ook al is het geen eigen familie, dat toeval niet bestaat en hoe een ziekte als MS mensen kan slopen en wat dat voor de omgeving betekent. Bepaalde stukjes zijn een tikkeltje voorspelbaar, maar over het algemeen is het een verhaal met vele verrassende wendingen en een deels voorspelbaar plot. Het is wel aan te raden om een doos tissues bij de hand te houden, want diverse stukjes, zoals bijvoorbeeld tijdens een heugelijk nieuws, zijn heel erg emotioneel.
Kortom; De Engelse brieven van Tsafrira Levy is een heel erg aangrijpend, boeiend, emotioneel en soms humorvol verhaal, dat haast filmisch is geschreven. Het is een verhaal dat je raakt. Als je het boek uit hebt, heb je het gevoel dat je er weer een paar fictieve vrienden bij hebt.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, want daar draait het boek om.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot, beeldend en haast filmisch geschreven.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is chronologisch geschreven waarbij er soms terug geblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt. De vervolgen naar de volgende perspectieven sluiten naadloos aan op de perspectieven van de vorige personen.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker, als je er eenmaal in begint, kan je niet meer stoppen met lezen.

Heeft het plot je verrast?
Deels wel, deels niet.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, dat is het verhaal zeker.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Annabel, omdat ze nooit opgeeft als ze iets in haar hoofd heeft, ook al is dat misschien niet altijd even verstandig.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Boyd, maar kan niet zeggen waarom, want dan zou ik teveel verraden.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Ze klinken over het algemeen mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat lukt me wel.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze diverse keren zoals bijvoorbeeld met het verhaal Kiana en het verhaal van Finley en zo zijn er meer stukjes die me geraakt hebben.

Mooie quote in het boek: 
Tragedies kennen alleen verliezers, maar voor mensen die nieuwe paden durven te bewandelen gloort altijd weer hoop.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van familieverhalen houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Dit boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat dit boek mij nog een tijdje bezig gaat houden, al dan niet bewust.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar Elikser UITGEVERIJ om een leesfragment van dit boek te lezen.

Website van de auteur:
Tsafrira Levy

Website van de uitgever:
Elikser UITGEVERIJ






Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg