Koning Duardox - Eduard Poot


Van UITGEVERIJ ASPEKT mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Duardox is de jongste zoon van de koning van een oude Griekse stad. Als er een oorlog uitbreekt gaan zijn vader en zijn broers mee met de oorlogsvloot. Duardox mag niet mee, maar wordt benoemd tot tijdelijke koning, Duardox is hier niet zo blij mee, omdat hij zo geen heldenrol kon spelen. Hierdoor is hij bang dat zijn kwaliteiten onderschat blijven en hij als jongste zoon nooit serieus wordt genomen.
Al snel blijkt een andere achtergebleven Koning, Solom, te willen profiteren van het conflict. Hij begint zijn eigen oorlog tegen de steden om hem heen, waarvan de soldaten inmiddels vertrokken zijn. Ook de stad van Duardox wil hij innemen. Daarbij krijgt Duardox de keuze om zich eerloos over te geven, of een dwaze strijd aan te gaan tegen een veel grotere en sterkere vijand.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Eduard Poot (1990) heeft sinds oktober 2017 zowel het diploma Social Work als de aanmoedigingsprijs beste studentondernemer op zak. Hierdoor is hij nu werkzaam als sociaal werker, maar heeft na het afsluiten van zijn opleiding ook zijn inspiratie om boeken te schrijven weer opgepakt. Zijn vorige roman Jack de strijd uit Padova dateert uit 2008.

Bron: achterkant boek

Omslagontwerp:
Snegina Uzunova

Binnenwerk:
Sükran Yürekli

Jaar van verschijnen:
2019

EAN:
9789463385497

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
150

Genre:
Historische romans

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd, maar leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€16,96

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Koning Duardox van Eduard Poot krijg je meteen een idee dat je een boek over lang vervlogen tijden gaat lezen. Tijden waarin de soldaten nog harnassen droegen en speren als wapens hadden. De titel maakt nieuwsgierig. Je wilt weten wie die koning was en van welk land hij koning was.
In Koning Duardox van Eduard Poot vertelt de auteur eerst wat meer over zichzelf alvorens hij wat meer over de held vertelt en laat pas dan het verhaal beginnen. Vanaf de proloog wordt je meegezogen in het levensverhaal van Koning Duardox en zo te verder je komt, zo te lastiger het wordt om het boek weg te leggen, omdat je wilt weten hoe het verder gaat, hoe het afloopt. Het is een verhaal over een tijdelijke koning die zijn leven lang als jongste telg van een koninklijke familie zichzelf probeert te bewijzen naar vooral zijn vader en zijn broers toe. In het begin is hij totaal niet blij met zijn tijdelijke taak die hij op een gegeven moment van zijn vader krijgt toebedeeld. Veel liever had hij met zijn vader en broers meegegaan, maar gaandeweg het verhaal is hij blij met zijn tijdelijke taak omdat hij zich dan kan bewijzen, kan laten zien wat hij waard is. Tussendoor lees je hoe hij zijn vrouw heeft leren kennen, hoe hun leven verder samen is gegaan en lees je hoe de vijand te werk gaat en waarom koning Solom graag wil heersen over de vele steden, maar of hem dat ook lukt is nog maar de vraag. Je ziet de hoofdpersoon langzaam aan groeien en krijgt bewondering voor zijn listen die hij bedenkt om de vijand te verslaan.
Koning Duardox van Eduard Poot is een verhaal met vele verrassende wendingen. Op een gegeven moment krijg je wel een vermoeden hoe het plot zal gaan, maar die blijkt totaal anders te gaan dan je over het algemeen gewend bent met romans. Stiekem hoop je tijdens het lezen wel dat het op een bepaalde manier zal eindigen. Het is een verhaal over bewijsdrang, ondergeschikt voelen, stadsverdediging, macht willen overnemen, de juiste keuzes maken en goden te vriend houden.
De auteur heeft zich heel erg goed weten in te leven in de personen en de omgeving waar het verhaal zich afspeelt. Door zijn beeldende schrijven heb je het gevoel dat je er zelf bij bent. Vooral de meeste mannen zullen dit een heerlijk boek vinden.
Het is een verhaal waarbij je je moet verplaatsen in de tijd, moet beseffen dat men in die tijd bijvoorbeeld nog geen auto, vliegtuig, trein enz. had, dat men alles nog lopend deed of per paard waardoor je langer deed om van A naar B te gaan en weer terug.
Kortom; Koning Duardox van Eduard Poot is een roman dat rustig begint, maar zo te verder je komt in het verhaal, zo te spannender het wordt, zo te meer je wilt weten hoe het verhaal zal aflopen. Het is een verhaal dat vooral de meeste mannen zal aanspreken.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend. Je hebt meteen door dat je een verhaal over lang vervlogen tijden gaat lezen.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, want om hem draait het in dit boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend.

Hoe origineel is het verhaal?
Niet echt origineel, maar dat is niet erg.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het verhaal is chronologisch geschreven waarbij er soms terug geblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Zo te verder je in het boek komt, zo te moeilijker wordt het om het boek weg te leggen als het moet, omdat je wilt weten hoe het verhaal verder gaat en hoe het verhaal zal eindigen.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot zeker. Ik had een ander plot verwacht.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, dat is het verhaal zeker.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Koning Duardox, vanwege zijn doorzettingsvermogen, het niet willen opgeven, zijn liefde voor zijn stad en dat hij soms zijn gevoel volgt ook al was dat in die tijd niet altijd even wenselijk.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik ben er nog niet uit aan wie ik een grotere hekel heb.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Die klinken over het algemeen mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat denk ik wel.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Niet echt, maar dat is niet erg. Ik heb heel erg genoten van dit boek.

Mooie quote in het boek: 
De stad was onze trots en daar zouden we voor vechten.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen dit boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor mannen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ik denk het niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Dat denk ik wel, hangt van het boek af.

Website van de auteur:
Poot Dagbesteding en persoonlijke ondersteuning

Website van de uitgever:
UITGEVERIJ ASPEKT


















Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg