Lang Leve Ons - Claudia De Breij



Lang leve ons is een boek dat iedereen zou moeten lezen, van rijk tot arm

Claudia de Breij weet in Lang leve ons precies de vinger op de gevoelige plek te leggen.

Antwoorden op belangrijke vragen

Claudia de Breij gaat in Lang leve ons op zoek naar we eigenlijk willen zijn, omdat ze het allemaal niet meer snapt en met haar vele anderen die dat gevoel hebben. Op diverse belangrijke vragen die ze zichzelf stelt geeft ze antwoorden en gaat er dieper op in zoals bijvoorbeeld in het stukje 'Moet dat allemaal van mijn belastingcenten?' waarin ze vertelt over het belang van kunst, maar ook hoe ze er zelf vroeger over dacht en hoe ze haar respect toont voor een oom van haar.
Via haar boek heeft ze brieven geschreven aan onder andere de juf, waarin ze haar vertelt hoe ze haar bewondert en waarin ze reageert op dat er geen meesters zijn volgens de diverse media. Ze haalt uit naar de politiek, hoe die het anders zouden kunnen doen. Ook naar de media haalt ze keihard uit, waarin vaak verkeerde termen worden beschreven. Ze verbaast zich over hoe sommige dingen geregeld zijn en komt met oplossingen daarvoor. Ze bespreekt diverse taboes zoals bijvoorbeeld over de seksuele revolutie, dat die weer eens vernieuwd moet worden. In dit boek wordt niets of niemand gespaard, de auteur spaart ook zichzelf niet.

Houd je een spiegel voor

In Lang leve ons weet Claudia de Breij door middel van vragen en antwoorden, brieven en andere stukjes goed haar mening weer te geven. In het begin van de stukjes of bij het zien van de titel van het betreffende stukje, kan je soms zoiets hebben, dat het wel allemaal zo zal zijn, maar zo te verder je leest, zo te meer je haar gelijk moet geven in vele dingen waarover ze schrijft. Het zijn onderwerpen waarover je met anderen gaat praten.
Ze spaart niets of niemand en ook zichzelf spaart ze niet. Ze weet op alle vragen die ze zichzelf stelt hele duidelijke antwoorden te geven en komt vaak met geniale oplossingen voor diverse problemen zoals de politiek en hoe we met anderen om zouden moeten gaan. Claudia de Breij houdt de lezer en zichzelf een spiegel voor. Hoe cliché het ook klinkt, maar als Claudia over haar kinderen schrijft en die met oplossingen komen, zoals bijvoorbeeld het weer goed maken met elkaar, besef je weer dat je veel van kinderen kan leren. Soms moet je lachen zoals bijvoorbeeld het stukje waarin ze vertelt hoe ze soms het woord 'draagvlak' in haar privéleven gebruikt.

Lees dit boek

Lang leve ons zou iedereen, van rijk tot arm moeten lezen. Claudia de Breij laat met de stukjes zien dat er vaak meerdere kanten aan een bepaalde mening zitten, ze komt met voorbeelden waarom dat is, hoe de regering het anders zou moeten doen en hoe we weer met elkaar om zouden kunnen gaan.

Mooie quote:
Of projectontwikkelaars of krakers de slechteriken zijn, heb ik verder maar in het midden gelaten - opvoeden is ook af en toe een witregel laten vallen.

Hoeveel sterren geef je het boek?
5 sterren.

Website van auteur:

Website van uitgeverij:
Uitgeverij Pluim

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg