Najib - Marcel Langedijk




Niet alleen over Najib

Najib van Marcel Langedijk doet vermoeden dat het boek alleen over Najib Amhali gaat, maar het gaat niet alleen over hem, ook al is hij de hoofdpersoon om wie het draait, het boek gaat ook over zijn familie. Het is een heel erg openhartige biografie die je na het lezen niet meteen los laat.

Zijn leven

Najib van Marcel Langedijk gaat over het leven van Najib. Niet alleen hijzelf komt aan het woord, maar ook andere mensen in zijn leven zoals bijvoorbeeld zijn jongste broertje, zijn moeder en zijn vrouw komen aan het woord. Ze zijn allemaal openhartig over zijn leven. Een leven dat niet altijd even makkelijk was. Een leven waarin in zijn jeugd veel schaamte was vanwege de armoede die ze leden, over de ingewikkelde familiebanden waar men over gevoelens niet praat omdat men de vuile was liever binnenskamers houdt, over de zoektocht naar wat Najib wilde worden, de weg naar bekendheid, over zijn huwelijken, je krijgt tijdens het lezen steeds meer respect voor zijn vrouw, over zijn Marokkaanse afkomst en de band die hij heeft met Nederland, maar ook over zijn verslavingen, hoe dat is gekomen en bij wie hij uiteindelijk is afgekickt. Aan het eind vertelt Najib over zijn toekomstplannen. Plannen waar je voor hem hoopt dat hij ze waar kan maken.

Heel erg openhartig

Wat tijdens het lezen van Najib van Marcel Langedijk opvalt, is dat Najib Amhai heel erg openhartig is over zijn leven in het algemeen en zijn verslavingen, wat een verdriet hij anderen heeft aangedaan en wat hij heeft gemist en dat nu weer probeert goed te maken zoals bijvoorbeeld veel aandacht aan zijn zoons te geven. Daarnaast geeft hij zijn mening over diverse onderwerpen zoals bijvoorbeeld over het uithuwelijken en geloof in het algemeen. Hij schuwt veel onderwerpen niet en durft zichzelf een spiegel voor te houden. Na het lezen van dit boek hoop je dat Najib niet meer aan de drank en drugs gaat.
Je kan overigens merken dat de auteur journalist is. Het boek is natuurlijk niet op een vraag-en-antwoord-manier geschreven, maar toch merk je wel dat er vragen gesteld zijn waarop Najib en zijn familie en vrienden op antwoorden en waarbij de auteur vertelt wat hij op dat moment ziet en vertelt hoe het is gegaan of een aanzet geeft naar het volgende onderwerp voordat Najib of iemand anders aan het woord komt.

Man achter Najib Amhali

Najib van Marcel Langedijk is een openhartige biografie over Najib en zijn familie. Je leert niet alleen de man achter Najib Amhali kennen, maar komt ook meer te weten over Marokkaanse gewoontes en hij laat zien hoe zwaar zijn vak kan zijn, dat het niet alleen maar 'grapjes' maken op het podium is, maar dat er zoveel meer bij komt kijken. De foto's maken het boek compleet.

Mooie quote in boek:
Het gras is echt niet groener bij die ander.

Hoeveel sterren geef je het boek?
4 sterren.

Website van uitgeverij:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg