Omkijken Naar Morgen - Wendy Brokers


Van BOEKERIJ mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
De man voor wie je het hardst wegloopt, kan je toekomst in handen hebben

Waar gaat het boek over? 
Een invoelend geschreven, meeslepend verhaal over vriendschap, liefde en de verstrekkende gevolgen van gebeurtenissen in iemands jeugd

Femke Martens, de zus van Jelle uit Brokers’ roman Leven met een leugen, lijkt alles mee te hebben: ze is jong, mooi, heeft een fijne baan waarvoor ze door heel Europa reist, en nooit gebrek aan aandacht van mannen. Huisje, boompje, beestje is aan haar niet besteed. Maar er is ook een keerzijde. Niemand kent de echte Femke of neemt de moeite om haar te leren kennen. Verklaart dat de sluimerende onrust waardoor ze zichzelf steeds vaker tegenkomt en ze diep vanbinnen zo ongelukkig is?

Als haar huisarts aan de noodrem trekt en haar werkgever haar op non-actief stelt, komt ze terug naar Nederland, waar ze een groot deel van haar jeugd heeft doorgebracht bij haar tante, terwijl haar ouders hun camping in Frankrijk opbouwden. Het lijkt hét moment om schoon schip te maken en onder ogen te zien wat ze zo wanhopig graag wil vergeten, maar hoe? En als ze dan voor het eerst in haar leven een connectie voelt met een man, waarom is het dan iemand die ze onder andere omstandigheden geen tweede blik zou gunnen en wiens privéleven al reden genoeg is om voor op de vlucht te gaan? 

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Wendy Brokers ging naar haar studie aan de slag als verpleegkundige Neonatologie Geboortezorg, maar bleef geïnteresseerd in schrijven. In 2017 debuteerde ze met Geluk bij een ongeluk. Bij Boekerij verschenen de feelgoodromans Baguette met jam voor twee en Leven met een leugen. Wendy Brokers woont met haar gezin in Lopik.

Bron: achterkant boek

Omslagontwerp:
Johannes Wiebel | punchdesign, München

Binnenwerk:
Mat-Zet bv, Huizen

Jaar van verschijnen:
2020

EAN:
9789022588109

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
448

Genre:
Literatuur en romans

Verfilmd?
Het boek is voor zover bekend nog niet verfilmd, maar leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€ 15,99

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Omkijken naar morgen van Wendy Brokers weet je, als je vaker een boek van deze auteur hebt gelezen, van wie het boek is. Het is mooi, dat alles wat je op de cover ziet, ook in het boek terug vindt. Net als haar vorige boek, is ook dit boek heel erg mooi vormgegeven en niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt er meer over weten.
In Omkijken naar morgen van Wendy Brokers belandt de hoofdpersoon na een gebeurtenis in de ziektewet. De hoofdpersoon woonde een tijdje in Frankrijk en keert uiteindelijk weer terug naar de woonplaats waar ze haar jeugd grotendeels heeft doorgebracht. Een woonplaats waar ze niet alleen goede, maar ook nare herinneringen aan heeft. Dan ontmoet ze een man die ze onder andere omstandigheden geen tweede blik had gegund en zeker niet met het leven dat hij leidt. Langzaamaan kom je steeds meer te weten wat er in het verleden met haar is gebeurd en waarom ze geworden is wie ze is geworden. Ook de man blijkt schoon schip te willen maken over iets uit het verleden.
Omkijken naar morgen van Wendy Brokers is een verhaal waar je meteen in zit, dat je geregeld bij de strot grijpt, dat je soms doet ergeren en dan niet zo zeer aan de hoofdpersoon, haar begrijp je steeds beter, je krijgt steeds meer met haar te doen, maar aan diegene die haar dat heeft aangedaan. Je kan die persoon op een gegeven moment wel wat aandoen. Het verhaal is heel erg goed opgebouwd. Langzaamaan kom je erachter wat er gebeurd is met de hoofdpersoon en kom je ook iets meer te weten over een andere persoon. Het verhaal laat zien hoe mensen na een heftige gebeurtenis getekend voor hun leven kunnen zijn, maar dat ze er ook uit kunnen komen. Het is aan te raden om een doos tissues bij de hand te houden, want er zitten diverse emotionele momenten in zoals bijvoorbeeld wat er gebeurd is bij een bepaalde geboorte. Gelukkig is het verhaal niet aaneenlopend zwaarmoedig, maar worden de wat zwaardere momenten afgewisseld met luchtige momenten waarin vaak ook humor zit zoals bijvoorbeeld hoe sterk de koffie van tante Aaltje in de ogen van de hoofdpersoon is. Het is iets wat herkenbaar kan zijn.
Door de beeldende en vlotte schrijfwijze van de auteur leest het boek heel erg vlot weg. Hier en daar is het verhaal wel voorspelbaar en het eind is ook voorspelbaar, maar in dit geval is dat niet erg. Er zitten evengoed genoeg verrassende momenten in die je niet ziet aankomen, waarbij je een iets andere wending had verwacht. 
Het is voor te stellen dat diegenen die net zoiets als wat de hoofdpersoon heeft meegemaakt, af en toe zullen moeten slikken, af en toe niet verder kunnen lezen of het boek zelfs wegleggen voor een ander moment dat ze er wel aan toe zijn, omdat het te heftig is, dat het oude wonden openhaalt. De auteur heeft zich heel erg goed weten in te leven in de hoofdpersoon dat je haar gevoelens voelt, haar steeds meer begrijpt waarom ze reageert zoals ze reageert. Je kan merken dat de auteur veel onderzoek heeft gedaan naar wat de hoofdpersoon is overkomen, maar ook in de andere personen heeft ze zich heel erg goed weten in te leven en merk je dat ze veel onderzoek heeft gedaan.
Kortom; Omkijken naar morgen van Wendy Brokers is een verhaal dat je niet in de koude kleren gaat zitten, dat voor veel mensen deels herkenbaar kan zijn. Het is een verhaal dat in je gaat zitten. Je hebt de hoofdpersoon en diverse andere personen al heel snel in je hart gesloten en hoopt stiekem dat dit niet het laatste deel is, maar dat de auteur samen met een andere schrijfster nog een deel schrijft over twee nichtjes. Ondanks dat dit boek een deel van een serie is, kan je het boek los lezen, hoef je niet eerst de eerste twee delen te lezen.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek. Het is mooi dat alles wat je op de cover ziet, ook in het boek kan terug vinden.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, het is een titel dat nieuwsgierig maakt.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend waardoor het verhaal vlot wegleest.

Hoe origineel is het verhaal?
Net echt origineel, maar dat is niet erg.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het verhaal is chronologisch geschreven waarbij er geregeld teruggeblikt wordt in de tijd.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in bent begonnen, dan kan je niet meer stoppen met lezen. Als je er niet in aan het lezen bent, dan houdt het boek je wel in gedachten bezig.

Heeft het plot je verrast?
Nee, maar dat is in dit geval niet erg.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Tante Aaltje vanwege haar humor en haar eigenwijzigheid.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Sorry, maar dat kan ik niet zeggen, want dan zou ik teveel verraden.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Die klinken over het algemeen mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat lukt me wel.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze zeker. Wat de hoofdpersoon heeft meegemaakt heeft me heel erg geraakt, maar ook wat de man heeft meegemaakt heeft me geraakt.

Mooie quote in het boek: 
Uilig, maar schattig; hij zag eruit als een aandoenlijke baby die een oog dichtkneep.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van romans houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Mocht er een volgend deel komen, dan ga ik die zeker lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van BOEKERIJ om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
Wendy Brokers

Website van de uitgever:





Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg