We Zijn Vrij En De Aarde Is Gratis - Barend Lambertus


Van Barend Lambertus mocht ik zijn boek recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Meer gelijkheid zonder bemoeizuchtige overheid

Waar gaat het boek over? 
We beschouwen het als normaal om een enorm bedrag te betalen voor onze plek op aarde. We zien een overheid die zich op allerlei manieren met ons bemoeit als een noodzakelijk kwaad. Moeten we werkelijk 30 jaar krom liggen om een hypotheek af te lossen, enkel om over ons deel van de aarde te kunnen beschikken? Gaat het werkelijk mis als de overheid ons onze gang laat gaan? In dit boek verkent Barend Lambertus of het ook anders kan. Zou het niet beter zijn als onze plek op aarde gratis was? Eerlijk delen gaat vaak gepaard met een omvangrijke en bemoeizuchtige overheid. Dat is niet alleen slecht voor de economie, maar het maakt ons leven ook minder leuk. Niet voor niets zijn sommige mensen huiverig voor de ideeën van Picketty. Het is mogelijk om gratis over je plek op aarde te beschikken zonder vrijheid in te leveren. Je mag kiezen voor een geweldig bestaan op een leuk oud schip of in een tiny house. Maar ook wie gewoon in een rijtjeshuis wil wonen kan veel rustiger leven als de aarde geen beleggingsobject meer is. Dit boek legt je uit waarom.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Barend Lambertus werd wereldwijd bekend met Appelmoes eten op een garnalenkotter, dat inmiddels in meer dan 24 talen is vertaald.

Bron: achterkant boek

Omslagontwerp:
S.E. Schors

Binnenwerk:
Booksfactory.nl

Jaar van verschijnen:
2021

EAN:
9789464067149

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
156

Genre:
Maatschappij

Prijs:
€ 17,45

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van We zijn vrij en de aarde is gratis van Barend Lambertus krijg je al een klein beetje het vermoeden waar het boek over zal gaan. In het boek vertelt de auteur wie de illustratie heeft gemaakt. De titel klinkt te mooi om waar te wezen, maar maakt tegelijkertijd nieuwsgierig naar het boek. De subtitel geeft aan wat je van het boek kan verwachten.
In We zijn vrij en de aarde is gratis van Barend Lambertus legt de auteur uit waarom de aarde gratis is en waarom wij vrij zijn. Vrijer zijn dan de meeste mensen denken. Hij komt met voorbeelden waarmee de overheid teveel bemoeit met de mensen en hoe dat ook minder kan. Ook komt hij met voorbeelden hoe de mensen ook kunnen leven en wonen zodat iedereen een plek heeft om te wonen, zonder er teveel voor te betalen. En wat er vandaag de dag mis met het woonbeleid, zoals bijvoorbeeld de huisjesmelkers.
Een van de belangrijke vragen in We zijn vrij en de aarde is gratis van Barend Lambertus is, of het werkelijk mis zou gaan als de overheid ons onze gang zou laten gaan of dat het wel meevalt. De auteur geeft er zijn kijk en visie op en respecteert anderen die er anders over denken. Het boek gaat niet alleen over wonen, maar ook over de maatschappij in het algemeen, hoe mensen meer vrijheid zouden kunnen hebben als ze willen. 
Het is duidelijk dat de auteur er goed over heeft nagedacht, alles goed heeft onderzocht en alles goed heeft gewikt en gewogen alvorens hij wat opschreef. De auteur laat je met andere ogen kijken naar hoe dingen nu zijn geregeld, hoe de overheid zich steeds meer bemoeit met dingen wat eigenlijk niet nodig is. De auteur spreekt uit ervaring over hoe de overheid hem en anderen het zo moeilijk mogelijk maken om met een schip ergens te liggen, hoe de overheid met steeds meer eisen komen waaraan bijvoorbeeld hobbyschippers moeten voldoen waardoor ze hun hobby niet of heel moeilijk kunnen uitoefenen. Het boek zet je aan je het denken en je vraagt je af of de overheid inderdaad wat minder met de mensen moet gaan bemoeien, de mensen meer hun gang moeten laten gaan en alleen met echt belangrijke zaken zich bemoeien, zoals de auteur diverse voorbeelden van geeft in het boek. De auteur laat je beseffen dat het woonbeleid anders moet om iedereen zijn eigen plekje te laten kiezen op aarde.
Kortom; We zijn vrij en de aarde is gratis van Barend Lambertus is een spraakmakend boek dat je aan het denken zet. De auteur legt goed uit hoe het wonen en leven ook anders kan. Hij geeft daar genoeg voorbeelden van. Het zijn mooie ideeën, het is alleen de vraag of het ook ooit zover komt dat men veel van zijn plannen laat uitvoeren, zeker wat wonen aangaat.






Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een mooie cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is heel erg goed gekozen.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
De subtitel is heel erg goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een overtuigende manier geschreven, leest vlot weg.

Hoe actueel is het boek?
Het boek is heel erg actueel.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Mooie quote in het boek:
Vrijheid is hard nodig om een plezierig leven te kunnen leiden. 

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Dit boek is voor eenieder die geïnteresseerd is in de maatschappij geschikt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, dat ga ik niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat het boek mij nog even bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.


Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg