Het Gewicht Tussen Je Oren - Wouter Cornet


Van Wouter Cornet mocht ik zijn boek recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Hoe je met je brein het succes van je dieet bepaalt

Waar gaat het boek over? 
We hebben een vet probleem. Meer dan vijftig procent van de Nederlanders en Vlamingen heeft last van overgewicht en wil graag afvallen, maar struikelt over één van de vele verleidingen om zich heen. Waarom is gewicht verliezen zo moeilijk? En waarom lukt het bij een select groepje mensen wel? Wat kunnen we van hen leren?In Het gewicht tussen je oren laatpsycholoog en ervaringsdeskundige Wouter Cornet zien hoe je met je brein het succes van je dieet bepaalt. Hij geeft antwoord op alle vragen over succesvol gewichtsverlies. Hoe creëerje bijvoorbeeld voor jezelf het meesteffectieve dieet? Moet je per se sporten om af te kunnen vallen? Kun je afvallen als je aanleg hebt voor overgewicht? En hoe ga je om met een eetverslaving? Om de antwoorden op die vragen te vinden, neemt Cornet als onderzoeker een kijkje in de breinen van honderd succesvolle diëters. Want de grootste work out voor gewichtsverlies blijkt plaats te vinden tussen de oren.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Psycholoog Wouter Cornet (1981)verloor vier jaar geleden 33 kilo en rekende blijvend af met zijn obesitas.Hij initieerde een groot internationaal onderzoek naar gewichtsverlies onder honderd succesvolle diëters die samen meer dan drieduizend kilo afvielen.

Bron: achterkant boek

Omslagontwerp:
Villa Grafica

Binnenwerk:
Villa Grafica

Jaar van verschijnen:
2022

EAN:
9789493272316

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
240

Genre:
Dieet & Gezondheid

Prijs:
€ 21,99

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Het gewicht tussen je oren van Wouter Cornet krijg je al een vermoeden van wat voor soort boek je gaat lezen. De titel en subtitel geven goed aan wat je te wachten staat in het boek. Diegenen die de twee vorige boeken van de auteur hebben gelezen, zullen niet verbaasd zijn over de titel van het boek, het is een echte Wouter Cornet-titel. Een titel die niemand anders of maar heel weinig mensen bedacht kunnen hebben.
In Het gewicht tussen je oren heeft Wouter Cornet onderzoek gedaan naar waarom het de een wel lukt om succesvol af te vallen en een ander niet. Hij geeft antwoord op heel veel vragen over afvallen, zoals bijvoorbeeld of het echt nodig is om te bewegen als je af wilt vallen, welk dieet wel werkt en welk dieet niet en of een dieet ook helpt als je aanleg hebt, dat het in de familie zit, om dik te worden. De auteur komt met cijfers, zoals bijvoorbeeld hoeveel van de deelnemers hulp hebben gezocht en of ze daar baat bij hadden of niet. De auteur heeft contact gehad met honderd mensen over de hele wereld die allemaal uiteindelijk succesvol zijn afgevallen. De deelnemers vertellen hoe ze dat hebben gedaan, waarom ze gingen afvallen, hoe ze gemotiveerd bleven, of ze wel eens een terugval hadden, komen met tips om het afvallen vol te houden, hoe de diëten hen heeft veranderd en geven je een dag uit hun leven van wat ze eten en drinken op een dag.
Het gewicht tussen je oren van Wouter Cornet is een boek dat iedereen die wil afvallen zou moeten lezen. De verhalen van de deelnemers werken motiverend om je bij het afvallen te helpen. Wat zo mooi is van dit boek, is dat er niet een speciaal dieet in staat dat iedereen zou moeten volgen, dat je geen verwijten wordt gemaakt van wat je wel en niet mag doen en eten, maar dat de auteur, en ook de deelnemers geven dat aan, zelf laat bepalen hoe je afvalt, dat je zelf op zoek moet gaan naar wat voor jou het beste werkt. De deelnemers vertellen waarom voor hen het dieet werkt dat ze volgen, iedereen volgt een ander dieet en sommige combineren diëten. De verhalen zijn een stimulans om het diëten vol te houden, maar het word je niet kwalijk genomen als je een terugval krijgt. Wel krijg je tips hoe je een terugval kan voorkomen en hoe je het diëten kan volhouden. Het zijn stuk voor stuk tips waar je wat aan hebt, die motiverend werken.
Voor veel mensen zullen de beschreven negen dieetfases in Het gewicht tussen je oren van Wouter Cornet herkenbaar zijn, omdat ze die zelf ook hebben doorlopen of dat ze bij een bepaalde stap zijn en zien wat er nog voor ze ligt. Wat ook mooi is van de auteur, is dat hij in dit boek laat zien dat ziekte en aanleg om aan te komen, geen reden hoeft te zijn niet te diëten, dat er mensen zijn die een bepaalde ziekte hebben en aanleg hebben om aan te komen ook kunnen afvallen. De auteur en de deelnemers rekenen af met vooroordelen. Ze laten allemaal zien dat hun gezondheid erop vooruit gegaan is. De auteur en diverse deelnemers laten ook goed zien wat de invloeden van je omgeving met je kunnen doen als je wilt afvallen en hoe je daarmee om kan gaan. Het is schokkend, maar tegelijkertijd herkenbaar om te lezen dat er veel mensen zijn die een ander niet gunt dat hij of zij afvalt. Dit boek maakt je bewust van je eetgedrag en het schema van wat je mag wegen voor je lengte kan bij de een opluchting zijn, omdat ze zien dat ze geen overgewicht hebben, maar voor een ander kan het een schok zijn, omdat ze beseffen dat ze overgewicht hebben.
Kortom; Het gewicht tussen je oren van Wouter Cornet is een motiverend boek voor eenieder die al jarenlang worstelt met zijn of haar gewicht en heel graag wil afvallen. Je krijgt veel tips om af te vallen en hoe dat je dat uiteindelijk vol kan houden en word je bewust van je eetgedrag en je levenswijze. Het zou mooi zijn als dit boek wordt vertaald en uitgegeven wordt in, in ieder geval in de landen waar alle deelnemers wonen, zodat de deelnemers buiten Nederland en België dit boek ook kunnen lezen.






Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is heel erg goed gekozen, het is een titel dat meteen een indruk geeft van wat je van het boek kan verwachten.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
De subtitel is heel erg goed gekozen, je weet meteen wat je te wachten staat in dit boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een informerende manier geschreven, maar evengoed leest het boek vlot weg.

Hoe actueel is het boek?
Het boek is heel erg actueel en zal dat altijd blijven, omdat er altijd mensen zijn die willen afvallen.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, de auteur heeft me weten te raken. De verhalen van alle deelnemers hebben me geraakt.

Mooie quote in het boek: 
Ons geluk wordt grotendeels bepaald door de keuzes die we zelf maken.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die wil afvallen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, ik ga het boek niet nog een keer lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat het boek mij (onbewust) nog even bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
Wouter Cornet

Website van de uitgever:


Het boek is onder andere te koop bij bol.com.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Knock-Out - Cis Meijer

Het Libertarische Sociaal Contract

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg