Dochter Van De Onderwereld - Theo-Henk Streng


Van Theo-Henk Streng mocht ik zijn boek recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Nikki Verdonk weet dat de verhalen over haar vader waar zijn. Hij is een grote drugscrimineel en wist op het nippertje aan een fikse gevangenisstraf te ontsnappen.
Hoewel iedereen een mening over haar en haar vader heeft, probeert Nikki haar leventje zo normaal mogelijk te leiden. Dat gaat prima, totdat op een dag het ergste gebeurt. Haar vader wordt geliquideerd.
Na zijn dood gaat er een beerput open. Haar vader bleek meer vijanden dan vrienden te hebben en nu aast iedereen op zijn plekje in de onderwereld. Dat maakt iedereen verdacht als mogelijke moordenaar. Zelfs mensen die dichtbij hem stonden. Heel dichtbij.
Terwijl Nikki probeert haar leven weer op de rit te krijgen, laten de vragen haar niet los. Wie vermoordde haar vader? En waarom?

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Imber Studio, Ralph Bunschoten

Binnenwerk:
Uitgeverij H!P Publishing 

Jaar van verschijnen:
2022

Druk:
1e druk

EAN:
9789493266933

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
80

Genre:
Thrillers & spanning

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd.

Prijs:
€ 3,99

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Dochter van de onderwereld van Theo-Henk Streng wil je weten wie het meisje is en wat haar achtergrondverhaal is. Diegenen die bekend zijn met de stad die staat afgebeeld op de cover, weten meteen waar het verhaal zich afspeelt. Voor diegenen zal het een feest der herkenning zijn, omdat ze weten waar alle plekken zijn die genoemd worden in het verhaal. Ze zien het meteen voor zich. Diegenen die niet bekend zijn met de stad, zullen nieuwsgierig worden naar de stad. De titel maakt nieuwsgierig. Je weet meteen dat de titel op het meisje op de cover slaat.
In Dochter van de onderwereld van Theo-Henk Streng probeert Nikki haar leven zo normaal mogelijk te leiden ondanks dat ze weet dat er over hem wordt gepraat en waarom men dat doet. Dat gaat goed tot de dag dat ze uit school thuis komt en hoort dat haar vader die dag is geliquideerd. Na zijn dood wil Nikki weten wie erachter de liquidatie zit en waarom haar vader is geliquideerd. Diverse personen blijken zo hun redenen te hebben om haar vader te liquideren en dat zijn niet alleen mensen die ver van hem af stonden, maar ook mensen die dicht bij staan schijnen zo hun redenen te hebben. Er gaat een enorme beerput open die ontzettend stinkt van de vriendjespolitiek en meer.
Meteen bij het lezen van de eerste zin van Dochter van de onderwereld van Theo-Henk Streng zit je in het verhaal, wil je alleen maar verder lezen. Je wilt weten waarom Nikki zich zo gedraagt als ze zich gedraagt, hoe ze zo geworden is. Zo te verder je in het verhaal komt, zo te meer begrip krijg je voor haar, ook al keur je niet alles van haar goed. Je vraagt je geregeld af wat jij gedaan zou hebben in haar plaats, hoe jij gereageerd zou hebben als niemand jou iets duidelijk verteld, zoals in het geval van Nikki, over de liquidatie van haar vader. Tijdens het lezen wil je weten of Nikki achter de moordenaar van haar vader komt en waarom hij is vermoord en of ze de waarheid komt te weten over wat haar vader allemaal in zijn leven deed en wat voor gevolgen dat heeft voor Nikki en haar moeder.
De auteur heeft de spanning goed weten op te bouwen in het verhaal. Steeds als je een vermoeden hebt van wie de dader wel eens kon zijn, komt er een ander die je ook vermoedt. Het is een verhaal met vele verrassende wendingen die je niet ziet aankomen. Steeds als je een vermoeden hebt welke kant het verhaal op gaat, gaat het een andere kant op. Je krijgt hooguit even kort het gevoel dat het verhaal wel eens voor een deel voorspelbaar zal eindigen, maar dat blijkt uiteindelijk niet zo te zijn. Pas tegen het eind kom je tot de schokkende ontdekking wie erachter zit. Blijkt het iemand te zijn die je totaal niet verwacht had en blijkt dat die persoon ook een reden had die je niet zag aankomen. 
Theo-Henk Streng heeft zich in Dochter van de onderwereld heel erg goed in Nikki ingeleefd in de personages en dan niet alleen in Nikki, maar ook in andere personages, zoals Jim en de vrouw van Gilles. Tijdens het lezen voel je de gevoelens van de personages en leef je mee met Nikki. Ondanks dat het een fictief verhaal is, zou het verhaal van begin tot eind zomaar waar gebeurd kunnen zijn. Het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig en kan voor veel kinderen die een soortgelijke vader als Nikki hebben/hadden (deels) herkenbaar zijn. Daarnaast heeft de auteur zich goed verdiept in de stad waar het verhaal zich afspeelt. Tijdens het lezen heb je het gevoel dat de auteur er vandaan komt of dat hij er woont of een tijd heeft gewoond, zo goed weet hij de stad in het verhaal te beschrijven.
Kortom; Dochter van de onderwereld van Theo-Henk Streng is een spannende thriller over een meisje dat haar vader heeft verloren. De vraag is of ze erachter komt wie de moordenaar is en waarom haar vader is vermoord. Het is een goed opgebouwde verhaal waarbij pas tegen het eind alle puzzelstukjes op hun plaats vallen. Dit is een mooi boek om te lezen als je een reading challenge te halen hebt, want het boek telt maar tachtig pagina's en leest door de vlotte en beeldende schrijfwijze van de auteur vlot weg.






Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is heel erg goed gekozen, het is een titel dat je nieuwsgierig maakt naar het verhaal.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het verhaal is op een vlotte, beeldende manier geschreven waardoor het verhaal vlot wegleest.

Hoe origineel is het verhaal?
Het is een redelijk origineel verhaal.

Hoe actueel is het boek?
Het is een heel erg actueel boek en dat zal het altijd blijven.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is heel erg goed opgebouwd.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat meteen vanaf de eerste zin in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden. Als je er eenmaal in bent begonnen, kan je niet meer stoppen met lezen. Je wilt weten wie er achter de liquidatie zit, waarom en wat eraan vooraf is gegaan.

Heeft het plot je verrast?
Ja, het plot heeft me verrast, die zag ik niet aankomen.

Is het verhaal geloofwaardig?
Het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
De karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Welke persoon vond je het leukst en waarom?
Gilles, omdat hij een aardige man is en er voor bepaalde personen is als het moet. 

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Mick, maar ik kan niet zeggen waarom, want dan zou ik teveel verraden.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, ik denk wel dat ik bevriend zou kunnen zijn met de hoofdpersoon.

Begrijp je de beweegredenen van de personen?
Van sommige personen begrijp ik de beweegredenen, ook al keur ik niet alles goed, van andere personen begrijp ik ze niet.

Wat vond je van de locatie in het boek? 
Rotterdam is een hele mooie stad.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is me goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, de auteur heeft me weten te raken. Het hele verhaal heeft me geraakt.

Mooie quote in het boek: 
Ze was haar vader niet en ze nam niet de verantwoordelijkheid voor wie hij was.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van spannende thrillers houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven, maar het e-book mag op mijn Chromebook blijven staan.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
Theo-Henk Streng

Website van de uitgever:


Het boek is onder andere te koop bij bol.com.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg