Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.Als Er Iets Is Dat Went, Dan Is Het Wel Een Vent - Hans PatelskiVan uitgeverij MIJNBESTSELLER.NL mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Jaren geleden, verscheen een boekje met de titel 'Alles went, behalve een vent'. Maar helaas kon de auteur dat niet helemaal waar maken. De auteur van dit boekje, Hans Patelski, liep al die jaren met het idee de lezers duidelijk te maken dat het juist de man is aan wie het gemakkelijk wennen is. Dit doet hij soms humoristisch. Soms laat hij zien hoe vindingrijk een man is en soms schrijft hij over de vrouw die 'raar' reageert op een bepaalde situatie. Ten slotte stelt hij zichzelf de vraag hoe de perfecte vrouw er uit ziet. De vraag is: 'Bestaat er wel een perfecte vrouw?'

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover heb je meteen het gevoel dat je dit boekje niet al te serieus moet nemen ook al probeert de auteur met zijn blik je anders te doen geloven. Bij de titel kan je alleen maar vernoeden dat hier het antwoord op het boek van Yvonne Kroonenberg is. Of dat ook zo is mag je zelf gaan lezen.
De verhalen in het boek zijn op een vlotte, humorvolle manier geschreven waardoor het boek lekker wegleest. Geregeld lig je in een deuk om de belevenissen.
De auteur is eerlijk, spaart zichzelf niet, maar is ook respectvol. Nergens heb je het gevoel dat het beledigend is. Je weet meteen dat je niet alles al te serieus moet nemen. Soms is het zelfs herkenbaar en denk je bij jezelf dat je dat zelf inderdaad ook wel eens doet. Hij vertelt over zijn belevenissen in het verleden, waarbij voor velen, die de jaren '70, '80 en '90 bewust hebben meegemaakt, een feest der herkenning zal zijn.
Je leert de man beter kennen, begrijpen en herkent het een en ander van de man, maar ook voor de vrouw is het een en ander heel herkenbaar zoals hij het beschrijft. Je krijgt tips hoe je het beste met een man kan omgaan, wat hij leuk vindt en wat niet en geeft ook tips voor de man hoe je een vrouw moet behandelen, waar ze van houdt en waar niet. Hoe je soms het beste kan reageren of wat je soms het beste kan doen om geen ruzie te krijgen of om niet midden in de winterse nacht op te moeten staan.
Hij geeft tevens het antwoord of de perfecte vrouw en man bestaat.
De verhalen zijn niet zo lang, waardoor je het boek ook kan meenemen in bijvoorbeeld de trein om een verhaal te lezen. Je kan het boek ook lezen voor als je een reading challenge moet halen, want in een paar uur heb je het boek uitgelezen.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek zeker.

Wat vind je van de cover? 
Die tovert meteen een lach op je gezicht, is lekker vrolijk en past heel goed bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel goed gekozen, een sterke titel ondanks dat hij wat lang is.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en humorvol.

Hoe origineel is het boek?
Heel origineel.

Zat je direct in de verhalen?
Ja, je zit er meteen in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het boek zeker. Als je eenmaal aan een verhaal begint, wil je alleen maar verder lezen.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
De meeste plaatsen zijn leuk, zeker Amsterdam en Maastricht. Je wilt er weer even heen om de sfeer te proeven, even te genieten van die steden.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ik ben in de jaren '70 geboren en tot nu toe gaat alles me goed af.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Nee, dat niet, maar dat is niet erg.

Mooie quote in het boek: 
Eerlijkheid duurt het langst.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan het boek zeker aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor mannen, maar ook voor vrouwen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ik denk het niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Hij mag terug in de boekenkast tot mijn man hem gaat lezen.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat mij niet lang bezig houden, denk ik.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Misschien wel, hangt van het boek af.

Website van de uitgever:
MIJNBESTSELLER.NL


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…