Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Vogelman - Mo Hayder

Waar gaat het boek over? 
Vijf vrouwen worden ritueel vermoord aangetroffen op een braakliggend terrein in Londen. Onderzoek wijst uit dat de slachtoffers een vreemd en weerzinwekkend detail gemeen hebben. Rechercheur Jack Caffery realiseert zich dat hij op het spoor is van het gevaarlijkste soort misdadiger dat we kennen. Daarom is hij vastbesloten iedere mogelijkheid die de moderne forensische wetenschap biedt, aan te grijpen in zijn jacht op de dader.

Maar Jack weet ook dat de tijd beperkt is: de sadistische moordenaar kan elk moment zijn volgende slachtoffer eisen...

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Vanaf de allereerste bladzijde wordt je meegenomen in het verhaal. Bij de laatste hoofdstukken zit je op het puntje van je stoel omdat je hoopt dat ze de moordenaar te pakken krijgen, of bepaalde personen het stiekem toch overleven, of er een bepaald persoon gevonden wordt na zoveel jaar enz. enz. Het is een en al spanning, soms ergerniswekkend en dan niet naar de schrijver toe…

Als Er Iets Is Dat Went, Dan Is Het Wel Een Vent - Hans PatelskiVan uitgeverij MIJNBESTSELLER.NL mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Jaren geleden, verscheen een boekje met de titel 'Alles went, behalve een vent'. Maar helaas kon de auteur dat niet helemaal waar maken. De auteur van dit boekje, Hans Patelski, liep al die jaren met het idee de lezers duidelijk te maken dat het juist de man is aan wie het gemakkelijk wennen is. Dit doet hij soms humoristisch. Soms laat hij zien hoe vindingrijk een man is en soms schrijft hij over de vrouw die 'raar' reageert op een bepaalde situatie. Ten slotte stelt hij zichzelf de vraag hoe de perfecte vrouw er uit ziet. De vraag is: 'Bestaat er wel een perfecte vrouw?'

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover heb je meteen het gevoel dat je dit boekje niet al te serieus moet nemen ook al probeert de auteur met zijn blik je anders te doen geloven. Bij de titel kan je alleen maar vernoeden dat hier het antwoord op het boek van Yvonne Kroonenberg is. Of dat ook zo is mag je zelf gaan lezen.
De verhalen in het boek zijn op een vlotte, humorvolle manier geschreven waardoor het boek lekker wegleest. Geregeld lig je in een deuk om de belevenissen.
De auteur is eerlijk, spaart zichzelf niet, maar is ook respectvol. Nergens heb je het gevoel dat het beledigend is. Je weet meteen dat je niet alles al te serieus moet nemen. Soms is het zelfs herkenbaar en denk je bij jezelf dat je dat zelf inderdaad ook wel eens doet. Hij vertelt over zijn belevenissen in het verleden, waarbij voor velen, die de jaren '70, '80 en '90 bewust hebben meegemaakt, een feest der herkenning zal zijn.
Je leert de man beter kennen, begrijpen en herkent het een en ander van de man, maar ook voor de vrouw is het een en ander heel herkenbaar zoals hij het beschrijft. Je krijgt tips hoe je het beste met een man kan omgaan, wat hij leuk vindt en wat niet en geeft ook tips voor de man hoe je een vrouw moet behandelen, waar ze van houdt en waar niet. Hoe je soms het beste kan reageren of wat je soms het beste kan doen om geen ruzie te krijgen of om niet midden in de winterse nacht op te moeten staan.
Hij geeft tevens het antwoord of de perfecte vrouw en man bestaat.
De verhalen zijn niet zo lang, waardoor je het boek ook kan meenemen in bijvoorbeeld de trein om een verhaal te lezen. Je kan het boek ook lezen voor als je een reading challenge moet halen, want in een paar uur heb je het boek uitgelezen.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek zeker.

Wat vind je van de cover? 
Die tovert meteen een lach op je gezicht, is lekker vrolijk en past heel goed bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel goed gekozen, een sterke titel ondanks dat hij wat lang is.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en humorvol.

Hoe origineel is het boek?
Heel origineel.

Zat je direct in de verhalen?
Ja, je zit er meteen in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het boek zeker. Als je eenmaal aan een verhaal begint, wil je alleen maar verder lezen.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
De meeste plaatsen zijn leuk, zeker Amsterdam en Maastricht. Je wilt er weer even heen om de sfeer te proeven, even te genieten van die steden.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ik ben in de jaren '70 geboren en tot nu toe gaat alles me goed af.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Nee, dat niet, maar dat is niet erg.

Mooie quote in het boek: 
Eerlijkheid duurt het langst.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan het boek zeker aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor mannen, maar ook voor vrouwen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ik denk het niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Hij mag terug in de boekenkast tot mijn man hem gaat lezen.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat mij niet lang bezig houden, denk ik.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Misschien wel, hangt van het boek af.

Website van de uitgever:
MIJNBESTSELLER.NL


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Exodus Uit De Vuurtoren - Dina-Perla

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Schaduw Achter En Gezicht Naar De Zon

Waar gaat het boek over? 
Dina-Perla groeit op in de joodse orthodoxie en een verstikkende werkelijkheid, waarin niets is wat het lijkt. Als jong meisje vecht zij voor vrijheid en liefde, ontvlucht haar ouderlijk huis en besluit nooit meer terug te keren. Exodus uit de vuurtoren is een meeslepende onthulling en behandelt Dina-Perla's bijzondere levenslessen uit die bewogen periode. Nooit eerder is een dergelijke entourage achter gesloten deuren, waaronder haar tijd op de orthodoxe school het Cheider, immers zo indringend en van binnenuit beschreven als nu.

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Snezhina Uzinova & Mark Heuveling

Binnenwerk:
Thomas Wunderink

Jaar van verschijnen:
2017

ISBN:
9789463382960

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
244

Genre:
Literaire non-fictie

Verfilmd?
Dit boek is (nog) niet verfilmd, maar leent zich er goed voor om in…