FAQ & Contact
Waar gaat dit blog over?

Op dit blog vind je boekrecensies en geregeld een verrassingsblog dat met boeken te maken heeft.

Mag ik hier ook blogs schrijven?
Nee, dat is niet toegestaan.

Zou je een boek van mij of iemand anders willen recenseren?
Je kunt me altijd de titel van het boek en de schrijver ervan in een bericht sturen via het contactformulier hieronder en dan laat ik je weten of ik het boek wil recenseren.

Zou je een winactie van mijn boek willen plaatsen?
Na de laatste winactie waar niemand aan heeft meegedaan, heb ik besloten om geen winacties meer te plaatsen.

Mag ik reageren op de blogs die je geschreven hebt?
Ja, dat mag. Je kunt via de reageer-knop bij de blogs waar je op wilt reageren een reactie achter laten.

Is dit blog voor alle leeftijden?
Ja, dit blog is voor alle leeftijden.

Heb je echt alle boeken die je gerecenseerd hebt helemaal gelezen?
Ja, dat heb ik. Ik ben van mening dat je een boek helemaal gelezen moet hebben als je er een recensie over wilt schrijven, anders kun je er beter geen recensie over schrijven, want dan weet je niet wat er allemaal precies is geschreven en kom je met een fake-recensie.

Mag ik suggesties doen voor een blog waar jij over kan schrijven?
Ja, dat mag. Je kunt een bericht sturen via het contactformulier hieronder. Ik kan alleen niet beloven dat ik erover schrijf, maar dan krijg je een eerlijk antwoord.

Mag ik jouw blogs op mijn site plaatsen?
Neen, dat mag niet.

Mag ik jouw blog delen via social media?
Ja, dat mag. Je kunt op Delen in het blogbericht klikken.

Kan ik contact met je opnemen als ik iets wil weten of laten weten?
Ja, dat kan, dat kan via het contactformulier hieronder.

Kan ik een boek bij je bestellen?
Nee, dat kan niet. Klik op de foto van het boek dat je wilt bestellen of klik onder het boek op de button of link 'Koop bij bol.com' om het boek te bestellen. Je kunt ook op die button klikken om een ander boek of iets anders bij bol.com te bestellen of je kunt op amazon kijken. Uiteraard kun je het boek bij de plaatselijke boekhandel kopen of laten bestellen. Mocht je lid zijn van een bibliotheek, dan kun je het boek ook daar lenen als ze het hebben. En vaak is het boek ook te koop bij de auteur en/of uitgeverij.

Waarom vertel je geen spoilers en andere belangrijke dingen uit het boek, zodat ik het boek niet meer hoef te lezen, zodat ik het kan gebruiken voor bijvoorbeeld op school?
De vraag geeft het antwoord al weer. Als je echt geïnteresseerd bent in het boek, dan zul je of het boek moeten lenen bij een bibliotheek in jouw woonplaats, of moeten kopen bij bol.com, amazon of een andere (online) boekwinkel. Zowel de auteurs, uitgevers als ik vinden het ongepast om alles van een boek bloot te geven. Het is ook niet leuk naar anderen toe die wel echt geïnteresseerd zijn in het boek en alles zelf graag willen ontdekken zonder dat iemand alles verraad.

Hoe kan het dat je soms een paar dagen achter elkaar een recensie plaatst en dan soms een tijd niet?
Dunne boeken, met relatief weinig bladzijdes, heb ik zo uit en plaats ik dan 's avonds een recensie, maar met de dikkere exemplaren doe ik er wat langer over. Afhankelijk van de dikte kan ik er zo een paar dagen tot een week en een enkele keer iets langer over doen. Daarnaast speelt tijd ook een rol. Ik heb veel tijd om te lezen, maar ik heb daarnaast ook nog een privéleven. ;)
Uiteraard kan ik ervoor kiezen om op vaste dagen een recensie te plaatsen, maar dat vind ik persoonlijk niet leuk, ik verras mijn lezers liever.

Zijn er genres die je niet leest?
Ik heb geen voorkeur voor genres, ik lees bijna alles, maar managementboeken zul je mij niet snel zien lezen. Die zijn over het algemeen langdradig en daar hou ik niet van.

Wat is je adres zodat ik een of meerdere boeken naar je kan sturen?
Je kunt me een bericht sturen via onderstaand contactformulier voor het adres.

Je hebt een boek gerecenseerd die je heel goed/ heel slecht vindt, heb je het boek wel goed gelezen, want het is echt een superslecht/ supergoed boek?
Tja, smaken verschillen, maar ik kan je verzekeren dat ik alle boeken echt heb gelezen en mijn eerlijke mening erover heb gegeven. Het kan voorkomen dat jij daar anders over denkt, maar dat is niet erg, want zoals gezegd, smaken verschillen.
Je mag in een reactie jouw mening/ recensie over het boek plaatsen. Dat vinden de auteurs en uitgevers ook leuk om te lezen. Ook als je het boek niets vond, maar dan moet je het wel onderbouwen waarom je het niets vond.

Ik heb een reactie geplaatst, waarom is de reactie niet direct zichtbaar?
Ik heb in het verleden bij een andere bloghost last gehad van heel veel spam-reacties, dat ik sindsdien heb besloten om alle reacties te modereren. Zoals zo vaak, de goeden moeten helaas lijden onder de slechten. Ik kan je in ieder geval verzekeren dat als je een reactie hebt geplaatst, dat die meestal binnen 24 uur online staat. Een enkele keer kan het iets langer duren vanwege privégebeurtenissen.

Waarom moet ik een code invullen voor ik een reactie kan plaatsen?
Ook dat heeft weer met de spammers te maken. Dat verkleint dat spammers zullen reageren.

Wat maakt lezen nu zo leuk?
Je kan leren van verhalen, je kunt je in de hoofdpersonen verplaatsen waardoor je van alles meemaakt, je doet dingen die je in het echt niet zou doen, je kunt vele relaties aangaan, je kunt plaatsen bezoeken die je niet zo snel zult bezoeken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Als je niet van lezen houdt, dan heb je simpelweg het juiste boek nog niet gevonden.

Wil je ook andere soort boeken zoals stripboeken, kookboeken, studieboeken, agenda's, kleurboeken, tijdschriften en alles wat, maar in een boekvorm is, recenseren?
Ja, dat wil ik, maar dat ligt wel aan het boek. Je kunt het contactformulier hieronder invullen en dan krijg je van mij eerlijk antwoord of ik het boek wil recenseren of niet.

Lees je ook boeken in andere talen dan Nederlands?
Ik lees alleen boeken die in het Nederlands of in het Engels zijn geschreven. De recensies van Engelstalige boeken schrijf ik in het Nederlands.
Boeken in andere talen dan Engels en Nederlands geschreven, ga ik niet lezen, omdat ik die niet spreek. 

Kan ik ook zoeken naar een boek op je blog?
Ja, dat kan. Bovenaan, bijna vind je een zoekveld waar je een zoekopdracht in kunt vullen.

Ik kan een bepaald boek die ik zoek niet vinden. Betekent dat, dat je die nog niet hebt gelezen?
Het kan zijn dat ik die inderdaad nog niet heb gerecenseerd. Er komen wekelijks zoveel boeken uit en er zijn in het verleden zoveel boeken geschreven, dat het ondoenlijk voor mij is dat ik alle boeken die ooit uit zijn gekomen heb gelezen. Maar je mag me altijd tippen over een boek waarvan je vindt dat ik die moet lezen en wie weet, ga ik die in de toekomst wel lezen en plaats ik er een recensie over. Je kunt me tippen over het boek dat je me aanraadt via onderstaand contactformulier.

Wat is je doel met dit blog?
Mijn doel is dat ik hoop dat mensen de boeken gaan lezen die ik heb gelezen. Diegenen die niet van lezen houden, dat die hopelijk enthousiast worden van de recensies die ik heb geschreven, dat ze de boeken willen gaan lezen en lezen een hobby van ze wordt.

Ik zie dat het boek goedkoper of duurder is op bol.com  en op amazon dan dat jij hebt aangegeven in je recensie, klopt dat?
Het kan zijn dat de prijs is veranderd sinds het moment dat ik de recensie heb geplaatst, daar heb ik geen invloed op. Je mag dat altijd in een reactie aangeven, zodat de lezers het ook weten. Ik verander de prijs in de recensie alleen niet, omdat het altijd weer kan veranderen.

Kun je me een boek aanbevelen?
Ja, dat kan ik, maar dat zijn er zoveel, dat ik dat hier niet ga plaatsen. Ik zou zeggen, kijk maar op mijn boekenblog. ;)

Je hebt een boek gerecenseerd waarvan je zegt dat die te koop is bij bol.com of amazon, maar daar is hij uitverkocht of wordt hij niet meer verkocht. Hoe kan ik alsnog aan dat boek komen?
Dat kan inderdaad helaas gebeuren. Het enige dat ik kan aanraden is om via Google.com te zoeken of je het boek misschien ergens anders kan kopen of dat iemand het boek te koop heeft. Je kunt ook contact opnemen met de auteur of uitgeverij.

In de recensie staat dat je een leesfragment kunt lezen, maar het leesfragment is niet meer beschikbaar. Hoe kan ik alsnog een leesfragment lezen voordat ik besluit of ik het boek wil hebben of niet?
Je kunt beter contact opnemen met de uitgeverij of de auteur van het boek, die kunnen je daar beter bij helpen. De contactgegevens vind je op hun site.

Waarom laat je nooit weten wat je favoriete boeken zijn? Maak je nooit lijstjes aan het eind van het jaar?
Omdat ik zoveel boeken goed vind, dat ik het een soort van belediging vind voor de andere boeken die ik ook goed vind als ik die niet opnoem.


Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg