Doorgaan naar hoofdcontent

Quote van de Week

Bron: Cosmopolitan

FAQ & Contact

Waar gaat dit blog over?
Wekelijks vind je hier één of meerdere boekrecensies, elke week een quote van de week en af en toe een boekvraag.

Mag ik hier ook blogs schrijven?
Nee, dat is niet toegestaan.

Zou je een boek van mij of iemand anders willen lezen en recenseren?
Je kan mij altijd de titel van het boek en de schrijver ervan in een bericht sturen via het contactformulier hieronder en dan laat ik je weten of ik het wil.

Zou je een winactie van mijn boek willen plaatsen?
Ja, dat wil ik, maar dan zou ik wel graag eerst het boek willen lezen zodat ik weet wat ik weggeef en daar plaats ik dan in een apart blog een recensie over. Je kan mij erover mailen via het contactformulier hieronder.

Mag ik reageren op de blogs die je geschreven hebt?
Ja, dat mag. Je kan dat via het reageer-button bij de blogs waar je op wilt reageren.

Is dit blog voor alle leeftijden?
Ja, dit blog is voor alle leeftijden.

Heb je echt alle boeken die je gerecenseerd hebt helemaal gelezen?
Ja, dat heb ik. Ik ben van mening dat je een boek helemaal gelezen moet hebben als je er een recensie over wilt schrijven, anders kan je er beter geen recensie over schrijven, want dan weet je niet wat er allemaal precies is geschreven en kom je met een fake-recensie.

Mag ik suggesties doen voor een blog waar jij over kan schrijven?
Ja, dat mag. Je kan een bericht sturen via het contactformulier hieronder. Ik beloof alleen niet dat ik erover schrijf, maar dan krijg je eerlijk antwoord.

Mag ik jouw blogs op mijn site plaatsen?
Neen, dat mag niet.

Mag ik jouw blog delen via social media?
Ja, dat mag. Je kan op Delen in het blogbericht klikken.

Kan ik contact met je opnemen als ik iets wil weten of laten weten?
Ja, dat kan, dat kan via het contactformulier hieronder.

Kan ik een boek bij jou bestellen?
Neen, dat kan niet. Klik op de foto van het boek dat je wilt bestellen of klik onder het boek op de button 'Koop bij bol.com' om het boek te bestellen. Je kan ook op die button klikken om een ander boek of iets anders bij bol.com te bestellen. Uiteraard kan je het boek bij de plaatselijke boekhandel kopen of laten bestellen. Mocht je lid zijn van een bibliotheek, dan kan je het boek ook daar lenen als ze het hebben.

Waarom vertel je geen spoilers en andere belangrijke dingen uit het boek zodat ik het boek niet meer hoef te lezen zodat ik het kan gebruiken voor bijvoorbeeld op school?
De vraag geeft het antwoord alweer. Als je echt geïnteresseerd bent in het boek, dan zul je of het boek moeten lenen bij een bibliotheek in jouw woonplaats of moeten kopen bij bol.com of een andere (online) boekwinkel. Zowel de auteurs, uitgevers als ik vinden het ongepast om alles van een boek bloot te geven. Het is ook niet leuk naar anderen toe die wel echt geïnteresseerd zijn in het boek en alles zelf graag willen ontdekken zonder dat iemand alles al verraad.

Hoe kan het dat je soms een paar dagen achter elkaar een recensie plaatst en dan soms een week niet?
Dunne boeken, met relatief weinig bladzijdes, heb ik zo uit en plaats ik dan 's avonds een recensie, maar met de dikkere exemplaren doe ik er wat langer over. Afhankelijk van de dikte kan ik er zo een paar dagen tot een week en een enkele keer iets langer over doen. Daarnaast speelt tijd ook een rol. Ik heb veel tijd om te lezen, maar heb daarnaast ook nog een huishouden, een man en een je-weet-wel-kater die aandacht willen. ;)
Uiteraard kan ik ervoor kiezen om op vaste dagen een recensie te plaatsen, maar dat vind ik persoonlijk niets, ik verras mijn lezers liever.

Zijn er genres die je niet leest?
Ik heb geen voorkeur voor genres, ik lees bijna alles, maar managementboeken zul je mij niet snel zien lezen. Die zijn over het algemeen langdradig en daar hou ik niet van.

Wat is jouw adres zodat ik een of meerdere boeken naar jou kan sturen?
Je kan mij een bericht sturen via onderstaand contactformulier voor het adres.

Je hebt een boek gerecenseerd die jij heel erg goed/ heel erg slecht vindt, heb je het boek wel goed gelezen, want het is echt een superslecht/ super goed boek?
Tja, smaken verschillen, maar ik kan je verzekeren dat ik alle boeken echt heb gelezen en heb mijn eerlijke mening erover gegeven. Het kan voorkomen dat jij daar anders over denkt, maar dat is niet erg, want zoals gezegd, smaken verschillen.
Je mag in een reactie jouw mening/ recensie over het boek plaatsen. Dat vinden de auteurs en uitgevers ook leuk om te lezen. Ook als je het boek niets vond, maar dan moet je het wel onderbouwen waarom je het niets vond.

Bij 'Boek van de Week' zie ik altijd alleen maar boeken die 3 sterren of meer hebben, waarom maak je nooit een boek van de week die minder dan 3 sterren hebben?
Dat is omdat ik die boeken niet goed vind en ze het dus ook niet waard vind om boek van de week te laten zijn.

Ik heb een reactie geplaatst, waarom is die niet direct zichtbaar?
Ik heb in het verleden bij een andere bloghost last gehad van heel veel spam-reacties, dat ik sindsdien heb besloten om alle reacties te modereren. Zoals zo vaak, de goeden moeten helaas lijden onder de slechten. Ik kan je in ieder geval verzekeren dat als je een reactie hebt geplaatst, dat die meestal binnen 24 uur online staat. Een enkele keer kan het iets langer duren vanwege privé gebeurtenissen.

Waarom moet ik een code invullen voor ik een reactie kan plaatsen?
Ook dat heeft weer met de spammers te maken. Dat verkleint dat spammers zullen reageren.

Wat maakt lezen nou zo leuk?
Je kan leren van verhalen, je in de hoofdpersonen verplaatsen waardoor je van alles mee maakt, dingen doet die je in het echt niet zou doen, vele relaties aangaan, plaatsen bezoeken die je niet zo snel zult bezoeken en zo kan ik nog wel even door gaan. Als je niet van lezen houdt, dan heb je simpelweg het juiste boek nog niet gevonden.

Wil je ook andere soort boeken zoals stripboeken, kookboeken, studieboeken, agenda's, kleurboeken, tijdschriften en alles wat, maar in een boekvorm is, recenseren?
Ja, dat wil ik, maar dat ligt wel aan het boek. Je kan er contact over opnemen met mij via het onderstaand contactformulier.

Lees je ook boeken in andere talen dan Nederlands?
Tot nu toe lees ik alleen Nederlandstalige boeken, maar ik wil ook Engelstalige boeken gaan lezen. De recensies worden dan wel in het Nederlands geschreven omdat mijn Engels nu ook weer niet zo goed is, dat ik het in het Engels zou schrijven. Mijn mening is dat als je de taal niet machtig genoeg bent, je daar dan ook niet in moet schrijven op een website. Dat wekt alleen maar irritatie op bij diegenen die de taal wel machtig zijn.
Boeken in andere talen dan Engels en Nederlands geschreven ga ik niet lezen omdat ik die niet spreek. Oke, Duits spreek ik dan weer wel, maar daar houdt het dan ook bij op.

Kan ik ook zoeken naar een boek op jouw blog?
Ja, dat kan. Klik rechtsboven op mijn blog op Zoeken.

Ik kan een bepaald boek die ik zoek niet vinden. Betekent dat dat je die nog niet hebt gelezen?
Het kan zijn dat ik die inderdaad nog niet heb gelezen en gerecenseerd. Er komen wekelijks zoveel boeken uit en er zijn in het verleden zoveel boeken geschreven, dat het ondoenlijk is voor mij dat ik alle boeken die ooit uit zijn gekomen heb gelezen. Maar je mag mij altijd tippen over een boek waarvan jij vindt dat ik die moet lezen en wie weet, ga ik die in de toekomst wel lezen en plaats ik er een recensie over. Je kan mij tippen over het boek dat je mij aanraadt via onderstaand contactformulier.

Ik zie dat je een boek aan het lezen bent en later een ander boek aan het lezen bent, maar mis de recensie van het boek dat je eerst las. Hoe kan dat?
Ik ben ook recensent voor de Lees Magazine van bol.com waarvoor ik boeken lees en recenseer. Die plaatsen mijn recensie van het gelezen boek op een later, onbekend moment en ik wacht altijd tot ze de recensie hebben geplaatst alvorens ik de link ernaar toe op dit blog plaats. Daarom dat je soms het gevoel kan hebben dat je een recensie hebt gemist, maar dat is dus niet zo.

Wat is jouw doel met dit blog?
Mijn doel is dat ik hoop dat mensen de boeken gaan lezen die ik heb gelezen. Diegenen die niet van lezen houden, dat die hopelijk enthousiast worden van de recensies die ik heb gelezen, dat ze de boeken willen gaan lezen en lezen een hobby van ze wordt.

Ik zie dat het boek goedkoper of duurder is op bol.com dan dat jij hebt aangegeven in je recensie, klopt dat?
Het kan zijn dat de prijs is veranderd sinds het moment dat ik de recensie heb geplaatst, daar heb ik geen invloed op. Je mag dat altijd in een reactie aangeven zodat de lezers het ook weten. Ik verander de prijs in de recensie alleen niet, omdat het altijd weer kan veranderen.

Kan je mij een boek aanbevelen?
Ja, dat kan ik, maar dat zijn er zoveel, dat ik dat hier niet ga plaatsen. Ik zou zeggen, kijk maar op mijn boekenblog. ;)

Je hebt een boek gerecenseerd waarvan je zegt dat die te koop is bij bol.com, maar daar is hij uitverkocht of wordt hij niet meer verkocht. Hoe kan ik alsnog aan dat boek komen?
Dat kan inderdaad helaas gebeuren. Het enige dat ik kan aanraden is om via Google.com te zoeken of je het boek misschien ergens anders kan kopen of dat iemand het boek te koop heeft. Je kan ook contact opnemen met de auteur of uitgeverij.

In de recensie staat dat je een leesfragment kan lezen, maar het leesfragment is niet meer beschikbaar. Hoe kan ik alsnog een leesfragment lezen voordat ik besluit of ik het boek wil hebben of niet?
Je kan beter contact opnemen met de uitgeverij of de auteur van het boek, die kunnen jou daar beter bij helpen.

Waarom laat je nooit weten wat jouw favoriete boeken zijn? Maak je nooit lijstjes aan het eind van het jaar?
Omdat ik zoveel boeken goed vind, dat ik het een soort van belediging vind voor de andere boeken die ik ook goed vind als ik die niet opnoem.


De populairste berichten van de afgelopen week

De Nieuwe Liefde - Erik Van Zwam

Van Elikser UITGEVERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?  “Een datingsite?” Mick keek Arthur aan alsof hij een heel vies woord had gebruikt. Arthur knikte. “Een soort Cupido online!” Mick schudde zijn hoofd. “Nee, niets voor mij. Dat is niet spontaan. Iedereen kan je zien. Ze zien me bij de krant al aankomen. Als dit op het Binnenhof bekend wordt, sta ik voor schut.” Mick, veertiger, succesvol parlementair journalist, loopt onverwacht tegen de vrouw van zijn leven aan. Zij is een karakteristieke, mooie, maar mysterieuze vrouw. Na een relatie van een half jaar is zij ineens verdwenen. Wanhopig probeert hij haar op te sporen. Geleidelijk aan komt Mick erachter dat zij nog een ander, geheim leven leidt. Zijn beste vriend raadt hem aan de bakens te verzetten. Zo komt Mick op de datingsite De Nieuwe Liefde terecht. Zijn zoektocht naar een nieuwe liefde leidt tot bijzondere, verrassende en verbazingwekkende ervaringen. Zijn oude lie

Heb Medelijden, Wij Zijn Arme Huisvaders - Perry Pierik

Van UITGEVERIJ ASPEKT mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Historische essays 1914-1918 Waar gaat het boek over?  Toen Duitse troepen de Franse loopgraaf hadden veroverd inspecteerde Prins Ernst Heinrich von Sachen de vijandelijke stellingen. De gevangen genomen Franse troepen gooiden zich op de grond en smeekten: "Heb medelijden, wij zijn arme huisvaders". Het was duidelijk dat deze troepen ervan overtuigd waren dat de Duitse soldaten hen zouden afslachten. Mythe en werkelijkheid raakten hier verstrikt. De Fransen werden gespaard, maar de oorlog was er niet minder vreselijk om. In deze essaybundel schetst historicus Perry Pierik een aantal interessante facetten van 'De Grote Oorlog'. Van de hand van Dr. Perry Pierik verschenen tientallen boeken, waaronder de biografie Erich Ludendorff. Voor zijn oeuvre en werk als uitgever kreeg de auteur de Civis Mundi Prijs. Bron: achterkant boek. Omslagontwerp: Sanne Jelier  Binnenwe

Liften Naar Suriname - Daan Goppel

Van UITGEVERIJ ELMAR mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?  Liften naar Suriname, dat tot de moderne klassiekers van de eenentwintigste-eeuwse reisliteratuur gerekend kan worden, verhaalt over een jongeman die zijn droom probeert te verwezenlijken door zonder eigen vervoer naar de andere kant van de wereld te reizen. In een tijd dat het massatoerisme zich tot in de verste uithoeken op aarde heeft verspreid, vormt Liften naar Suriname een aandoenlijke zoektocht naar een historisch-authentieke reiservaring, het verlangen om het werkelijke avontuur te beleven. Liften naar Suriname is een reis naar het verre, een avontuur op eigen kracht vol bijzondere gebeurtenissen en vreemde ontmoetingen. Hoe slaagt Daan erin om de oceaan over te steken en tienduizend kilometer te worden meegenomen? Liften naar Suriname is een moderne ontdekkingsreis. Het is het klassiek geworden verhaal van een jongen die zijn droom probeert waar te maken, door z

Niemand Zeggen - M. J. Arlidge

Dit boek mocht ik lezen voor mijn pagina op Lees Magazine van bol.com. Je kan mijn recensie daar lezen.   Koop het boek bij bol.com

Quote van de Week

Bron: Cosmopolitan

Quote van de Week

Het Mysterieuze Horloge Van Walker & Dawn - Davide Morosinotto

Van uitgeverij Fantoom mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Of hoe je met 3 dollar rijk kunt worden Oorspronkelijke titel: Il rinomato catalogo Walker & Dawn Oorspronkelijke uitgever: Book on a Tree Ltd. Waar gaat het boek over?  We waren met z'n vieren vertrokken. Te Trois de dappere, die alles uit het leven wilde halen. Eddie de sjamaan, die de geheimen ervan wilde ontdekken. Petit, die klein was, maar groot wanneer nodig. En Julie de onkwetsbare, die gewoon gelukkig wilde zijn. Te Trois, Eddie, Petit en Julie zijn totaal verschillend, maar ook de beste vrienden. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is een catalogus van een postorderbedrijf, drie dollar om te besteden én heel veel zin om de wereld te ontdekken. Wanneer ze in plaats van de revolver die ze hebben besteld een oud, kapot horloge ontvangen, hoeven ze er geen twee keer over na te denken; ze gaan op weg naar Chicago om het te ruilen. Ze reizen met een

Ankerplaats - Irene Hannon

Van KokBoekencentrum mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Een Hope Harbor-roman Hij hoopt oude fouten te kunnen goedmaken. Zij hoopt vooral de dag door te komen. Kunnen ze samen een nieuwe start maken? Oorspronkelijke titel: Sandpiper Cove Waar gaat het boek over?  'Ankerplaats': een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke liefde tussen een ex-crimineel en een politieagente. In "Ankerplaats', het derde deel in de serie "Hope Harbor', neemt Irene Hannon de lezer weer mee naar het gelijknamige idyllische kustplaatsje. Daar bloeit een onwaarschijnlijke liefde op tussen politieagente Lexie en ex-crimineel Adam. Lexie Graham voedt in haar eentje een kind op en is elke seconde van de dag druk bezig. Zij heeft geen tijd voor de liefde. Adam Stone probeert als ex-crimineel een eerlijk bestaan op te bouwen. Wie had gedacht dat uitgerekend deze twee mensen als een blok voor elkaar zouden vallen? En toch gebeur

De Laatste Getuige - Frank Krake

Van Frank Krake Mocht ik zijn boek lezen en recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken. Subtitel: De man die drie concentratiekampen en een grote scheepsramp overleefde Waar gaat het boek over?  Wim Alosery (1923) zwerft als kleine jongen door de straten van Kattenburg in Amsterdam om uit de handen van zijn drinkende stiefvader te blijven. Daar leert hij te overleven en ontwikkelt hij eigenschappen die tien jaar later zijn leven zullen redden. Liggend op het dak van een rijdende trein ontvlucht hij de verplichte Arbeitseinsatz in Duitsland. Hij duikt onder bij een boer in West-Friesland en schuilt maandenlang in een kist onder de grond, tot hij bij een razzia wordt opgepakt. Na een verblijf in het beruchte Gestapo-hoofdkwartier in de Euterpestraat en het Huis van Bewaring aan de Weteringschans, wordt hij opgesloten in Kamp Amersfoort. Na enkele weken gaat hij op transport naar een relatief onbekend concentratiekamp in Duitsland: Neuengamme, bij Hamburg. Hij weet te ov

Om Nooit Te Vergeten - Sarah Jio

Van BOEKERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor bedanken. Subtitel: Als Kailey plotseling oog in oog komt te staan met haar oude liefde, staat haar leven op zijn kop Oorspronkelijke titel: Always Waar gaat het boek over?  Een aangrijpend verhaal over het verlies van een grote liefde, en de kracht om een nieuw leven op te bouwen, voor de lezers van Corina Bomann en Santa Montefiore. Kailey Crane zit tegenover haar kersverse verloofde, Ryan, in een van de chicste restaurants van Seattle, en realiseert zich hoe gelukkig ze zichzelf mag prijzen. Ze heeft een fantastische baan en tegenover haar zit de geweldige man met wie ze haar toekomst wil delen. Als ze het restaurant verlaten, wordt Kaileys aandacht getrokken door een magere zwerver. Alsof hij haar blik voelt kijkt de dakloze op en met een schok herkent ze Cade McAllister, ooit de liefde van haar leven. Toen Kailey en Cade elkaar tien jaar eerder ontmoetten, voelden ze zich vanaf de eerste seconde sterk to