Doorgaan naar hoofdcontent

Boekvraag van de Week

Boekvraag van de week: Welk nieuwsbericht vond jij bijzonder ontroerend?

We lezen allemaal dagelijks de krant, de papieren versie of online, kijken bijna dagelijks het nieuws enz. De nieuwsberichten en kranten staan dan negen van de tien keer bomvol ellende. Zelden hoor je iets leuks in het nieuws of lees je iets leuks in de kranten of is het leuke nieuws aan je aandacht ontsnapt omdat de ellende de boventoon voert. Zo dachten de schrijvers van En dan nu het goede nieuws, Franka Hummels Karin Sitalsing er ook over. Die hebben in hun boek een aantal bijzondere verhalen die de kranten niet haalden in een boek geplaatst met het verhaal van de helden zoals bijvoorbeeld jongeren die dementerende ouderen bezoeken. Vandaar deze vraag aan jullie.
Het nieuwsbericht dat mij onroerde, oke, ontroeren is een groot woord, maar voor die persoon heb ik wel bewondering, las ik op de site van LINDA.NL; Te ziek om naar school te gaan, toch je studie halen: Iris (19) deed het.
Verder moest ik de afgelopen week om twee nieuwsberichten lachen met dieren in de hoofdrol. Be…

Een Hond Met Negen Levens - W. Bruce Cameron


Ik mocht dit boek van HarperCollinsHolland lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Oorspronkelijke titel:
A Dog's Purpose

Waar gaat het boek over? 
Na een kort en tragisch leven als straathond is Bailey tot zijn grote verbazing opeens weer een onstuimige golden retriever-puppy. Tijdens de eindeloze avonturen met de achtjarige Ethan leert hij hoe hij een 'brave hond' moet zijn. Maar zijn leven als lievelingshuisdier is niet het einde van Baileys reis. Hij wordt opnieuw als puppy geboren. En nog eens. Steeds weer vraagt hij zich af: wat is de bedoeling hiervan?

Een hond met negen levens is veel meer dan een ontroerende hondenroman; het beziet menselijke relaties en biedt een onvergetelijke kijk op de unieke band tussen de mens en zijn beste vriend. Deze prachtig geschreven en gecomponeerde roman leert ons dat liefde altijd standhoudt, dat onze echte vrienden altijd bij ons zijn en dat elk wezen geboren wordt met een doel.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
W. Bruce Cameron is een New York Times bestsellerauteur. Twee maal won hij de National Society of Newspaper Columnists award for Best Humor Columnist en zijn column wordt wekelijks gelezen door meer dan drie miljoen lezers. Samen met zijn vrouw Cathryn Michon schreef hij het scenario voor A Dog's Purpose.

Bron: achteterkant van het boek

Wat vind je van het boek? 
De cover laat een van de levens van de hond zien. De persoon is een van zijn baasjes die heel belangrijk voor hem zal blijven. Het is dan ook een hele mooie cover die heel erg goed bij het boek past, maar ook bij de film die van het boek is gemaakt.
Het verhaal is op een vlotte, beeldende, vertellende manier geschreven. Langzaam aan word je via een paar levens met ieder hun eigen levensdoel naar het verrassende plot geleid. Het eind is heel erg emotioneel, je moet dan echt even een brok in je keel weg slikken.
Na het lezen van de eerste geweldige zin, kan je niet meer stoppen en wil je alleen maar verder lezen.
De auteur heeft zich goed ingeleefd in de honden. Zoals hij het beschrijft, zo zouden de honden best wel eens kunnen denken en ze doen inderdaad zoals beschreven in het boek. Je hebt echt het gevoel dat een hond dit boek heeft geschreven in plaats van een mens. Ook de natuurlijke afkeer van katten komt erin voor zoals te lezen is in bijvoorbeeld de volgende quote: "Maya zei er niets van, die wist waarschijnlijk ook dat katten waardeloze, niet te trainen dieren waren." Maar ook de kennismaking met andere dieren, waarbij sommige dieren nog maar de vraag is of je daar blij mee moet zijn om mee in contact te zijn geweest.
Alle emoties komen voorbij; geregeld lig je in een deuk om een stukje, je wordt af en toe kwaad op bepaalde personen, soms is het emotioneel, ontroerend, dan weer voel je verdriet om het overlijden van de hond om in het volgende hoofdstuk weer te glimlachen bij zijn volgende geboorte. Op een gegeven moment hoop je stiekem dat hij bij zijn volgende geboorte een teefje zal zijn. Of dat ook gebeurt, dat mogen jullie zelf gaan lezen. ;)
Het boek staat vol geweldige quotes zoals bijvoorbeeld: "Elke keer dat ik voelde dat ik moest hurken om mezelf te ontlasten, werd iedereen in het huis gek."
Belangrijke thema's zijn; het trouw zijn aan bepaalde personen, opkomen voor je baas, ontdekken wat het doel van leven is en het omgaan met verlies.
Kortom, dit is echt een schitterend boek voor hondenliefhebbers, maar ook als je niet van honden houdt, is dit een schitterend boek. Hou in ieder geval een doos met tissues bij de hand voor de emotionele momenten die er volop in zitten.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek zeker.

Wat vind je van de cover? 
Die is heel erg mooi, past heel erg goed bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot, beeldend.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is heel erg goed. Langzaam aan word je via een paar levens met ieder hun eigen levensdoel naar het plot geleid.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, je zit er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het boek zeker, je wilt weten hoe het verder gaat. Wat voor leven hij nu weer gaat leiden.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het zeker, die zie je niet aankomen.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Ethan, omdat hij een persoon is waar geen kwaad in zit.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Dat zijn er teveel om op te noemen.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Dat weet ik wel zeker.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Over het algemeen heel mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat gaat me wel lukken.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Dat heeft hij zeker. Ik wist al dat honden trouw zijn aan hun baas en met dit boek is dat maar weer eens bewezen. Het laat zien hoe ver een hond voor zijn baas kan/wil gaan.

Mooie quote in het boek: 
Ik had het opgegeven hem weg te schuiven; Felix dacht blijkbaar dat ik zijn moeder was - vrij beledigend, maar hij was nu eenmaal een kat en had natuurlijk nauwelijks hersens.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan het boek zeker aan iedereen aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Vooral hondenliefhebbers zullen dit een geweldig boek vinden.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Hij mag weer terug in de boekenkast.

Ga je de verfilming bekijken? 
Nee, want ik kan me niet voorstellen dat de film net zo mooi zal zijn als het boek. Ik wil niet teleurgesteld worden.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me nog wel even bezig houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 

Leuk weetje over het boek:
Het boek is verfilmd als A Dog's Purpose.

Website van de auteur:
W. Bruce Cameron

Website van de uitgever:
HarperCollinsHollandKoop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Herinneringen van vernielde generaties

Waar gaat het boek over? 
Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe het voelt …

Quote van de Week

Het Huis Op De Klif - Felicity Hayes-McCoy

Van uitgeverij De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Soms moet je terug naar het begin om een nieuwe weg in te slaan

Oorspronkelijke titel:
The library at the edge of the world

Oorspronkelijke uitgever:
Hachette Books Ireland

Waar gaat het boek over? 
Hanna Casey werkt als bibliothecaresse in het Ierse kustdorp Finfarran – dat wil zeggen, ze rijdt de boekenbus langs de afgelegen boerderijen en huizen hier aan het eind van de wereld. Terwijl haar dochter Jazz de wereld verkent als stewardess en haar moeder Mary steeds eigenaardiger wordt, besluit Hanna dat het tijd wordt om haar eigen leven op de rit te krijgen. Maar als de bibliotheek dreigt te sluiten, wordt Hanna tegen wil en dank de spil van het conflict tussen dorpsbewoners en gemeente.

Bron: bol.com

Vertaald door:
Ans van der Graaff

Omslagontwerp:
Barbara

Binnenwerk:
Zetspiegel, Best

Jaar van verschijnen:
2018

Druk:
Eerste druk

ISBN:
9789026143922

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's: