Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.Het Huwelijkspact - Michelle RichmondVan uitgeverij Prometheus mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Oorspronkelijke titel:
The Marriage Pact

Waar gaat het boek over? 
Jake en Alice zijn pasgetrouwd. Op de bruiloft ontvangt het stel een huwelijkscadeau van een van de cliënten van Alice; een uitnodiging om deel te nemen aan een exclusieve, mysterieuze groep genaamd Het Huwelijkspact, beter bekend als Het Pact. Het doel van Het Pact is simpel: het gezond en intact houden van het huwelijk. En dat doen ze met succes; nog nooit is een deelnemend koppel gescheiden. De meeste regels klinken zinvol: neem altijd je telefoon op als je partner belt. Wissel maandelijks zorgvuldig gekozen cadeautjes uit. Plan vier keer per jaar samen een weekend weg. Bespreek Het Pact met niemand. Jake en Alice zijn aanvankelijk gecharmeerd van de bijbehorende chique feestjes, het idee onderdeel te zijn van een gemeenschap en hun alsmaar uitdijende netwerk van succesvolle en gelijkgestemde koppels. Tot een van de twee de regels overtreedt. De jonge geliefden staan op het punt onder ogen te zien dat Het Pact, net als het huwelijk, voor het leven is en tot het uiterste gaat om dat punt duidelijk te maken. Voor Jake en Alice verandert het huwelijk van hun dromen in hun grootste nachtmerrie.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover en de titel verwacht je een mysterieus boek te gaan lezen. Een boek over een geheim iets waar je nieuwsgierig naar wordt. Wat je misschien kan gebruiken in je eigen huwelijk.
Het eerste hoofdstuk begint lekker, je wordt nieuwsgierig naar wat Jake is overkomen en waarom, maar dan wordt het monotoom en vaak langdradig. Er zit geen vaart in, soms is het saai. Geregeld speel je met de gedachte om het boek weg te leggen, om een ander boek te gaan lezen. Toch doe je dat niet, omdat je benieuwd bent of het verhaal later toch wat vlotter wordt en je bent heel erg benieuwd naar hoe het afloopt, wat het geheim is van het pact.
De opbouw is op zich goed, je wordt langzaam aan naar het plot geleid. Af en toe wordt er even terug gekeken naar hoe het begon of naar een bepaald gedeelte uit de schooltijd.
Helaas komt het verhaal geregeld erg ongeloofwaardig over. Zoals bijvoorbeeld het ondertekenen van iets, zonder goed te lezen wat je ondertekent, de straffen als je je niet aan het pact houdt en de extreme controle. Het verhaal bevat vaak veel te veel opsommingen van bijvoorbeeld een omgeving of een persoon die niet hadden gehoeven.
Het is jammer dat het verhaal maar vanuit één persoon is verteld en niet door beiden, waardoor je eigenlijk niet weet wat de ander denkt of precies meemaakt. Als het verhaal ook vanuit de andere persoon was verteld, dan was het waarschijnlijk een beter verhaal geworden.
Het einde is, ondanks een boodschap, toch vreemd en voelt niet af. Je hebt het gevoel dat je nog een stukje mist. Een epiloog met een kijkje in de toekomst had het verhaal af gemaakt.
Toch was het plot ook wel weer verrassend, je verwacht dat die een andere wending zou krijgen.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Nee, ik had er meer van verwacht en zit nu toch met een soort van een kater.

Wat vind je van de cover? 
Die is heel mooi en goed gekozen.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Erg monotoon en langdraadig.

Hoe origineel is het verhaal?
Op zich redelijk origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed, langzaamaan wordt je naar het plot geleid.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, je zit er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Nee. Doordat het verhaal monotoom en geregeld langdradig geschreven is, dwaal je geregeld weg met je gedachten of val je zelfs in slaap.

Heeft het plot je verrast?
Deels wel.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Dat zijn ze niet altijd.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Alice, omdat ze altijd zichzelf blijft en probeert te doen wat ze denkt dat ze moet doen.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Dat zijn er teveel om op te noemen. Als je het boek hebt gelezen begrijp je wel waarom.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Dat denk ik niet.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Bepaalde locaties zijn mooi, andere locaties wat minder mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Het speelt zich in de huidige tijd af en dat gaat me goed af.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Nee, dat heeft ze niet.

Mooie quote in het boek: 
Voor iedereen geldt natuurlijk dat er een kloof gaapt tussen wie we zijn en wie we denken te zijn.

Zou je het boek aanraden? 
Als je het niet erg vindt als een verhaal monotoom is en vaak langdradig, dan kan ik je het boek aanraden, anders niet.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van psychologische thrillers houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
2 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, één keer is genoeg.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, dus ik kan het boek niet weggeven, maar ik verwijder hem van mijn Chromebook.

Ga je de verfilming bekijken? 
Het boek gaat verfilmd worden, maar ik ga de verfilming niet kijken. Ben bang dat het alleen maar nog minder wordt.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me niet lang bezig houden, denk ik.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Misschien, hangt van het boek af.

Leuk weetje over het boek:
Het boek wordt verfilmd.

Website van de auteur:
MICHELLE RICHMOND

Website van de uitgever:
UITGEVERIJ PROMETHEUS

Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…