Schaduw Over Sardinië - Corine Kuijper


Van Corine Kuijper mocht ik haar boek recenseren. Ik wil haar daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Lisa’s mooie leven op Sardinië lijkt compleet wanneer ze onverwacht toch nog moeder wordt. Als Mel, de vriendin van haar neef, samen haar vriendin Anouk vermist raakt tijdens een vakantie op Haïti valt er een schaduw over Lisa’s geluk. Ze gaat op zoek naar de waarheid. Wie was Anouk en wat had zij te maken met de verdwijning? Wat wilde deze vrouw? Anouk vlucht naar Brazilië en krijgt, eenmaal terug in Nederland, last van schuldgevoelens. Waarom was ze niet gewoon eerlijk geweest? Als het noodlot toeslaat voor haar neef wil Lisa de onderste steen boven krijgen.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Corine Kuijper woont in Haarlem samen met haar Italiaanse vriend. In 2018 begon zij met schrijven. 'Schaduw over Sardinië' is haar tweede roman en het los te lezen vervolg op haar in november 2020 uitgegeven debuutroman 'Schaduwfamilie'.

Bron: achterkant boek

Jaar van verschijnen:
2021

Druk:
Eerste druk

EAN:
9789464490022

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
270

Genre:
Thrillers & spanning

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€ 18,95

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Schaduw over Sardinië van Corine Kuijper krijg je een vakantiegevoel, je wilt erheen en genieten van de omgeving. Voor diegenen die bekend zijn met de plek, weten meteen waar de foto is genomen. Anderen zullen er nieuwsgierig naar worden. De titel maakt je nieuwsgierig naar het verhaal. 
Schaduw over Sardinië van Corine Kuijper is het tweede deel van de serie, maar het boek is los te lezen. Je hoeft niet speciaal het eerste deel gelezen te hebben. Soms wordt er teruggeblikt, maar al snel wordt dan al duidelijk hoe het zit. Wel maken de terugblikken je nieuwsgierig naar het eerste deel als je die nog niet hebt gelezen.
Lisa leidt een heerlijk leven in Sardinië totdat de vriendin van haar neef samen met haar vriendin Anouk vermist raakt tijdens een vakantie. Lisa heeft sterk het gevoel dat er iets niet klopt. Als er korte tijd later weer iets merkwaardigs gebeurt, wordt dat gevoel alleen maar sterker. Anouk vlucht na de verdwijning van Mel naar een ander land, maar krijgt met de tijd steeds meer last van schuldgevoelens. Ze gaat zich steeds vaker afvragen waarom ze niet eerlijk was geweest en aan wie ze kan vertellen wat er in het verleden is gebeurd en wat de gevolgen daarvan zijn, of ze die wil dragen of niet.
Schaduw over Sardinië van Corine Kuijper is een verhaal waar je meteen in zit, wat je meteen pakt. Je leeft meteen mee met Lisa en haar familie. Je sluit ze in je hart en aan het eind vind je het jammer dat je afscheid van ze moet nemen. Je hoopt dan ook dat er een vervolg komt. 
De auteur heeft zich heel erg goed weten in te leven in de personages en ook in de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt. Door de beeldende beschrijvingen, heb je het gevoel dat je het verhaal zelf meemaakt vanaf de zijlijn. Je geniet van de mooie plaatsen waar het verhaal zich afspeelt, vooral van de Italiaanse plaatsen. Je wilt ze na het lezen van dit boek dan ook in het echt gaan bewonderen. Voor, vooral veel moeders, zullen bepaalde stukjes herkenbaar zijn, zoals moeite hebben met het loslaten van hun kind. 
Corine Kuijper heeft in Schaduw over Sardinië de spanning goed op weten te bouwen, vooral voor Lisa. Als lezer weet je te snel hoe het zit door de fragmenten van een bepaald persoon. Het was spannender geweest als je als lezer pas aan het eind weet hoe het werkelijk is gegaan. Doordat je al aan het eind weet hoe de momenten met een bepaald persoon zijn gegaan, komt het niet als een verrassing. De auteur had de fragmenten van een bepaald persoon wat mysterieuzer mogen laten. Dat is dan ook het enige kritiekpuntje, verder is het heerlijk verhaal waarbij spanning en de rustige momenten goed worden afgewisseld. Als het lijkt dat het te lang te rustig is in het verhaal, komt er weer een moment waarbij je in spanning komt te zitten. Je bent heel benieuwd wanneer de familie achter de werkelijke aard van een bepaald persoon komt, hoe ze erachter komen en hoe ze zullen reageren. Hier en daar is het wel een tikkeltje voorspelbaar, maar dat is niet erg. 
Kortom; Schaduw over Sardinië van Corine Kuijper is een pakkend verhaal waar je meteen in zit. Een verhaal waarbij je heel benieuwd bent wanneer de familie achter de waarheid van een bepaald persoon komt. Als je het boek uit hebt, hoop je dat er een vervolg komt, omdat je wilt weten hoe het verder gaat met de familie en wat ze nog meer gaan beleven. Het is aan te raden om een doos met tissues bij de hand te houden, want er zitten een paar emotionele momenten in.
Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Niet helemaal, ik had er iets meer van verwacht. Voor mij werd te snel duidelijk hoe het een en ander zit. Dat had van mij wel pas aan het eind gemogen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover die bij het boek past. Je krijgt er een vakantiegevoel van.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een vlotte en beeldende manier geschreven, waardoor het boek vlot wegleest.

Hoe origineel is het verhaal?
Redelijk origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd. Het verhaal is op een chronologische manier geschreven waarbij er soms teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden. Als je er eenmaal in bent begonnen, kan je niet meer stoppen met lezen, omdat je wilt weten hoe het verhaal verder gaat, hoe het verhaal zal eindigen. Als je niet in het boek aan het lezen bent, houdt het boek je onbewust bezig, vraag je je van alles over het verhaal af.

Heeft het plot je verrast?
Nee, door de fragmenten van een bepaald persoon heeft het plot mij niet verrast.

Is het verhaal geloofwaardig?
Het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
De karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Lisa, omdat zij heel goed aanvoelt hoe iemand is en als haar iets dwars zit, ze net zolang doorgaat met onderzoeken, tot ze de waarheid weet.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik kan niet zeggen aan wie ik een hekel heb, want dan zou ik teveel verraden.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat zou ik wel kunnen.

Begrijp je de beweegredenen van de personen?
Van sommigen wel, van anderen niet.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Amsterdam en Haarlem zijn mooie steden. De andere plaatsen klinken ook heel mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is mij goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, de auteur heeft me diverse keren weten te raken, zoals als Tom ontdekt dat Mel vermist is en hoe het hem daarna is vergaan. Meer kan ik niet zeggen, want dan zou ik teveel verraden. En ook een andere vermissing heeft me geraakt. Zo zijn er meer stukjes die me geraakt hebben.

Mooie quote in het boek: 
Het is niet eerlijk iemand al te veroordelen voordat je de persoon ooit ontmoet hebt.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van spannende boeken houdt en het niet erg vindt als het een en ander snel duidelijk is.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, dat ga ik niet.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Mocht er een volgend deel komen, dan ga ik die zeker lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
Corine Kuijper

Website van de uitgever:


Het boek is onder andere te koop bij bol.com.

Reacties