Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.Niet gelezen Book tag


Deze tag kwam ik tegen op de blog van Zwartraafje.

1. Hoeveel ongelezen boeken heb je?
Dat zijn er heel wat, 190 boeken, ook mede dankzij Elly's Choice

2. Hoeveel gelezen boeken heb je?
Ik geef geregeld een boek die ik heb gelezen en niet meer ga lezen weg, maar er staan ongeveer 200 boeken beneden die ik heb gelezen. Ik denk dat er een zelfde aantal boven op zolder staan.

3. Koop jij meer boeken dan je leest?
Ik kan nu heel stoer 'nee' gaan zeggen, maar dan zou ik liegen. Als ik in de stad ben en ik zie een leuk boek (alsof ik die nooit zou zien) bij de boekwinkel en de prijs staat me aan (lees mijn bankrekening vindt dat goed) dan koop ik die. 

4. Heb jij boeken op je TBR stapel waarvan je denkt dat je ze niet meer gaat lezen?
Nee, ik heb alleen maar TBR in de boekenkast en op mijn e-reader staan die ik zeker ga lezen. 

5. Noem 5 boeken die bovenaan je TBR lijstje staan.
1. De Afwezigen van Lieke Kézér, die ga ik eind van de week, begin volgende week lezen voor de gelijknamige leesclub op Hebban.
2. The Traveler The Beginning van Michael Marcondes, die heb ik onlangs gewonnen op Goodreads.
3. Dubbelspel van Frank Martinus Arion
4. Het Leven van Michiel de Ruyter van Gerard Brandt
5. Broer van esther Gerritsen

6. Zou jij een Book Buying Ban overwegen?
Dat neem ik me geregeld voor, maar zodra ik weer een boek zie die ik graag wil, dan vergeet ik dat een BBB heb of ik verzin smoesjes van dat dat wel kan zoals dat het boek zoooooo goedkoop is dat ik die niet kan laten liggen of dat boek kan ik gewoon niet laten liggen omdat ik die plots al heeeeeeeeeeeellllll lang wil hebben of  ik verzin een andere smoes.

7. Noem vijf boeken die je dolgraag aan je TBR wil toevoegen.
Maar 5? Ik heb er zoveel die ik wil toeveoegen, maar hier dan 5 boeken die ik graag aan mijn TBR will toevoegen.
1. De Harry Potter serie 
2. De boeken van Hendrik Groen
3. Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt van Frederik Backman
4. Zussen van Versailles van Sally Christie
5. Rose van Rosita Steenbeek

Reacties

  1. Leuk om hier ook jouw antwoorden te lezen Anneke. Mijn ebooks had ik weer vergeten mee te tellen bij deze tag. Om de één of andere reden tel ik steeds enkel mijn fysieke exemplaren. Het is nochtans geen bewuste keuze ik vergeet het gewoon keer op keer.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…