Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Springtij - Femke Roobol

Waar gaat het boek over? 
's-Gravendeel, 1953. Sara Groeneveld overleeft als door een wonder de watersnood. Haar moeder is echter voor haar ogen meegesleurd door het kolkende water. Sara wordt met haar dochtertje Ellie ondergebracht in de Ahoy-hal in Rotterdam, samen met vele andere vluchtelingen. Hier sluit ze vriendschap met de stuurse verpleegster Catharina uit Dordrecht. Vlak voor de noodlottige nacht heeft Sara een houtskooltekening gevonden, weggeborgen in een la. 'Saartje en haar moeder' staat erop. Maar de vrouw lijkt niet op haar moeder. Wie was zij dan wel? En waar is haar echte moeder? Al Sara's zekerheden vallen weg. Langzaam komt ze tot de conclusie dat ze haar eigen levensverhaal opnieuw moet invullen. Haar verleden, maar ook haar toekomst. Met de hulp van Catharina gaat ze op zoek naar de waarheid.
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een heel ontroerend boek, waarbij ik geregeld moest slikken. Ondanks dat het fictie is, had het zo echt gebeurd kunne…

Niet gelezen Book tag


Deze tag kwam ik tegen op de blog van Zwartraafje.

1. Hoeveel ongelezen boeken heb je?
Dat zijn er heel wat, 190 boeken, ook mede dankzij Elly's Choice

2. Hoeveel gelezen boeken heb je?
Ik geef geregeld een boek die ik heb gelezen en niet meer ga lezen weg, maar er staan ongeveer 200 boeken beneden die ik heb gelezen. Ik denk dat er een zelfde aantal boven op zolder staan.

3. Koop jij meer boeken dan je leest?
Ik kan nu heel stoer 'nee' gaan zeggen, maar dan zou ik liegen. Als ik in de stad ben en ik zie een leuk boek (alsof ik die nooit zou zien) bij de boekwinkel en de prijs staat me aan (lees mijn bankrekening vindt dat goed) dan koop ik die. 

4. Heb jij boeken op je TBR stapel waarvan je denkt dat je ze niet meer gaat lezen?
Nee, ik heb alleen maar TBR in de boekenkast en op mijn e-reader staan die ik zeker ga lezen. 

5. Noem 5 boeken die bovenaan je TBR lijstje staan.
1. De Afwezigen van Lieke Kézér, die ga ik eind van de week, begin volgende week lezen voor de gelijknamige leesclub op Hebban.
2. The Traveler The Beginning van Michael Marcondes, die heb ik onlangs gewonnen op Goodreads.
3. Dubbelspel van Frank Martinus Arion
4. Het Leven van Michiel de Ruyter van Gerard Brandt
5. Broer van esther Gerritsen

6. Zou jij een Book Buying Ban overwegen?
Dat neem ik me geregeld voor, maar zodra ik weer een boek zie die ik graag wil, dan vergeet ik dat een BBB heb of ik verzin smoesjes van dat dat wel kan zoals dat het boek zoooooo goedkoop is dat ik die niet kan laten liggen of dat boek kan ik gewoon niet laten liggen omdat ik die plots al heeeeeeeeeeeellllll lang wil hebben of  ik verzin een andere smoes.

7. Noem vijf boeken die je dolgraag aan je TBR wil toevoegen.
Maar 5? Ik heb er zoveel die ik wil toeveoegen, maar hier dan 5 boeken die ik graag aan mijn TBR will toevoegen.
1. De Harry Potter serie 
2. De boeken van Hendrik Groen
3. Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt van Frederik Backman
4. Zussen van Versailles van Sally Christie
5. Rose van Rosita Steenbeek

Reacties

  1. Leuk om hier ook jouw antwoorden te lezen Anneke. Mijn ebooks had ik weer vergeten mee te tellen bij deze tag. Om de één of andere reden tel ik steeds enkel mijn fysieke exemplaren. Het is nochtans geen bewuste keuze ik vergeet het gewoon keer op keer.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…