Het Horror Kindervoorleesboek - B.J. Starink


Van B.J. Starink mocht ik zijn boek recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Geschreven door de opper boeman

Waar gaat het boek over? 
De digitale versie is gratis te downloaden op mijn website bjstarink.com. Maar mocht u het fysieke boekje willen hebben dan is dit een uitkomst. Ik zou u aanraden om eerst het digitale boek te lezen en daarna pas het fysieke boek te kopen. Dit boek staat niet online om er geld op te verdienen namelijk... Ieder kind heeft wel eens last van nachtmerries en opper boeman B.J Starink verteld uw kind hoe ze ermee omgaan of zich tegen de nachtmerries kunnen wapenen.Door alle geheimen van de boemannen bloot te leggen. En hopelijk uw kind weer een rustige nachtrust te geven!Een boek zoals heel weinig daar ben ik dit eer stellig van overtuigd. En ik hoop dat u en uw kind er net zo van genieten als dat ik dat deed terwijl ik het schreef..

Bron: Goodreads

Jaar van verschijnen:
2021

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
82

Genre:
Horror, kinderboeken

Verfilmd?
Voor zover bekend zijn de verhalen (nog) niet verfilmd, maar de verhalen lenen zich er goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
Het e-book is gratis. Mocht je een fysiek exemplaar willen hebben, dan kan je beter contact opnemen met B. J. Starink voor de prijs.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Het horror kindervoorleesboek van B.J. Starink krijg je een gevoel dat je een spannend boek gaat lezen. Je ziet nog net geen vleermuizen voorbij komen. Nu hopen dat ik de auteur niet op ideeën heb gebracht voor een volgend boek. Hoewel... dat zou heel leuk zijn als dat wel zo was. De titel maakt nieuwsgierig, maar tegelijkertijd geeft het ook aan dat het zeker niet voor heel jonge kinderen geschikt is. Het is dan ook raadzaam dat de ouders eerst het boek zelf lezen alvorens ze het boek gaan voorlezen aan hun kroost, zodat ze kunnen bedenken of hun kind(eren) het wel aan kan of dat er beter een jaartje of langer gewacht kan worden met dit boek om voor te lezen.
Het horror kindervoorleesboek van B. J. Starink doet zijn titel een grote eer aan, want er staan tien verhalen in die voor kinderen griezelig zijn. Het zijn verhalen met de boemannen, die je in verschillende gedaantes hebt, in de hoofdrollen naast de kinderen. De auteur stelt zich eerst netjes voor, maar geeft zichzelf niet helemaal bloot, sommige dingen houdt hij graag geheim. Daarna mag je een checklist nalopen alvorens een verhaal wordt voorgelezen en daarna komen de tien verhalen. Bij de titel van het verhaal staat een 'Eng score', waar je kan zien hoe eng een verhaal is. Dat is zeker een must. Bijna elk verhaal heeft een moraal, de een is makkelijker voor de kinderen te ontdekken dan de ander. Het is dan ook zeker leuk om met kinderen na afloop het verhaal te bespreken, te kijken of ze het verhaal hebben begrepen en wat ze ervan vonden. Aan het eind van het boek heeft de auteur een leuke opdracht voor de kinderen die van schrijven houden of willen gaan schrijven.
Het is voor te stellen dat men huiverig is om Het horror kindervoorleesboek van B. J. Starink te gaan lezen, als je de vorige boeken van hem hebt gelezen. Dat men bang is dat er ook in dit boek veel gescholden zal worden en veel moord en doodslag in staat. Die angst kan overboord, want de auteur heeft het boek duidelijk voor kinderen geschreven en er wordt niet of nauwelijks gevloekt. Al meteen bij het lezen van het eerste verhaal merk je dat daar zijn kracht ligt, dat hij heel goed is in kinderverhalen schrijven. Hij betrekt de kinderen bij de verhalen en legt goed uit wat het moraal van ieder verhaal is. Soms blikt hij in een verhaal terug op een vorig verhaal of een personage uit een vorig verhaal. Het is dan ook verstandig om de verhalen in volgorde van zoals het is geplaatst te lezen. Het is ook aan te raden om niet in één keer twee of meer verhalen uit het boek voor te lezen, want dat zou te veel kunnen zijn voor kinderen om te overdenken.
Ondanks dat Het horror kindervoorleesboek van B. J. Starink voor kinderen is, is het voor volwassenen ook leuk om te lezen. Je kan als volwassene, net zoals de kinderen, leren van de verhalen. De verhalen zijn voor kinderen griezelig, zeker als ze in de setting worden voorgelezen en er met stemmen wordt gespeeld, zoals de auteur aanraadt in het boek, maar voor volwassenen zijn ze dat allerminst, maar dat laatste is niet erg, want het boek is, zoals gezegd, voor kinderen bedoeld. Dit boek is ook geschikt als voorleesboek op een schoolkamp. 
Kortom; Het horror kindervoorleesboek van B.J. Starink is een verhalenbundel met tien spannende verhalen voor kinderen. Bijna elk verhaal heeft een moraal waar de kinderen van kunnen leren. Je leert door de verhalen om te gaan met nachtmerries en hoe je boemannen kan verslaan.


Je kan het boek gratis downloaden op de site van B.J. Starink.


Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ik had iets andere verwachtingen van het boek, maar in dit geval ben ik blij dat ze niet uitgekomen zijn.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is heel erg goed gekozen. Voor volwassenen is de titel over de top, maar voor kinderen dekt het de lading van de verhalen.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, je weet meteen met wat voor auteur je van doen hebt. 😉

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een vertellende manier geschreven waardoor het boek vlot wegleest.

Hoe origineel zijn de verhalen?
De verhalen zijn heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van de verhalen?
De verhalen zijn stuk voor stuk goed opgebouwd.

Zat je direct in de verhalen?
Ja, ik zat direct in de verhalen.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Hebben de plots je verrast?
Als volwassene hebben de plots mij niet verrast, maar voor kinderen zullen de plots een verrassing zijn.

Zijn de verhalen geloofwaardig?
De verhalen zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
De karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Nee, de auteur heeft me in dit boek niet geraakt, maar ik heb wel genoten van de verhalen.

Mooie quote in het boek: 
Zolang als het kan moet een kind een kind blijven.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor kinderen, maar het is, zoals eerder gezegd, raadzaam dat de ouders het boek eerst zelf lezen en dan bepalen of het op dat moment geschikt is voor hun kinderen of dat ze het boek beter kunnen laten liggen totdat hun kind(eren) beter tegen de verhalen kan/kunnen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ik denk het niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een gesigneerd exemplaar, die mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:


Je kan het boek gratis downloaden op de site van B.J. Starink.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Knock-Out - Cis Meijer

Het Libertarische Sociaal Contract

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg