Gekust Door De Engel Des Doods! - De Opper Boeman!


Van De Opper Boeman! mocht ik zijn boek recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Dit boek is gratis te downloaden op deboemannenclub.nl maar als je de digitale versie of paperback hebben in je kindle bibliotheek of in je boekenkast dan is dit zeker een uitkomst!
Wat als je ieder moment geoogst kan worden door een maaier die je ziel naar het hiernaarmaals brengt?
Iedereen is bang oor wat de toekomst brengt ook ik de opper boeman! Maar ik kan jou vertellen als echte boeman uit de boemannenclub dat ook maaiers het niet altijd bij het rechte eind hebben!
want ze lijken wel eng en onaantastbaar, ze lijkt en wel eng en met hun zwarte kap oogsten ze wat jijzelf hebt gezaaid...
Maar Hein is anders, Hein is een maaier als geen van allen omdat Hein de oogst school nooit heeft afgemaakt! en juist daarom komt hij in hele vreemde situaties terecht!
En mag hij zich pas een volwaardig maaier noemen als hij een succesvolle oogst heeft voltooid maar dat is moeilijker dan het lijkt als je niet weet wat je aan het doen bent!

Een komisch korte horror verhalen boek vol grappige momenten en waar zelfs de grootste boeman nog om lachen kan!

Bron: amazon

Jaar van verschijnen:
2022

EAN:
979-8846670655

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
36

Genre:
Kinderboeken

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
Gratis

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Gekust door de engel des doods! van De Opper Boeman! wil je weten wie de persoon in de mantel is en wat zijn of haar achtergrond is. Het is jammer dat de titel van het boek en naam van de auteur over de persoon van de mantel heen lopen. Het was mooier geweest als de titel van het boek boven de persoon met de mantel had gestaan en de naam van de auteur onder de persoon met de mantel had gestaan. Ook was het mooier geweest als de ogen wat levensechter waren geweest, het is nu overduidelijk, ook voor jonge kinderen, dat het een plaatje is en niet echt. De titel van het boek is nieuwsgierig makend. Tijdens het lezen zul je ontdekken dat het verhaal in dit geval minder eng is dan dat de titel van het boek doet vermoeden.
Gekust door de engel des doods! van De Opper Boeman! gaat over een jongen die maaier is. Hij heeft de oogst school nooit afgemaakt en komt daardoor in de meest vreemde situaties terecht. Hij mag zich pas een volwaardig maaier noemen als hij een succesvolle oogst heeft voltooid. Dat lijkt heel simpel, maar dat blijkt het allerminst te zijn. Er komt meer bij kijken dan je zo op het eerste gezicht denkt. Het is dan ook maar de vraag of het de jongen uiteindelijk lukt om een oogst succesvol te voltooien.
Waarbij je bij het vorige kinderboek van De Opper Boeman! nog zoiets had van dat het niet voor ieder kind geschikt is, dat het beter is dat ouders/opvoeders eerst zelf het boek lezen, wat altijd verstandig is, alvorens ze het hun kind laten lezen, hoef je dat in feite met Gekust door de engel des doods! niet te doen. Al is het wel leuk om als ouder/opvoeder je van tevoren in te lezen, maar wees gewaarschuwd, als je er eenmaal in bent begonnen kan je niet meer stoppen met lezen, ben je even onbereikbaar voor anderen. Gelukkig heeft het boek niet zo heel veel pagina's en kan je het boek in een half uur uit hebben. Al schijnt dat ook weer niet de bedoeling te zijn, want na een paar pagina's wenst de auteur je een goede nacht en wordt je eigenlijk geacht om het boek de andere dag verder voor te lezen. In ieder geval is dit boek zeker geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vijf. Het is een heel leuk boek om voor te lezen en het kind in het verhaal te betrekken, zoals de auteur dat ook doet. Aan het eind komt de auteur, die hier en daar in het verhaal een tikkeltje vergeetachtig is, dat is de leeftijd ;), met het moraal, maar vraagt hij eerst of je weet wat het moraal van het verhaal is. Het is heel mooi hoe de auteur ook in dit boek de kinderen bij het verhaal weet te betrekken, waardoor het lijkt of het verhaal speciaal voor het kind zelf in plaats van voor alle kinderen is geschreven.
Gekust door de engel des doods! van De Opper Boeman! is een verhaal vol humor. Ook in dit boek laat de auteur zien dat hij over ontzettend veel fantasie beschikt en heel veel humor heeft. Voor kinderen zitten er genoeg verrassende wendingen in die ze niet zien aankomen. Het is mooi van de auteur dat hij kinderen ook aanspoort om naar school te gaan en aan het eind van het verhaal uitlegt wat het moraal van het verhaal is.
Kortom; Gekust door de engel des doods! van De Opper Boeman! is een humorvol verhaal voor kinderen vanaf een jaar of vijf. Het is een verhaal waar kinderen in een paar avonden, vlak voor het slapen gaan, wat kunnen opsteken, wat kunnen leren. Een verhaal waar de kinderen door de auteur bij worden betrokken, waardoor het lijkt of het verhaal speciaal voor het kind zelf is geschreven.


Je kan het boek gratis downloaden op The boogeyman beater club.


Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een mooie cover, past bij het boek, maar het was mooier geweest als de titel van het boek boven de persoon had gestaan en de naam van de auteur onder de persoon had gestaan. Ook was het mooier geweest als er voor meer levensechte ogen in plaats van de over duidelijk nep-ogen was gekozen.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is heel erg goed gekozen, de titel maakt je meteen nieuwsgierig naar het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een vertellende manier geschreven, waardoor het boek vlot wegleest.

Hoe origineel is het verhaal?
Het verhaal is redelijk origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd. Het verhaal is op een chronologische manier geschreven.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden. Als je er eenmaal in bent begonnen, kan je niet meer stoppen met lezen.

Heeft het plot je verrast?
Nee, maar dat is niet erg, voor kinderen zal het plot wel verrassend zijn.

Is het verhaal geloofwaardig?
Het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
De karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Hein, omdat hij zo heerlijk ondeugend is.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik heb aan niemand een hekel in dit boek.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, ik zou wel bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat zou ik wel kunnen.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Raken is een groot woord, maar ik heb ontzettend genoten van het boek, ontzettend gelachen.

Mooie quote in het boek: 
Dus leef zonder angst voor de toekomst al weet niemand wat die precies brengen gaat.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor kinderen vanaf een jaar of vijf.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven, maar het e-book mag op mijn Chromebook blijven staan.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:

Je kan het boek gratis downloaden op The boogeyman beater club.

Reacties

  1. Heel erg bedankt voor deze prachtige recensie die komt uiteraard ook op de boeman klopper club te staan!! Deze boeman is heeeeeeeel blij ermee! En ja ook boemannen kunnen blij zijn al lijken we heel serieus en heel eng wij zijn ook maar gewoon begonnen zoals iedereen.... Ik ben heel blij dat ik u heb kunnen vermaken en natuurlijk heb kunnen laten lachen met dit korte boekje, want het leven is al lang zat om overal serieus over te doen! Nogmaals bedankt!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Knock-Out - Cis Meijer

Het Libertarische Sociaal Contract

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg