Het Horror Kinder Voorleesboek Deel 2! - De Opper Boeman, Blue Sky, Mystiek


Van De Opper Boeman mocht ik dit boek recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken. Ook wil ik hem bedanken voor het mooie verhaal dat hij voor mij heeft geschreven.

Waar gaat het boek over?
Wanneer heb jij je laatste nachtmerrie gehad? Wanneer ben je van plan de boeman de rug te keren? Wanneer dit wanneer dat?

Dit boek is gratis te downloaden op deboemannenclub.nl maar als je ons als kinderboeken auteurs steunen wil dan is dit een oplossing!

Het ligt aan jullie maar met de lessen van de opper boeman zelf komt ieder kind over hun angst van de boeman want de boeman is helemaal niet zo eng als we wel lijken!

Geen enkele boeman is erop uit om jullie pijn te doen of jullie te schaden en geen enkele boeman wil het gevecht winnen, geen enkele behalve Diabolico!

Maar gelukkig behoort hij niet meer tot de boemannen club, dus geen zorgen we doen jullie geen kwaad het enige wat we willen bereiken is dat ieder kind ook pappa en mamma het tegen ons als boeman opnemen en het gevecht winnen!

Nu vraag je je vast af waarom we jullie nachtmerries geven en daar krijgen jullie wederom spoedig antwoord op!

Bron: amazon

Jaar van verschijnen:
2022

ASIN:
B0BFM741FJ

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
103

Genre:
Horror, kinderboeken

Prijs:
Gratis

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Het horror kinder voorleesboek deel 2! van De Opper Boeman, Blue Sky, Mystiek krijg je al een vermoeden van wat voor soort boek je gaat lezen. De titel spreekt voor zichzelf en geeft ook meteen aan welk deel het is van de boekenserie. Het was alleen wel mooier geweest als de titel van het boek een kleinere font had gehad, zodat de titel niet buiten de cirkel van de afbeelding valt. Zoals gezegd, het is het tweede deel van de boekenserie, maar je kan dit deel los lezen, je hoeft niet eerst het eerste deel gelezen te hebben.
In Het horror kinder voorleesboel deel 2! van De Opper Boeman, Blue Sky, Mystiek is een verhalenbundel vol met horror verhalen voor kinderen. Bij elk verhaaltitel staat de graad van eng score, zodat je weet hoe eng het verhaal is wat je wilt (voor)lezen. Net als in het vorige deel, eindigen de verhalen in dit deel ook met de vraag aan de kinderen wat het moraal van het (voor)gelezen verhaal is en vertelt de auteur wat het moraal of de moralen van het verhaal is/zijn. Maar alvorens je begint met de verhalen, is er eerst een checklist die je mag beantwoorden.
Wat leuk is van De Opper Boeman, is dat hij woord weet te houden van wat hij zijn lezers beloofd. Er zullen allicht auteurs, maar ook andere mensen, zijn die nog wat van hem kunnen leren. Hij eindigde in het vorige deel, net als in dit deel, met de oproep aan zijn lezers dat als ze een verhaal hebben voor deze boekenserie, ze hem dat mogen mailen en wie weet, dan komt het verhaal in een volgend deel. En hij heeft woord gehouden, want De Opper Boeman heeft weliswaar het grootste deel van de verhalen in dit deel geschreven, maar hij heeft ook twee andere auteurs toegevoegd bij zijn Opper Boemannen club. Er is nu ook een Opper Boevrouw bij de club. Blue Sky & Mystiek hebben ieder een verhaal met een of meerdere moralen in dit deel geschreven. Het is te hopen dat beide auteurs in de toekomst vaker een verhaal schrijven voor deze serie, want dat hebben ze erg goed gedaan. Wat ook leuk is voor de kinderen, is dat dit deel kleurplaten bevat die kinderen kunnen inkleuren. Zoals gewend van de auteur, hij betrekt zijn lezers graag bij zijn verhalen en praat via de verhalen met de lezers, waardoor het lijkt of de verhalen speciaal voor het kind zelf zijn geschreven.
Ondanks dat Het horror kinder voorleesboek deel 2! van De Opper Boeman, Blue Sky, Mystiek aangeschreven staat voor kinderen van 0-18 jaar, is het aan te raden dat de ouders of verzorgers eerst het boek lezen en zelf bepalen welke verhalen geschikt is voor hun kind(eren). Het zijn namelijk enge verhalen en niet iedere peuter, kleuter en kind dat naar de basisschool gaat, kan die verhalen aan. Sowieso is het belangrijk dat de ouders en opvoeders, net zoals De Opper Boeman ook al geregeld doet, aan het kind laat weten dat het niet de bedoeling van de auteurs is om het kind bang te maken. Desnoods lees je de verhalen niet voor het slapen gaan voor, maar in de loop van de ochtend of middag, zodat het kind dan nog even wat anders kan gaan doen, iets dat het enge van het verhaal doet vergeten voor het slapen gaan.
De verhalen in Het horror kinder voorleesboek deel 2! van De Opper Boeman, Blue Sky, Mystiek zijn stuk voor stuk verhalen met verrassende wendingen, spannende momenten en voor kinderen een verrassende plot die de kinderen niet zien aankomen. Sommige verhalen zijn, voor volwassenen, duidelijk geïnspireerd op bekende verhalen, sages en legendes, zoals bijvoorbeeld meteen het eerste verhaal. Veel mensen die bekend zijn op de Rijn, zullen moeten denken aan een beroemde vrouw op een rots. De verhalen laten zien dat boemannen en volwassenen ook wel eens nachtmerries hebben, dat het niet alleen iets is voor kinderen.
Kortom; Het horror kinder voorleesboek deel 2! van De Opper Boeman, Blue Sky, Mystiek is een verhalenbundel vol met enge verhalen waar kinderen, maar ook volwassenen, wat van kunnen leren, waarbij ze misschien hun angsten kunnen overwinnen of in ieder geval onder ogen zien.


Je kan het boek gratis downloaden op de site van The Boogeyman beater club.


Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een mooie cover, maar het was mooier geweest als men voor een kleiner font voor de titel had gekozen, zodat de titel precies in de afbeelding had gepast.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is heel erg goed gekozen, je weet meteen wat je kan verwachten en welk deel dit deel van de boekenserie is.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Zoals gewend van de auteur, is ook dit deel op een vertellende manier geschreven waardoor het lijkt of hij en zijn mede boeman en boevrouw de verhalen speciaal voor het kind heeft geschreven in plaats van voor iedereen.

Hoe origineel zijn de verhalen?
De verhalen zijn heel erg origineel.

Hoe actueel is het boek?
Het boek is heel erg actueel.

Wat vind je van de opbouw van de verhalen?
De verhalen zijn stuk voor stuk goed opgebouwd.

Zat je direct in de verhalen?
Ja, ik zat direct in de verhalen.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Hebben de plots je verrast?
Nee, de plots hebben mij niet verrast, maar voor kinderen zijn de plots wel verrassend.

Zijn de verhalen geloofwaardig?
Ja, de verhalen zijn voor kinderen geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
De karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Hebben de auteurs je kunnen raken?
Raken is een groot woord, maar ik heb genoten van de verhalen.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor kinderen, maar het verstandiger dat de ouders of opvoeders eerst het boek lezen en dan zelf bepalen of hun kinderen de verhalen aan kunnen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Mocht er een volgend deel komen, dan ga ik die ook lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven, maar het e-book mag op mijn Chromebook blijven staan.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:


Je kan het boek gratis downloaden op de site van The Boogeyman beater club.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg