Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Springtij - Femke Roobol

Waar gaat het boek over? 
's-Gravendeel, 1953. Sara Groeneveld overleeft als door een wonder de watersnood. Haar moeder is echter voor haar ogen meegesleurd door het kolkende water. Sara wordt met haar dochtertje Ellie ondergebracht in de Ahoy-hal in Rotterdam, samen met vele andere vluchtelingen. Hier sluit ze vriendschap met de stuurse verpleegster Catharina uit Dordrecht. Vlak voor de noodlottige nacht heeft Sara een houtskooltekening gevonden, weggeborgen in een la. 'Saartje en haar moeder' staat erop. Maar de vrouw lijkt niet op haar moeder. Wie was zij dan wel? En waar is haar echte moeder? Al Sara's zekerheden vallen weg. Langzaam komt ze tot de conclusie dat ze haar eigen levensverhaal opnieuw moet invullen. Haar verleden, maar ook haar toekomst. Met de hulp van Catharina gaat ze op zoek naar de waarheid.
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een heel ontroerend boek, waarbij ik geregeld moest slikken. Ondanks dat het fictie is, had het zo echt gebeurd kunne…

Onweerstaanbaar Lekker - Nora RobertsWaar gaat het boek over? 
In Een pikant dessert wil hotelmagnaat Blake Cocharan alleen maar het allerbeste voor zijn hotels. En omdat Summer Lyndon de allerlekkerste desserts van de wereld creëert, zal hij niet rusten voordat ze voor hem komt werken. Maar waar hij niet op gerekend had, is dat zij net zo verleidelijk is als de desserts die ze maakt!
In Kruidje-roer-me-niet is Carlo Franconi niet alleen een van de topkoks van Italië, hij is ook nog eens de aantrekkelijkste kok ooit! Dat komt publiciteitsagent Juliet Trent goed uit: zij moet een bestseller maken van zijn boek, dus wat haar betreft kan hij niet onweerstaanbaar genoeg zijn! Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze zélf begint te watertanden...
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Voorspelbaar en mierzoet zoals de cover al laat zien, maar dat is met dit soort boeken niet erg. Wel vond ik het erg dat beide verhalen voor mijn gevoel werden afgekapt op het eind. Dat had voor mij wel verder mogen gaan op de manier van beide hoofdrolspeelsters tot aan een- of tot na een bepaalde gebeurtenis. Nu lijkt het of ze allebei ineens zo gemakkelijk zijn geworden. Voor mijn gevoel lijken bepaalde stukken in beide delen op elkaar, maar dat was niet storend. Het boek leest vlot weg. Op het moment dat je het gevoel krijgt dat het langdradig gaat worden, gaat het over naar een volgende stukje. Het is leuk dat de hoofdrolspelers in beide delen een rol hebben waar ze in het ene een hoofdrol en in het andere en omgekeerd een bijrol hebben. Dat is er heel mooi in verwerkt en dat ze beiden een hekel hebben aan dezelfde persoon, wat met humor is geschreven op de manier hoe beiden reageren op die persoon.

Wat vind je van de cover? 
Zoals gezegd mierzoet, maar wel heel mooi en passend bij dit boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Heel vlot, het boek leest als een trein. Op het moment dat het langdradig dreigt te worden, wordt er overgegaan op een volgend stukje.

Hoe origineel is het verhaal?
Het verhaal is niet echt origineel, maar dat is met dit soort boeken niet erg.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zal er gelijk in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dit boek weet je aandacht vast te houden, je hebt moeite met stoppen ook al kan je het eind wel raden.

Heeft het plot je verrast?
Nee, het was te verwachten, maar dat weet je met dit soort boeken van te voren.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Niet echt, het gaat allemaal te snel en is te romantisch. Dat is voor weinigen in het echte leven weggelegd.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Monique omdat ze, als het moet, ook al is het soms irritant, voor haar dochter zorgt en helpt.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Hekel is een groot woord, maar zowel Summer als Juliet waren grotendeels irritant, maar tegelijkertijd kunnen de verhalen niet zonder hen.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Ik wil naar al die plaatsen toe.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Nee, dat heeft ze niet.

Mooie quote in het boek: 
Een schilder creëert voor wie er wil kijken, een componist creëert voor wie wil luisteren.

Zou je het boek aanraden? 
Als je van voorspelbare romantiek houdt, dan kan ik je het boek aanraden, anders raad ik je aan om een ander boek te kiezen.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor (jonge) vrouwen en vrouwen die van voorspelbare romans houden.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
3 sterren

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, één keer vond ik genoeg.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, ik kan het dus niet weggeven, maar ik verwijder het boek van mijn e-reader.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar mocht die er ooit komen, dan ga ik die niet kijken. Ik hou beide verhalen liever in gedachten zoals ik ze gelezen heb.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk dat de verhalen me nog wel een paar dagen bezig houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, want ze schrijft fijn ook al is het voorspelbaar.

Website van de auteur:
Nora Roberts

Website van de uitgever:
Harlequin
Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…