Van Jacqueline Booij mocht ik haar boek recenseren en ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zes moderne sprookjes die je bijna zou geloven Waar gaat het boek over? Weet je dat je soms zo enthousiast kunt worden dat je zonder vleugels kan vliegen? Dat zelfs de maan verliefd kan worden? Dat ieder mens en elk dier een 'ikvlekje' heeft? Dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren als je de manen van een speelgoedpaardje knipt? Wist je dat niet? Als je er meer over wil weten moet je dit boek maar eens lezen, of misschien wil iemand je er wel uit voorlezen. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2022 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464682427 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 85 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek? Bij het zien van de mooie cover van Dat is misschien nog waar ook! van Jacqueline Booij krijg je meteen het idee dat je een sprookjesboek gaat lezen. Je wilt weten welke zes sprookjes worden uitgebeeld op de cover. De titel doet vermoeden dat ...
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
De Krijtman - C. J. Tudor
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
Van uitgeverij A. W. Bruna Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Oorspronkelijke titel: The Chalk Man
Waar gaat het boek over?
Het probleem was, we werden het nooit eens over het precieze begin. Was het toen we voor het eerst de krijtmannetjes tekenden, of toen ze opeens uit zichzelf verschenen? Was het dat afschuwelijke ongeluk? Of toen ze het eerste lichaam vonden?
Achteraf begon het allemaal op de dag dat het verschrikkelijke ongeluk plaatsvond op de kermis. Toen de twaalfjarige Eddie de Krijtman voor het eerst ontmoette.
Het was de Krijtman die Eddie op het idee bracht van de tekeningen: een manier voor hun vriendengroep om geheime boodschappen in krijt voor elkaar achter te laten. En het was leuk, in het begin, totdat de tekeningen hen leidden naar een lichaam van een meisje.
Het grootste deel ervan, althans.
Dat was dertig jaar geleden en Eddie dacht dat het verleden achter hem lag. Dan ontvangt hij post. In de envelop bevinden zich twee dingen: een krijtje en een tekening van een stokmannetje.
De geschiedenis herhaalt zich, en Eddie realiseert zich dat het spel nooit echt voorbij is geweest... Bron: bol.com.
Over de auteur:
C. J. Tudor werd geboren in Salibury en groeide op in Nottingham, waar ze nog steeds woont met haar partner en dochtertje. Ze stopte op haar zestiende met school en werkte daarna onder meer als winkelbediende, verslaggever, televisiepresentator, copywriter en voice-over. Ook had ze haar eigen hondenuitlaatservice.
De Krijtman is haar debuut. Het boek was reeds voor verschijnen een internationale sensatie: de vertaalrechten werden aan maar liefst 39 landen verkocht.
Bron: achterflap boek Vertaald door:
Edzard Krol Omslagontwerp: Studio Jan de Boer Jaar van verschijnen:
2018 ISBN:
9789400509054 Bindwijze:
Paperback Aantal pagina's:
330 Genre:
Thrillers Verfilmd?
Het boek is voor zover ik weet (nog) niet verfilmd, maar leent zich er heel erg goed voor. Wat vind je van het boek?
Bij het zien van het krijtmannetje op de cover zullen velen weer even terug gaan in de tijd en denken aan de keren dat ze galgje hebben gespeeld. Dit in combinatie met de titel maakt het heel nieuwsgierig naar het verhaal. De titel kan je overigens op verschillende manieren interpreteren.
Het verhaal begint haast poëtisch door de manier van vertellen over hoe de omgeving eruit ziet. Je wordt gelijk meegezogen in het verhaal. Je wilt weten wie erachter de moord zit en waarom die persoon is vermoord. Je vraagt je af wat al die krijtmannetjes van doen hebben met alles.
Je wordt heen en weer geslingerd, zo ben je in 1986 en dan ben je weer in 2016, maar dat is niet storend, want boven elk hoodstuk staat het jaartal waar je op dat moment bent. Elk hoofdstuk is afgesloten met een spannende clifhanger zodat je blijft lezen. Langzaam aan komt er steeds meer boven water en wordt het pijnlijk duidelijk waarom de gevonden persoon is vermoord en door wie.
Het verhaal wordt verteld door Eddie die zijn kijk op de gebeurtenissen geeft en soms vertelt iemand anders aan hem zijn kant van het verhaal of hoe hij het heeft ervaren. Tevens legt hij uit hoe het is om een kind van twaalf te zijn, hoe die bepaalde dingen ervaren, wat je op die leeftijd ooit hoopt te vinden. Eddie heeft een groot gevoel voor humor zoals bijvoorbeeld hoe hij over de kat van zijn moeder denkt.
Steeds als je denkt te vermoeden wie wat heeft gedaan, hoe het verhaal verder zal lopen, krijgt het verhaal een andere wending waardoor je weer gaat twijfelen omdat sommige personages anders blijken te zijn dan je dacht. Blijkt het dat bepaalde personen ook zo hun redenen hebben voor iets of iemand.
Het verhaal eindigt met een verrassend plot, een plot waar je niet op komt omdat het te bizar voor woorden is.
Voor diegenen die in 1986 opgroeiden zal het een feest der herkenning zijn doordat ze veel herkennen zoals bijvoorbeeld Shakin' Stevens, de mode, Pac-Man en het interieur van de badkamer. Voor sommigen zullen de stukjes over dementerende ouders herkenbaar zijn omdat ze er zelf mee te maken hebben of hadden.
Kortom; dit is een bloedspannende thriller die je niet meer weg kan leggen als je er eenmaal in begonnen bent. Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek. Wat vind je van de cover?
Die is schitterend en, zoals eerder gezegd, doet deels nostalgisch aan. Het doet denken aan galgje dat we vroeger vaak speelden. Wat vind je van de titel van het boek?
Die is heel erg goed gekozen. Daar draait het mede om. Wat vind je van de schrijfstijl?
Die is vlot, beelden en geregeld poëtisch. Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel. Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is chronologisch geschreven waarbij er geregeld terug- of vooruit wordt gekeken, net waar het verhaal op dat moment om vraagt Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in. Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Eenmaal in begonnen, is het boek lastig weg te leggen. Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot, die zag ik niet aankomen. Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze. Welke persoon vond je het leukst en waarom?
Nicky, omdat ze een stoer meisje/vrouw is. En aan wie had je een hekel en waarom?
Ik ben er nog niet uit aan wie ik nu een grotere hekel heb. Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Dat denk ik niet. Wat vond je van de locatie in het boek?
Niet echt bijzonder. Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ik was in 1986 net zo jong als de hoofdpersoon en die tijd heb ik goed weten te overleven, ook 2016 is me goed afgegaan.
Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze. Zonder al teveel vrij te geven, heeft het verhaal van het Walzer-meisje mij geraakt, maar ook het verhaal van Nicky, Chloe en nog een paar. Mooie quote in het boek:
Maar soms kennen we mensen niet zo goed als we ze denken te kennen. Zou je het boek aanraden?
Ja, ik kan iedereen het boek aanraden. Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor de fans van thrillers. Hoeveel sterren geef je het boek?
5 sterren. Ga je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik heb heel erg genoten van het boek, maar hoef het boek niet nog een keer te lezen. Ga je het boek houden of geef je het weg?
Ik ga het boek aan onze over buurvrouw geven, zij wil het boek ook heel erg graag lezen. Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me nog wel even bezig houden. Ga je vaker een boek van deze auteur lezen?
Dat denk ik wel.
Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Herinneringen van vernielde generaties Waar gaat het boek over? Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe h...
Van Edwin J.F. Delsing mocht ik dit boek recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken. Subtitel: Fundament voor een ongedwongen samenleving volgens universele beginselen Waar gaat het boek over? Deze zoektocht is op iets anders uitgelopen. Het resultaat ligt nu verwoord in een boek met de titel “Het Libertarische Sociaal Contract”. Het omslag laat een “kettingbreker” zien, een man, die zichzelf bevrijdt uit de ketenen van … Ja, van wat eigenlijk? De twee fundamentele uitgangspunten van het libertarisme, individuele zelfbeschikking en non-agressie, zijn uitgewerkt in het Libertarische Sociaal Contract. Met zulk een écht contract, in de vorm van een verklaring aan je medemens, definieer je jezelf tot zelfbeschikt mens, die te kennen geeft vreedzaam te willen samenleven met anderen die – wederzijds – het individuele zelfbeschikkingsrecht respecteren. Vanuit die zelfbeschikking geef je jezelf, als je dat wilt, een Libertarische Grondwet. Een voorstel voor zo’n Libertarische G...
Van uitgeverij De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over? Kort nadat haar zus verdwijnt, is Fay na een kickbokstraining getuige van een gruwelijke afranseling. Ze wil contact met de politie opnemen, maar ontvangt een dreigement: als ze niet zwijgt, wordt ook zij afgetuigd. Tijdens een Halloweenfeest wordt er weer een toegetakeld meisje gevonden. Fay vermoedt een verband tussen de verdwijning van haar zus en de afranselingen. Maar haar zoektocht brengt haarzelf én anderen in levensgevaar. Bron: bol.com . Omslagontwerp: Wil Immink Design Jaar van verschijnen: 2018 ISBN: 9789026143496 Bindwijze: E-book Aantal pagina's: 158 Genre: Young adult, thrillers, jeugd Verfilmd? Het boek is (nog) niet verfilmd, maar het leent zich er goed voor om te verfilmd te worden. Wat vind je van het boek? Bij het zien van de cover van Knock-out van Cis Meijer krijg je een soort angstgevoel, je...
Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over? De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen. Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen. In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloe...
Reacties
Een reactie posten