De Ontmaskering - Ingrid Rensen


Van UITGEVERIJ ASPEKT mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Sacha werkt als journaliste, is gelukkig getrouwd en moeder van twee kinderen. Van de ene op de andere dag ontvangt ze vreemde briefjes en bizarre berichten. Aanvankelijk zijn de berichten onschuldig, maar ze worden steeds onaangenamer. Sacha wordt angstig en gaat iedereen wantrouwen. Is het de buurman, haar ex-minnaar of misschien toch een collega waar ze een conflict mee heeft? Haar echtgenoot is van mening dat ze alles te veel opblaast en dat het kwajongensstreken zijn. Ze moet zich niet laten leiden door angst. Heeft hij gelijk of klopt het voorgevoel van Sacha?

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Ingrid Rensen groeide op in de Achterhoek. Ze is freelance schrijfster en heeft een jaar een column gehad in het tijdschrift Vriendin. In 2011 is haar autobiografische roman verschenen en de laatste jaren legt ze zich toe op het schrijven van fictie en zijn er verschillende romans verschenen via uitgever Aspekt.

Bron: achterkant boek

Omslagontwerp:
Snegina Uzunova en Tessa van Eijkelenburg

Binnenwerk:
Salihanur Akpinar

Jaar van verschijnen:
2019

EAN:
9789463386593

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
360

Genre:
Thrillers

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd maar leent zich er goed voor om verfilmd te worden. Waldemar Torenstra zou dan misschien wel geschikt zijn voor de rol van Kees en Carice van Houten voor de rol van Sacha.

Prijs:
€19,95

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van De ontmaskering van Ingrid Rensen krijg je niet meteen een idee van waar het boek over zal gaan. De titel maakt nieuwsgierig. Je wilt weten wie of wat er ontmaskerd wordt.
Meteen vanaf het eerste hoofdstuk wordt je meegezogen in een spannende thriller. Je wilt weten wie er achter de briefjes zit en waarom die persoon die briefjes schrijft, wat Sacha die persoon heeft misdaan. Eerst vallen de briefjes nog mee, ze zijn wel beledigend, maar echt bedreigend nog niet. Gaandeweg worden de briefjes sarcastischer en venijniger en is er wel reden om bang te worden. Dat merk je ook aan Sacha, die steeds banger en wantrouwiger naar iedereen wordt. Je voelt haar angsten en twijfels of ze het wel serieus moet nemen of niet.
Het is een verhaal dat in je gaat zitten, je kan niet meer stoppen omdat je wilt weten hoe het eindigt. Zal de briefschrijver snel ontmaskerd worden? Wie is de briefschrijver en waarom die haat naar Sacha? Heeft het wel met haar persoonlijk te maken of is die haat niet voor haar persoonlijk, maar voor iemand die Sacha lief heeft en wordt zij als speelbal gebruikt? Of zou het toch allemaal onschuldig zijn en blijft het alleen bij woorden? Zou ze er ooit achter komen wie er achter de briefjes zit?
Ingrid Rensen weet in De ontmaskering de spanning goed op te bouwen. Vanaf het begin tot het eind zit je in spanning om hoe het verder gaat, hoe het zal eindigen. Ook als lezer begin je sommigen te wantrouwen, omdat een paar personen toch wel zo hun redenen zouden kunnen hebben om zich hatelijk uit te laten in de briefjes en op andere manieren hun woede te koelen, zeker als ze vreemd gedrag vertonen naar Sacha toe. Steeds als je een vermoeden hebt, komt er een moment dat je gaat twijfelen of je het wel bij je het bij het rechte eind hebt, omdat die persoon zich zo uit, dat je niet meer gelooft dat die persoon het is. Langzaam aan vallen er dan ook diverse verdachte personen af.
Het is een verhaal met heel veel verrassende wendingen en een verrassend plot die je niet ziet aankomen. Op een gegeven moment heb je wel door wie de briefschrijver is, maar de reden waarom die briefjes zijn geschreven en de andere woede-uitlatingen worden nog niet meteen duidelijk.
De ontmaskering van Ingrid Rensen laat zien wat het mensen doet als ze bang worden gemaakt, wat jaloezie met mensen kan doen, wat het met mensen doet als ze het gevoel hebben dat ze niet serieus worden genomen, wat het met iemand kan doen als die wordt leeggezogen door anderen, wat een echtscheiding met mensen kan doen en wat een belediging met iemand kan doen. Je voelt de angst, de boosheid, de opluchting, de vermoeidheid, de schuldgevoelens, het geluksgevoel en het verdriet van de diverse personen.
Kortom; De ontmaskering van Ingrid Rensen is van begin tot eind spannend, het is een thriller dat je moeilijk weg kan leggen, dat in je gaat zitten.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, want daar draait het om.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend.

Hoe origineel is het verhaal?
Redelijk origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed, langzaam aan wordt je naar het verrassende plot geleid.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in begint, kan je niet meer stoppen met lezen omdat je wilt weten hoe het verder gaat, wie er achter de briefjes zit en waarom die persoon zo'n hekel aan Sacha heeft.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot zeker, die zag ik niet aankomen.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Carlijn, omdat ze Sacha nooit laat vallen en haar altijd steunt als het moet.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Dat kan ik niet zeggen, want dan zou ik teveel verraden.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat denk ik wel.

Wat vond je van de locatie in het boek? 
Niet echt bijzonder.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat gaat me goed af.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze zeker. Zonder teveel te verraden heeft het verhaal van de briefschrijver me ergens ook wel geraakt. Dat je om die reden bijna een hele leven zo wrokkig kan zijn. Meer kan ik niet zeggen, want dan zou ik teveel verraden.

Mooie quote in het boek: 
Ze hoefde geen grote geldprijs te winnen om gelukkig te zijn.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor de thriller-fans.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
Ingrid Rensen

Website van de uitgever:
UITGEVERIJ ASPEKT










Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Knock-Out - Cis Meijer

Het Libertarische Sociaal Contract

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg