De Afrekening - Jara Lee


Van UITGEVERIJ Elikser mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Jim zat in zijn computerkamer en staarde naar het beeldscherm. Nog geen half uur geleden was hij bijna euforisch geweest toen hij naar het bedrag staarde op zijn geheime rekening. Nu werd hij wit om zijn neus en wilde van nijd bijna het scherm met zijn vuisten bewerken. Hij las het bericht voor een derde keer en wist dat het afgelopen was.
Om de problemen uit haar verleden uit de weg te gaan, zwerft Chrissy Riggs over straat en gebruikt ze drugs. Als ze op een avond inbreekt in het huis van Jaycen Benson wordt ze door hem betrapt. In plaats van haar aan te geven bij de politie besluit hij haar te gaan helpen en biedt haar onderdak, hiermee tegelijk hopend zijn eigen verleden te kunnen verwerken.
Dit pakt echter heel anders uit als Chrissy plotseling weer uit zijn leven verdwijnt en hem radeloos achterlaat. De beslissingen die zij vervolgens neemt, zetten het leven van veel mensen totaal op zijn kop.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Met hun misdaadromans heeft het schrijversduo Jara Lee inmiddels hun schrijftalent bewezen. Ze schrijven toegankelijke en vlot geschreven boeken met spanning en een vleugje romantiek. De lezer wordt meegetrokken in het verhaal en de personages komen echt tot leven.

Bron: achterkant boek.

Omslagontwerp:
Evelien Veenstra

Binnenwerk:
Evelien Veenstra

Jaar van verschijnen:
2019

Druk:
1e druk

EAN:
9789463651639
Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
502

Genre:
Thrillers

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd.

Prijs:
€23,50

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van De afrekening van Jara Lee wordt je heel erg nieuwsgierig naar het verhaal. Het mooie van de cover is, buiten dat hij heel erg mooi is vormgegeven, dat alles wat je op de cover ziet, ook weer terug kan vinden het boek. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt er meer over weten, je wilt weten wat er af te rekenen valt en met wie. De titel wordt al heel snel duidelijk.
De afrekening van Jara Lee is in dagboekvorm geschreven dat begint op vier november en eindigt op vierentwintig februari. Elke dag en/of tijdstip is vanuit een ander persoon geschreven. Omdat er geen namen boven de hoofdstukken geschreven staan, is het soms even goed lezen over wie het gaat. Sommige dagen en tijdstippen zijn bekeken vanuit meerdere personen. Dit is dan ook geen boek dat je even tussendoor leest, je moet er echt je aandacht bij houden. Als je even niet oplet, dan ben je de draad kwijt. Het is niet storend dat het boek vanuit vele personages is bekeken, maar het is voor te stellen dat er lezers zullen zijn die er niet van houden als een boek vanuit heel veel personages is bekeken.
De afrekening van Jara Lee is zo'n boek waar je, als je er eenmaal in bent begonnen, niet of moeilijk kan stoppen met lezen omdat je wilt weten hoe het verhaal verder gaat en hoe het verhaal zal eindigen. Het is een verhaal met vele verrassende wendingen en een toch wel verrassend plot. Over het algemeen weten de auteurs er de vaart in te houden en zodra het te saai gaat worden weten ze precies op tijd de spanning er weer in te krijgen. Soms moet je lachen om bepaalde personen zoals Chrissy die op een gegeven moment van alles bedenkt dat onmogelijk lijkt. Het is alleen jammer dat het eind wat zoetsappig is. Op een gegeven moment verwacht je ook wel dat het ongeveer op die manier zal eindigen, je hebt dat al door met twee personen en later in het verhaal krijg je dat vermoeden ook met andere personen.
Jara Lee hebben in De afrekening zich heel erg goed weten in te leven in de personages en de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt. Je ziet sommige personen als Chrissy groeien, ook al is dat met moeite en andere personen alleen maar nog slechter worden. Je krijgt bewondering voor sommige personen en aan andere personen krijg je een steeds grotere hekel. Je hebt echt te doen met bepaalde personen en hoopt dat het uiteindelijk goed zal komen met hen. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal, zijn eigen geheimen en blijken sommige personen meerdere gezichten te hebben. De auteurs hebben dat goed weten uit te diepen, waardoor je ze steeds beter leert kennen tijdens het lezen. Je kan merken dat de auteurs bepaalde onderwerpen hebben onderzocht, hoe het zit, zoals bijvoorbeeld het afkicken van de drugs, wat daar allemaal bij komt kijken. Door hun beeldende schrijfstijl heb je het gevoel dat je erbij bent dat je het zelf meemaakt. Je voelt de gevoelens als boosheid, angst, verliefdheid, schuldgevoelens en opluchting.
Kortom; De afrekening van Jara Lee is een boek dat in dagboekvorm is geschreven en bekeken vanuit diverse personen. Daarom kan je het boek beter niet tussendoor lezen, want als je even niet oplet, dan ben je de draad kwijt. Meteen vanaf het begin wordt je meegezogen in het verhaal en laat je pas los als je het boek uit hebt. Het is aan te raden om een doos tissues bij de hand te houden, want er zitten een paar emotionele momenten in.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, want daar draait het in dit boek om.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het verhaal is chronologisch geschreven waarbij er soms teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het verhaal zeker. Als je er eenmaal in begint, dan kan je niet meer stoppen met lezen omdat je wilt weten hoe het verder gaat, hoe het zal eindigen.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot toch wel, ik had een iets ander plot verwacht.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, dat is het verhaal zeker.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Evelynne, omdat zij een moederfiguur is die goed voor haar personeel is en niet snel oordeelt, maar wel waarschuwt voor personen als het nodig is.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik ben er nog niet uit aan wie ik een grotere hekel heb.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersonen?
Met sommigen als Collin en Thelma wel, met anderen als David en Jim niet.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Ze klinken over het algemeen mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat lukt me wel.

Hebben de auteurs je kunnen raken?
Ja, dat hebben ze een paar keer zoals bijvoorbeeld wat Chrissy en Jane is overkomen. Ik herken me deels wel in Chrissy. Niet haar drugsgebruik, maar wel wat ze steeds van haar omgeving kreeg te horen. Dat kreeg ik ook van sommige personen te horen als kind, maar het tegendeel is gelukkig anders gebleken. Het heeft me helaas wel levenslang onzeker gemaakt, al word ik met de jaren steeds minder onzeker.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor de thriller fans.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteurs lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteurs:
Jara Lee Facebook

Website van de uitgever:
UITGEVERIJ Elikser






Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Knock-Out - Cis Meijer

Het Libertarische Sociaal Contract

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg