Kerst - The Holy Kauw Company



Met Kerst kom je in de kerstsferen

De cover van Kerst van The Holy Kauw Company ziet er heel erg luxueus en kerstachtig uit. Je komt echt in de kerstsferen en je hebt meteen door, dankzij het heerlijke chocoladetaartje, dat het om een receptenboek gaat boordevol kerstrecepten. Niet alleen de cover, maar ook de achterkant, de zij-, de boven- en de onderkant van de bladzijdes zien er heel erg chic uit dankzij het goud. De bladzijdes zijn stuk voor stuk heel erg mooi vormgegeven. Het is een feestje om naar de foto's te kijken, ze zijn allemaal zo mooi, zo heel erg in de kerstsfeer. Bij het zien en lezen van de recepten krijg je zin om de recepten te maken en te proeven. Het is dan eigenlijk ook haast zonde om dit kookboek in de keuken te gebruiken. Je zou haast de recepten kopiëren en het kopie gebruiken in de keuken zodat je zeker weet dat er geen vlekken in het boek komen, want dat zou echt zonde zijn van het boek.

Overzichtelijk

Kerst van The Holy Kauw Company is overzichtelijk opgebouwd. Ze beginnen met een mooi voorwoord, daarna een column over hoe je zonder stress tijdens de kerstdagen in de keuken kan staan en dan de recepten ingedeeld in hoofdstukken waarmee ze beginnen met Happy Holidays en eindigen met Happy New Year. Daar tussenin vind je onder andere de voor- bij- hoofd- en nagerechten. Na de kerstrecepten is er ook een hoofdstuk geweid aan recepten voor Oud & Nieuw. Aan het eind vind je een register van ingrediënten zoals pastinaak en gin, in welk gerecht die zitten en op welke bladzijde je het recept kan vinden. Voor iedereen staat er wel een recept in die hij of zij kan maken, je hoeft er geen koksschool voor te hebben doorlopen. Dankzij de stap voor stap uitleg zijn de recepten heel makkelijk te maken. Er kan eigenlijk weinig fout gaan.

Een persoonlijk tintje

Het mooie van Kerst van The Holy Kauw Company is, dat het natuurlijk een kookboek is met kerstrecepten, maar de auteurs hebben er ook een persoonlijk tintje van zichzelf aan toegevoegd. In het voorwoord bijvoorbeeld, kan je lezen hoe hun leven rond kerst is, hoe je de recepten moet zien en hoe je stress kan voorkomen tijdens kerst. Bij veel recepten en bij elk hoofdstuk vertellen ze iets over zichzelf zoals bijvoorbeeld bij het hoofdstuk Happy Holidays, hoe ze de kerstvakantie vroeger zagen en hoe ze het gerecht Popovers noemen en waarom ze dat zo noemen. Bij sommige recepten als Panettone vertellen ze in het kort de herkomst van het recept en wat ze zelf hebben veranderd aan een recept als de tulband.

Kerst zou iedereen in zijn bezit moeten hebben

Kerst van The Holy Kauw Company is een echte aanrader. Het is niet zomaar een kerstreceptenboek, maar er staan ook tips, wetenswaardigheden over sommige recepten, en persoonlijke herinneringen van de auteurs in. De recepten zijn voor stuk goed te maken, de een wat makkelijker en sneller dan de ander, maar je hoeft er niet voor te hebben gestudeerd om ze te maken.

Hoeveel sterren geef je het boek?
5 sterren.

Website van auteurs:

Website van uitgeverij:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg