De Liefde Volgens Sergio - Sergio Vyent
Ik mocht dit boek van BOEKERIJ recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Kleurrijk

De liefde volgens Sergio van Sergio Vyent is geschreven door Nederlands beroemdste koppelaar van het programma First Dates.
De liefde volgens Sergio van Sergio Vyent is een van de mooiste en kleurrijkste boeken die dit jaar is verschenen.

Liefde in de ruimste zin van het woord

Sergio Vyent beschrijft de liefde in de ruimste zin van het woord in De liefde volgens Sergio. Hij heeft het namelijk niet alleen over de liefde tussen twee partners, maar ook over onder andere de liefde voor je ouders, je kinderen, je huisdieren, je land, je idool, de kunst, je littekens, je fouten en veel meer. Aan de hand van elk onderwerp beschrijft hij zijn ervaringen, vertelt hij anekdotes, geeft hij tips, komt met passende muziek om te luisteren, leuke weetjes, iconische liefdeskoppels, wijze lessen en staat het boek boordevol citaten van beroemdheden en nog veel meer. Het is een boek boordevol liefde in de ruimste zin van het woord.

Vertellend geschreven

De liefde volgens Sergio van Sergio Vyent is op een vertellende manier geschreven. Je hoort hem in je hoofd praten. Daardoor leest het boek vlot weg.
Hoewel je door de titel zou verwachten dat de auteur het alleen maar over de liefde tussen twee partners heeft, is dat allerminst het geval. Hij laat met zijn verhalen zien dat de liefde overal is. Op een boeiende manier weet hij zijn levensverhaal te vertellen waarbij je vooral de liefde voor zijn zus en zijn kinderen goed voelt. Hij is open en eerlijk en geeft goed aan waar hij nog aan moet werken in zijn leven en wat hij in de loop van de jaren heeft geleerd. Tijdens het lezen leer je de auteur redelijk goed kennen. Hij laat met zijn boek zien dat hij niet mister perfect is, maar veel door ervaring heeft geleerd en nog steeds lerende is.
De tips zijn makkelijk op te volgen, je hebt er echt wat aan. Geregeld moet je lachen om bepaalde stukjes zoals waarom het mooi is om tegen je huisdier te praten. Het kan herkenbaar zijn, sowieso is heel veel in dit boek herkenbaar voor iedereen. Wat ook leuk is is dat hij hier en daar leuke weetjes in het boek heeft verwerkt zoals bijvoorbeeld wat de oorspronkelijke titel van Hey Jude van The Beatles was en waarom dat veranderd is. Sowieso speelt muziek een belangrijke rol in het boek. Hij komt met vele bekende en minder bekende liedjes die je kan luisteren tijdens diverse momenten. Aan het eind van het boek kan je via een code zijn muzieklijst op Spotify downloaden. Dat is een leuk extraatje waar de auteur mee komt. De vele citaten raken je en vele citaten zetten je, net als bepaalde stukjes in het boek, aan het denken.

Voor iedereen

De liefde volgens Sergio van Sergio Vyent is niet alleen voor mensen die tips willen over de liefde in relaties, maar is een boek voor iedereen omdat de liefde overal te vinden is. De liefde wordt in dit boek in de ruimste zin van het woord beschreven.

Mooie quote in boek:
Naar liefde hoef je niet te zoeken, je hoeft haar alleen maar te zien.

Hoeveel sterren geef je het boek?
5 sterren.

Website van uitgeverij:

Reacties