Van De Opper Boeman mocht ik zijn boek recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken.
Waar gaat het boek over?
Ik heb door dat ongeluk 7 weken stilgezeten want ik heb daar twee strekpezen door gescheurd, en ik heb in de ziektewet Engel Oog geschreven het oog des doems en het eerste Auw Klauw boek!
En toen ik het oog des doems schreef toen kwam ik op het idee om een nieuw personage te introduceren in naam van Auw Klauw, met een zombiehand die kan denken en toveren en noem het op!
En toen ik een keer bij mijn opper moeder op bezoek was, toen kwam ik moe bij haar aan en haar puppy Kwispel vroeg zoveel aandacht, dat ik op het idee van de boegiewiggle kwam...
Maar hoe kon ik de boegiewiggle het beste introduceren? Nou met Auw Klauw natuurlijk, hoe anders!? En dat is hoe de Auw Klauw boeken bedacht zijn....
Maar voor iedereen die de volgorde van de boeken nog niet helemaal door heeft:
De eerste: Het verhaal van Auw Klauw en de boegiewiggle!
De ongeschreven tweede: De Wraak Van Auw Klauw!
De derde: Het Oog des doems!
Deze boeken zijn anders dan wat ik normaal gesproken schrijf want deze zijn voor de iets oudere kinderen onder ons! En deze boeken zal u geheid laten lachen en met een goed gevoel achter laten!
2024
ISBN:
ISBN:
B0DRB45YB6
Bindwijze:
Bindwijze:
E-book
Aantal pagina's:
Aantal pagina's:
93
Genre:
Genre:
Kinderboeken
Verfilmd?
Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om verfilmd te worden.
Wat vind je van het boek?
Bij het zien van de cover van De Auw Klauw trilogie van De Opper Boeman vraag je je af wat al die figuren met elkaar te maken hebben. Het is mooi dat je alles wat je op de cover ziet in het boek terug kunt vinden, maar het is niet mooi gedaan. Het ziet eruit als een samenraapsel, net of niets bij elkaar past. Dan staan de boektitel en de naam van de auteur ook nog eens over de hele persoon op de cover. Het is te druk allemaal en het is dan ook voor te stellen dat er mensen zijn die het boek links laten liggen vanwege de cover. Ja, het gaat om de inhoud, maar voor veel mensen is het belangrijk dat ook de cover aantrekkelijk eruit ziet en dat is bij dit boek niet het geval. In ieder geval zouden ze het boek niet links moeten laten liggen, want de verhalen zijn wel heel leuk en grappig om te lezen.
De auteur had beter een deel uit kunnen belichten, bijvoorbeeld die roze pluizenbollen. In het boek ontdek je hoe ze werkelijk heten en wat hun rol is, maar of je daar blij om moet zijn, is nog maar de vraag. Mocht hij toch alles op de cover willen hebben, dan had hij een voorbeeld aan de covers van de boeken van Jacqueline Booij kunnen nemen. Haar covers zijn wel goed gedaan.
De titel maakt je nieuwsgierig naar het boek, maar klinkt ook pijnlijk. Of dat ook zo is, mag je zelf gaan lezen.
Net zoals ik over de cover van De Auw Klauw trilogie van De Opper Boeman commentaar heb, heb ik helaas ook op de vormgeving van het boek commentaar en bij deze auteur heb ik het gevoel dat ik in herhaling val, omdat ik bij mijn vorige recensies voor de auteur er ook al iets over heb getypt. Schrijven doe je met een pen en ik typ deze recensie, vandaar getypt. 😉
Ik heb al in vorige recensies aangegeven dat witte tekst op witte achtergrond niet te lezen is, dat daar een andere kleur font gekozen moet worden. Wat de auteur ook kan doen, is een rechthoekig vak met een effen kleur en een gekleurd randje er omheen en daar de tekst in een andere kleur plaatsen. Dan zie je nog wat flitsen enzovoort achter het tekstvak uitsteken, maar is de tekst wel goed te lezen. Eventueel kan hij in een of meerdere hoeken een kleine afbeelding van iets wat op de bewuste pagina afspeelt plaatsen, zoals een klauw, een kabouter, enzovoort.
De tekst op pagina vier is wel goed en duidelijk, zo zou het hele boek moeten zijn.
De fontkeuze op pagina zes is goed gekozen en heeft de juiste lettergrootte, maar de witte letters op de witte gedeeltes van de afbeelding zijn moeilijk te lezen.
De titel op pagina 58 is heel moeilijk te lezen, terwijl de titel op pagina 60 wel goed te lezen is.
Verder is het aan te raden dat de auteur een tekstcorrector raadpleegt, want er zitten veel taalfoutjes in. Ook hier voel ik me in herhaling vallen. Mocht de auteur geen tekstcorrector kunnen betalen, dan kan hij ook voor AI kiezen, zoals Copilot of ChatGPT. Die kunnen heel goed teksten corrigeren.
Nog een tip voor de auteur, wat ik ook al eerder heb aangegeven: het getal 1 kan beter als woord, dus 'een', geschreven worden.
Net als bij de andere boeken van De Opper Boeman, is het ook met De Auw Klauw trilogie verstandig dat ouders en opvoeders eerst zelf het boek lezen alvorens ze het boek aan hun kinderen voorlezen of laten lezen, want ook in dit boek staan genoeg stukjes waar kinderen bang van kunnen zijn of worden.
In De Auw Klauw trilogie van De Opper Boeman maak je kennis met een nieuw personage. Op het eerste gezicht lijkt het een troetel personage, maar schijn lijkt hier te bedriegen. De auteur vertelt je er graag meer over in het boek.
Ook maak je kennis met een lichaamsdeel die nogal een eigen leven schijnt te leven. Hoe dat precies zit, vertelt de auteur in zijn verhalen. Het enige wat ik kan verklappen is dat het te hopen is dat je dat nooit mee hoeft te maken, maar waarom dat is, dat mag je zelf gaan lezen.
Er komen niet alleen nieuwe personages in het boek voor, er zijn ook een paar oude bekenden, zoals Diabolico. De vaste lezers van de auteur weten wel wie dat is. Het is in ieder geval leuk om ook oude bekenden in de verhalen tegen te komen.
Net zoals in de vorige boeken van de auteur, komen ook in dit boek weer de nodige avonturen aan bod en kun je er wat van opsteken. Ook volwassenen kunnen er wat van leren.
Zoals gewend van de auteur, eindigen de verhalen met een moraal, waarbij de auteur eerst aan de lezer vraagt of hij of zij weet wat het moraal is. Het valt wel op dat de auteur wat ongeduldiger lijkt te zijn, dat hij sneller antwoorden op zijn vragen wil hebben dan in zijn vorige boeken, maar dat kan ook verbeelding zijn. Of het is zijn leeftijd. Dat kan natuurlijk ook. 😜
Het is alleen wel vreemd dat hij tegen het eind aan de lezer vraagt of hij of zij weet wie een van de personages is, terwijl daar al eerder in het boek over geschreven is, maar misschien is het wel dezelfde reden als waarom hij wat ongeduldiger is. 😉
De verhalen zijn stuk voor stuk goed opgebouwd. Er zitten voor de kinderen genoeg verrassende wendingen in die ze niet zullen zien aankomen, zoals wie er allemaal te vinden is in een ziekenhuis.
Het eind van elk verhaal is voor volwassenen voorspelbaar, maar voor kinderen is het dat allerminst. Die zullen nagelbijtend op het puntje van hun stoelen zitten van de spanning.
Niet alles is even geloofwaardig geschreven en veel kinderen zullen dat ook zien, zoals bestek en servies dat uit de lucht komt vallen, maar misschien was dat ook wel de bedoeling van de auteur, omdat hij voor zich zag hoe kinderen zullen roepen dat dat helemaal niet kan en de voorlezer vragend aan zullen kijken. Tja, dat is dan ook wel weer voor te stellen, want dat blijft mooi om te zien en te horen.
Hoe dan ook blijft de fantasie van de auteur heel groot. Je hoopt dat hij die nooit zal verliezen.
Het is een verhaal waarbij je, zeker als volwassene, geregeld in de lach schiet, zoals een hand die iemand steeds te slim af is.
Bij de teksten waar gelachen wordt hoor je Dracula lachen, maar of hij dat ook is mag je zelf gaan ontdekken.
Kortom, ondanks dat de cover van De Auw Klauw trilogie van De Opper Boeman niet mooi is en de vormgeving van het boek ook te wensen laat, is het verhaal wel heel mooi, grappig, voor kinderen hier en daar eng, en leerzaam. Het is een echt De Opper Boeman verhaal. Volgens zijn eigen zeggen is dit boek anders dan zijn vorige boeken, maar dat is niet echt zo. Je herkent er de hand van de auteur in.
Het boek is onder andere te koop bij Amazon.
Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Niet helemaal. Het verhaal voldeed wel aan mijn verwachtingen, maar de vormgeving viel mij tegen, omdat ik, zoals ik al aangaf in mijn recensie hierboven, eerder heb aangegeven dat wit op wit niet te lezen is.
Wat vind je van de cover?
Wat vind je van de cover?
Het is een lelijke cover. Het is mooi van de auteur dat hij alles wat je in de verhalen kunt vinden op de cover wil hebben, maar dat had anders verdeeld moeten worden. Hij kan daarmee een voorbeeld nemen aan de covers van de boeken van Jacqueline Booij.
Wat vind je van de titel van het boek?
Wat vind je van de titel van het boek?
De titel is erg goed gekozen. Het is een titel dat je nieuwsgierig maakt naar het boek.
Wat vind je van de schrijfstijl?
Wat vind je van de schrijfstijl?
Het boek is op een vlotte en beeldende manier geschreven, waardoor het boek vlot wegleest.
Hoe origineel zijn de verhalen?
Hoe origineel zijn de verhalen?
De verhalen zijn erg origineel.
Wat vind je van de opbouw van de verhalen?
De verhalen zijn stuk voor stuk goed opgebouwd.
Zat je direct in de verhalen?
Zat je direct in de verhalen?
Ja, ik zat direct in de verhalen.
Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden. Als je eenmaal aan een verhaal begint, kun je niet meer stoppen met lezen, omdat je wilt weten hoe het verhaal verder gaat, hoe het verhaal zal aflopen.
Hebben de plots je verrast?
Nee, de plots hebben me niet verrast, maar dat is niet erg. Voor kinderen zijn de plots wel verrassend.
Zijn de verhalen geloofwaardig?
Zijn de verhalen geloofwaardig?
Niet helemaal, maar dat is niet erg. Als volwassene heb je het vermoeden dat hij dat expres heeft gedaan vanwege de reacties van de kinderen die hij in gedachten voor zich zag.
Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Voor volwassenen zijn niet alle karakters even geloofwaardig, maar voor kinderen zijn ze wel geloofwaardig.
Welke persoon vond je het leukst en waarom?
Ik heb geen favoriet persoon in dit boek.
En aan wie had je een hekel en waarom?
En aan wie had je een hekel en waarom?
Ik heb aan niemand een hekel in dit boek.
Heeft de auteur je kunnen raken?
Raken is een groot woord, ik heb genoten van de verhalen.
Mooie quote in het boek:
Mooie quote in het boek:
De boegebouter heeft zijn hele huis overhoop gegooid en er ligt overal rozeachtig spul alsof hij een suikerspin heeft laten ontploffen!
Zou je het boek aanraden?
Zou je het boek aanraden?
Ik kan iedereen het boek aanraden.
Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor kinderen vanaf vier jaar, maar dat kunnen ouders en opvoeders beter zelf bepalen voor hun kinderen.
Hoeveel sterren geef je het boek?
Hoeveel sterren geef je het boek?
1 ster.
Ga je het boek nog een keer lezen?
Ga je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik ga het boek niet nog een keer lezen.
Ga je het boek houden of geef je het weg?
Ga je het boek houden of geef je het weg?
Het is een e-boek, die kan ik niet weggeven.
Ga je vaker een boek van deze auteur lezen?
Ga je vaker een boek van deze auteur lezen?
Het boek is ook te koop op Amazon.
Reacties
Een reactie posten