Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Masser Brock - Bert Wagendorp

Van Uitgeverij Atlas Contact  mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Masser Brock is columnist van dagblad 'De Nieuwe Tijd'. Zijn zus is de spindoctor van de premier van Nederland. Masser volgt het nieuws, tot het nieuws de achtervolging op hem inzet. Wat is de waarheid achter de dood van vier Nederlandse soldaten op vredesmissie? Hoe nam de geheime dienst De Nieuwe Tijd in de tang? De nieuwe roman van Bert Wagendorp gaat over de vraag hoe nieuws nieuwe werkelijkheden schept, over de waarheid die wij dagelijks krijgen geserveerd en over de waarde daarvan. Het is een wervelend verhaal vol vrolijke, tragische en kleurrijke personages: een opmerkelijke krantenfamilie, een cynische journalist, een horlogemaker en een tycoon tegen wil en dank. Masser ruilt zijn oude zekerheden in voor twijfel en zijn cynisme voor stilte. Als lezer kun je niet anders dan hetzelfde doen - wie 'Masser Brock' gelezen heeft, zal de …

Moeilijk afscheid nemen van personages uit boeken, series en films


Foto komt van pixabay.

Een ieder die graag boeken leest, series en films kijkt zal dat vast wel herkennen; je zit in een leuk boek, maar dan komt de laatste bladzijde in zicht. Enerzijds wil je de afloop weten, maar anderzijds betekent dat ook het afscheid van de personages. Het liefst zou je willen weten hoe het verder gaat met al die personages. Blijven ze echt gelukkig? Zouden ze één of meer kinderen krijgen? Wat voor avonturen zullen ze nog meer gaan beleven? Blijven ze echt in dat geweldige huis wonen? Hoe zou met die maffe tante gaan waar je niets meer over hebt gelezen en zou dat hondje nu echt niet meer leven? Heeft het jochie dat over straat zwierf ook een warm huis gevonden? Want ja, je mist niet alleen de hoofdpersonen, maar ook de personen die een bijrol hebben in de boeken.

Is het een boekenserie, dan duurt het, met een beetje mazzel, nog een tijdje voor je afscheid hoeft te nemen van de personages. Je kan alleen niet wachten op het volgende deel als je het boek uit hebt. Maar dan komen diezelfde vragen weer om de hoek kijken omdat je eigenlijk nog niet klaar met ze bent, ook al zijn de boeken uit en wordt het tijd voor een volgend boek. Ik zit dan altijd even een beetje stil te niksen en te dromen omdat ik nog geen afscheid wil nemen. Gelukkig duurt dat niet lang en pak ik weer een volgend boek om te lezen, maar ik kan niet van het ene naar het andere boek huppelen. Daar gaat meestal een kwartiertje overheen. Heeft het boek me echt aangegrepen zoals met biografieën en waargebeurde verhalen, dan kan ik het daar een paar weken later nog over hebben met manlief.

Zo heb ik dat ook met films en series. Dankzij Videoland Unlimited van KPN zie ik films en series die ik nog nooit gezien heb. Dat komt omdat die meestal uitgezonden worden op de commerciëlen waardoor de serie en film vaak halverwege of vaker wordt onderbroken door reclame en daar heb ik een hekel aan. Ik wil, zeker een aflevering van een half uur, in één keer zien en niet onderbroken worden door reclame. Ik zie die series dus nu via Videoland Unlimited zonder onderbreking van reclames. Wat ook wel fijn is, dat ik ze zie vanaf de allereerste aflevering tot de laatste aflevering.
Zo volg ik nu Drop Dead Diva (zouden de laatste 3 seizoenen er al in staan?), Franklink & Bash, Divorce en als ik daar het 3e seizoen van heb gezien (nog 7 nachtjes slapen dan staat die in Videoland Unlimited) ga ik de serie Greys Anatomy kijken. In de laatste schijnt een heel knappe dokter te zitten. ;)
Zoals ik hier al aangeef, wil ik het vervolg van Drop Dead Diva & Divorce zien omdat ik wil weten hoe het verder loopt. Kan daar duidelijk nog geen afscheid van nemen. Heb ik ook met andere series.
Als het een aangrijpende film is kan ik daar ook nog een tijdje mee in gedachten zitten. Gelukkig heb ik de liefste man van de wereld waar ik mijn ei bij kwijt kan, dan hebben we het even over de film zodat ik later lekker kan slapen zonder dat ik nog uren van de film wakker lig. Ik kijk ze namelijk meestal 's avonds laat.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…