Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Onweerstaanbaar Lekker - Nora Roberts

Waar gaat het boek over? 
In Een pikant dessert wil hotelmagnaat Blake Cocharan alleen maar het allerbeste voor zijn hotels. En omdat Summer Lyndon de allerlekkerste desserts van de wereld creëert, zal hij niet rusten voordat ze voor hem komt werken. Maar waar hij niet op gerekend had, is dat zij net zo verleidelijk is als de desserts die ze maakt!
In Kruidje-roer-me-niet is Carlo Franconi niet alleen een van de topkoks van Italië, hij is ook nog eens de aantrekkelijkste kok ooit! Dat komt publiciteitsagent Juliet Trent goed uit: zij moet een bestseller maken van zijn boek, dus wat haar betreft kan hij niet onweerstaanbaar genoeg zijn! Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze zélf begint te watertanden...
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Voorspelbaar en mierzoet zoals de cover al laat zien, maar dat is met dit soort boeken niet erg. Wel vond ik het erg dat beide verhalen voor mijn gevoel werden afgekapt op het eind. Dat had voor mij wel verder mogen gaan op de manier va…

Moeilijk afscheid nemen van personages uit boeken, series en films


Foto komt van pixabay.

Een ieder die graag boeken leest, series en films kijkt zal dat vast wel herkennen; je zit in een leuk boek, maar dan komt de laatste bladzijde in zicht. Enerzijds wil je de afloop weten, maar anderzijds betekent dat ook het afscheid van de personages. Het liefst zou je willen weten hoe het verder gaat met al die personages. Blijven ze echt gelukkig? Zouden ze één of meer kinderen krijgen? Wat voor avonturen zullen ze nog meer gaan beleven? Blijven ze echt in dat geweldige huis wonen? Hoe zou met die maffe tante gaan waar je niets meer over hebt gelezen en zou dat hondje nu echt niet meer leven? Heeft het jochie dat over straat zwierf ook een warm huis gevonden? Want ja, je mist niet alleen de hoofdpersonen, maar ook de personen die een bijrol hebben in de boeken.

Is het een boekenserie, dan duurt het, met een beetje mazzel, nog een tijdje voor je afscheid hoeft te nemen van de personages. Je kan alleen niet wachten op het volgende deel als je het boek uit hebt. Maar dan komen diezelfde vragen weer om de hoek kijken omdat je eigenlijk nog niet klaar met ze bent, ook al zijn de boeken uit en wordt het tijd voor een volgend boek. Ik zit dan altijd even een beetje stil te niksen en te dromen omdat ik nog geen afscheid wil nemen. Gelukkig duurt dat niet lang en pak ik weer een volgend boek om te lezen, maar ik kan niet van het ene naar het andere boek huppelen. Daar gaat meestal een kwartiertje overheen. Heeft het boek me echt aangegrepen zoals met biografieën en waargebeurde verhalen, dan kan ik het daar een paar weken later nog over hebben met manlief.

Zo heb ik dat ook met films en series. Dankzij Videoland Unlimited van KPN zie ik films en series die ik nog nooit gezien heb. Dat komt omdat die meestal uitgezonden worden op de commerciëlen waardoor de serie en film vaak halverwege of vaker wordt onderbroken door reclame en daar heb ik een hekel aan. Ik wil, zeker een aflevering van een half uur, in één keer zien en niet onderbroken worden door reclame. Ik zie die series dus nu via Videoland Unlimited zonder onderbreking van reclames. Wat ook wel fijn is, dat ik ze zie vanaf de allereerste aflevering tot de laatste aflevering.
Zo volg ik nu Drop Dead Diva (zouden de laatste 3 seizoenen er al in staan?), Franklink & Bash, Divorce en als ik daar het 3e seizoen van heb gezien (nog 7 nachtjes slapen dan staat die in Videoland Unlimited) ga ik de serie Greys Anatomy kijken. In de laatste schijnt een heel knappe dokter te zitten. ;)
Zoals ik hier al aangeef, wil ik het vervolg van Drop Dead Diva & Divorce zien omdat ik wil weten hoe het verder loopt. Kan daar duidelijk nog geen afscheid van nemen. Heb ik ook met andere series.
Als het een aangrijpende film is kan ik daar ook nog een tijdje mee in gedachten zitten. Gelukkig heb ik de liefste man van de wereld waar ik mijn ei bij kwijt kan, dan hebben we het even over de film zodat ik later lekker kan slapen zonder dat ik nog uren van de film wakker lig. Ik kijk ze namelijk meestal 's avonds laat.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week