Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand) - Jonas Jonasson
Waar gaat het boek over?
Gangster Anders, Johanna, Per: Een illuster drietal verovert de wereld! Gangster Anders, vers uit de gevangenis; de pastor Johanna, recent uit haar kerk gezet; en Per, receptionist in het hotel waar ze verblijven, kleinzoon van een geruïneerde miljonair. Een snood plan smeden ze: Anders moet goedbetaalde vuile klusjes gaan opknappen voor de Zweedse onderwereld, de pastor en de receptionist worden zijn strategische partners. Gaandeweg blijkt Gangster Anders maar matig geschikt voor de job en dan begint hij zich op een dag in de Bijbel te verdiepen. Hij besluit een kerk te stichten, de Kerk van Anders, met als motto: geven is beter dan nemen. Daar zijn Johanna en Per het maar half mee eens. Met inmiddels de halve onderwereld achter zich aan moeten zij als de bliksem een nieuw, lucratief plan verzinnen ...

Bron: bol.com

Wat vind je van het boek? 
Het boek valt mij eerlijk gezegd tegen. Had er veel meer verwacht na de eerste twee boeken van Jonas Jonasson. Er zaten wel humorvolle stukken in, maar vond het vaak ook langdradig. Het einde was voor mijn gevoel ook afgeraffeld. Niet het einde die ik had verwacht. Heb ook lang niet zo vaak in een deuk gelegen als bij de eerste twee boeken van Jonas.

Wat vind je van de cover? 
Heel mooi, past mooi bij het verhaal van het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Over het algemeen genomen goed, maar vaak te langdradig. Sommige stukken hadden wel korter gemogen en minder uitgebreid geschreven kunnen worden.

Welke persoon vond je het leukst en waarom?
Johanna, de pastor. Zij weet zich altijd overal uit te kletsen op een humorvolle manier. Ook weet ze goed hoe ze de gangster aan moet pakken. 

Zou je 't boek aanraden? 
Ja, want er staan hele leuke, lachwekkende stukken in. En nee (lekker politiek correct ;)), omdat er best veel, zoals ik al een paar keer eerder aangaf, langdradige stukken in zitten.

Hoeveel punten geef je het boek? 
Toch een 7.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Aangezien het boek op mijn e-reader staat, kan ik die niet weggeven, maar hij wordt wel van de e-reader verwijderd. Mocht ik hem in de toekomst nog eens willen lezen, dan kan ik hem altijd opnieuw downloaden van mijn e-books bij bol.com.
Dat is wel fijn dat je een eigen digitale boekenkast hebt bij bol.com als je daar e-books hebt besteld. Dan kan je ze daar vinden.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ik denk het niet.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Neen, totaal niet. Het boek hield me ook niet bezig als ik het had weggelegd om wat anders te doen. 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…