Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Springtij - Femke Roobol

Waar gaat het boek over? 
's-Gravendeel, 1953. Sara Groeneveld overleeft als door een wonder de watersnood. Haar moeder is echter voor haar ogen meegesleurd door het kolkende water. Sara wordt met haar dochtertje Ellie ondergebracht in de Ahoy-hal in Rotterdam, samen met vele andere vluchtelingen. Hier sluit ze vriendschap met de stuurse verpleegster Catharina uit Dordrecht. Vlak voor de noodlottige nacht heeft Sara een houtskooltekening gevonden, weggeborgen in een la. 'Saartje en haar moeder' staat erop. Maar de vrouw lijkt niet op haar moeder. Wie was zij dan wel? En waar is haar echte moeder? Al Sara's zekerheden vallen weg. Langzaam komt ze tot de conclusie dat ze haar eigen levensverhaal opnieuw moet invullen. Haar verleden, maar ook haar toekomst. Met de hulp van Catharina gaat ze op zoek naar de waarheid.
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een heel ontroerend boek, waarbij ik geregeld moest slikken. Ondanks dat het fictie is, had het zo echt gebeurd kunne…

De kers op de taart - Katie FfordeWaar gaat het boek over? 
Als Zoe, fervent amateurkok, voor een felbegeerd plekje in een kookwedstrijd op televisie wordt geselecteerd, is ze buiten zichzelf van blijdschap. Het is een unieke kans om zich een weg te koken naar roem, succes en het kleine delicatessenwinkeltje op het platteland waar ze altijd al van heeft gedroomd. De eerste opdracht is echter nog maar net begonnen als ze merkt dat ze meer bordjes in de lucht moet houden dan ze had voorzien. Niet alleen moet ze de competitie aangaan met de fanatieke en nogal achterbakse Cher, tot haar schrik valt ze in rap tempo voor een van de juryleden, de snedige maar buitengewoon sexy Gideon Irving. Het duurt dan ook niet lang voor er veel meer op het spel staat dan canapés, cakejes en cordon bleu alleen.
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een heerlijk boek dat zo weg leest, met een happy ending. Soms erg doorzichtig qua verhaallijn, maar wel leuk als je van feelgood romans houdt.
Katie heeft gevoel voor humor, wat je duidelijk in het boek terug ziet.  Ook zitten er een paar emotionele momenten in zodat je zit te janken. Dat laatste zou nou verboden moeten worden in boeken, want het is heel lastig lezen als je tranen in je ogen hebt. ;) Slappe lach werkt trouwens ook niet. ;)

Wat vind je van de cover? 
Het is mooie cover, maar jammer van de witte balk. Ik had die of dezelfde kleur, of één of twee tinten lichter of donkerder gemaakt als de rest van de cover.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Past echt bij het boek. Moet eerlijk zeggen dat die mij het eerst nieuwsgierig maakte naar het boek en dan pas de cover. Normaal is dat bij mij andersom, dat ik eerst voor de cover val en dan pas voor de titel.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is heel vlot geschreven, het leest zo weg.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Zoë. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die haar niet mag. Nou ja, één iemand dan, vooruit 3? in totaal, maar ik zeg verder niets. Lees het boek maar, dan begrijp je wel wat ik bedoel.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Cher. Wat een over het paard getild mens is dat. Als men had gezegd dat het Paris Hilton was, dan had ik je geloofd. Ook nu zeg ik niets meer, want dan zou ik teveel verraden en dat wil ik diegenen die het boek (nog) niet gelezen hebben niet aandoen.

Wat vond je van de locatie(s) in het boek? 
Ik wil erheen. Dat zegt wel genoeg dacht ik. :)

Mooie quote in het boek: 
Elk gerecht dat goed genoeg wordt bereid kan culinair genoemd worden.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan kan dit boek aan iedereen die van feelgood romans houdt aanraden.

Hoeveel punten geef je het boek? 
9

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ondanks dat ik heb genoten van het boek, ga ik het niet nog een keer lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is het boek nog niet verfilmd, maar mocht die ooit verfilmd worden, dan ga ik die niet kijken. Denk wel dat iedereen die van romantiek houdt, het een geweldige film zullen vinden.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek net uit, het houdt me dus nog bezig.

  Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…