Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Frankrijk In 50 Fragmenten - Caspar Visser 't Hooft

Van uitgeverij VanDorp Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs.

In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek...

Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.

Bron: bol.c…

De kers op de taart - Katie FfordeWaar gaat het boek over? 
Als Zoe, fervent amateurkok, voor een felbegeerd plekje in een kookwedstrijd op televisie wordt geselecteerd, is ze buiten zichzelf van blijdschap. Het is een unieke kans om zich een weg te koken naar roem, succes en het kleine delicatessenwinkeltje op het platteland waar ze altijd al van heeft gedroomd. De eerste opdracht is echter nog maar net begonnen als ze merkt dat ze meer bordjes in de lucht moet houden dan ze had voorzien. Niet alleen moet ze de competitie aangaan met de fanatieke en nogal achterbakse Cher, tot haar schrik valt ze in rap tempo voor een van de juryleden, de snedige maar buitengewoon sexy Gideon Irving. Het duurt dan ook niet lang voor er veel meer op het spel staat dan canapés, cakejes en cordon bleu alleen.
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een heerlijk boek dat zo weg leest, met een happy ending. Soms erg doorzichtig qua verhaallijn, maar wel leuk als je van feelgood romans houdt.
Katie heeft gevoel voor humor, wat je duidelijk in het boek terug ziet.  Ook zitten er een paar emotionele momenten in zodat je zit te janken. Dat laatste zou nou verboden moeten worden in boeken, want het is heel lastig lezen als je tranen in je ogen hebt. ;) Slappe lach werkt trouwens ook niet. ;)

Wat vind je van de cover? 
Het is mooie cover, maar jammer van de witte balk. Ik had die of dezelfde kleur, of één of twee tinten lichter of donkerder gemaakt als de rest van de cover.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Past echt bij het boek. Moet eerlijk zeggen dat die mij het eerst nieuwsgierig maakte naar het boek en dan pas de cover. Normaal is dat bij mij andersom, dat ik eerst voor de cover val en dan pas voor de titel.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is heel vlot geschreven, het leest zo weg.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Zoë. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die haar niet mag. Nou ja, één iemand dan, vooruit 3? in totaal, maar ik zeg verder niets. Lees het boek maar, dan begrijp je wel wat ik bedoel.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Cher. Wat een over het paard getild mens is dat. Als men had gezegd dat het Paris Hilton was, dan had ik je geloofd. Ook nu zeg ik niets meer, want dan zou ik teveel verraden en dat wil ik diegenen die het boek (nog) niet gelezen hebben niet aandoen.

Wat vond je van de locatie(s) in het boek? 
Ik wil erheen. Dat zegt wel genoeg dacht ik. :)

Mooie quote in het boek: 
Elk gerecht dat goed genoeg wordt bereid kan culinair genoemd worden.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan kan dit boek aan iedereen die van feelgood romans houdt aanraden.

Hoeveel punten geef je het boek? 
9

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ondanks dat ik heb genoten van het boek, ga ik het niet nog een keer lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is het boek nog niet verfilmd, maar mocht die ooit verfilmd worden, dan ga ik die niet kijken. Denk wel dat iedereen die van romantiek houdt, het een geweldige film zullen vinden.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek net uit, het houdt me dus nog bezig.

  Koop bij bol.com

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week