Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.Muren van Glas - De Ontmoeting - Marique MaasWaar gaat het boek over? 
Wanneer de Brabantse Nadine de jonge succesvolle en beroemde ontwerper Daniel ontmoet springt de vonk over. Overweldigd door zijn charme en extravagante levensstijl verliest ze geleidelijk de grip op haar leven. Gaandeweg begint de vraag te rijzen: is dit liefde, of alleen maar lust?

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Ik vond het een leuk boek om te lezen, maar daar houdt het dan wel bij op. Toch ben ik ook wel weer benieuwd naar het volgende deel. Ik had het boek in ieder geval niet gelezen als ik niet over een paar dagen van ellyschoice.nl, het laatste deel zou krijgen. Daardoor heb ik de eerste twee delen ook gekocht omdat ik wilde weten waar het over gaat. Het voelt anders als dat je midden in een gesprek komt waar je het begin van het gemist. Anders had ik het boek niet gekozen.
Ik vind het ook jammer dat sommige hoofdstukken zo abrupt gestopt zijn, die hadden van mij wel langer gemogen.

Wat vind je van de cover? 
Ik heb het vermoeden dat de cover in werkelijke grootte mooier is dan op het boek. Ik zou er eerlijk gezegd ook niet voor gekozen hebben. Ik zou eerder voor een foto met een ontmoeting in het eerste restaurant waar Nadine & Daniel geluncht hebben gekozen. Vanwege de cover zou ik het boek niet hebben gekozen.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is vlot geschreven, alleen, zoals gezegd, soms te abrupt gestopt.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Noa, omdat ze vriendelijk en oprecht belangstellend is.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Daniel, hij denkt maar dat hij altijd zijn zin kan krijgen en dat iedereen alles voor hem doet wat hij wil.

Wat vond je van de locatie(s) in het boek? 
Het zijn mooie locaties waarvan sommigen, zoals Amsterdam, bekend zijn.

Mooie quote in het boek: 
Er bestaat geen waarheid, er is enkel perceptie.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, als je van pikante boeken houdt, en nee, als je niet van pikante boeken houdt. I know, lekker politiek correct. Soms heb je dat.

Hoeveel punten geef je het boek? 
6

Ga je het volgende deel ook lezen?  
Ja, maar dat kan nog wel even duren, want ik wil eerst andere boeken lezen.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, dus ik kan het niet weggeven, maar ik ga hem wel verwijderen van mijn e-reader.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar mocht die er komen, dan ga ik die niet kijken,

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek net uit, dus ja, het houdt me nog bezig, maar ik denk niet dat dit boek me lang bezig gaat houden.
Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…