Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Springtij - Femke Roobol

Waar gaat het boek over? 
's-Gravendeel, 1953. Sara Groeneveld overleeft als door een wonder de watersnood. Haar moeder is echter voor haar ogen meegesleurd door het kolkende water. Sara wordt met haar dochtertje Ellie ondergebracht in de Ahoy-hal in Rotterdam, samen met vele andere vluchtelingen. Hier sluit ze vriendschap met de stuurse verpleegster Catharina uit Dordrecht. Vlak voor de noodlottige nacht heeft Sara een houtskooltekening gevonden, weggeborgen in een la. 'Saartje en haar moeder' staat erop. Maar de vrouw lijkt niet op haar moeder. Wie was zij dan wel? En waar is haar echte moeder? Al Sara's zekerheden vallen weg. Langzaam komt ze tot de conclusie dat ze haar eigen levensverhaal opnieuw moet invullen. Haar verleden, maar ook haar toekomst. Met de hulp van Catharina gaat ze op zoek naar de waarheid.
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een heel ontroerend boek, waarbij ik geregeld moest slikken. Ondanks dat het fictie is, had het zo echt gebeurd kunne…

De Vrouwen van Kasteel Deverill - Santa MontefioreWaar gaat het boek over? 
Op het ruige platteland van Ierland worden drie heel verschillende meisjes geboren: Kitty Deverill, de roodharige dochter van de kasteelheer van Deverill, Bridie Doyle, de dochter van de kokkin van het landgoed en Mable Deverill, Kitty's flamboyante Engelse nichtje. Ondanks hun onderlinge verschillen is de band die groeit tijdens hun kindertijd in de idyllische omgeving van kasteel Deverill onbreekbaar. Maar hun sprookjesachtige jeugd komt in gevaar door de dreigende onafhankelijkheidsoorlog die Ierland steeds meer in zijn greep krijgt. De drie vriendinnen worden wreed uit elkaar gehaald door een diepgaand verraad en ze worden als blaadjes op de wind verschillende kanten op gevoerd. Maar één ding zal hen altijd binden: hun verlangen naar kasteel Deverill en alle herinneringen die binnen die majestueuze muren zijn opgeslagen.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een geweldig boek dat moeilijk weg te leggen was. Het was moeilijk om niet aan het boek te denken als ik er niet aan in het lezen was, je wilt steeds verder lezen. Sommige gebeurtenissen zie je gewoonweg niet aankomen. Andere gebeurtenissen denk je aan zien te komen en dan gaat het toch een andere kant op.

Wat vind je van de cover? 
Heel erg mooi en past echt bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is goed gekozen, past goed bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is heel vlot geschreven, geen enkele keer langdradig. Het is beeldend geschreven, je ziet alles zo voor je.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Kitty Deverill, omdat ze niet met zich laat sollen, maar ook een warm mens is.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Michael O'Doyll, omdat hij alleen maar aan zichzelf denkt en zelfs zijn beste vrienden verraadt als hij dat nodig vindt.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Ik wil erheen, wat een mooie locaties.

Mooie quote in het boek: 
De langste reis is de kortste weg naar huis.

Zou je het boek aanraden? 
Absoluut! Dit boek moet je echt lezen.

Hoeveel punten geef je het boek? 
10

Ga je het volgende deel ook lezen?
Ik kan niet wachten tot het volgende deel uitkomt. Het antwoord is dus ja ik ga het volgende deel zeker lezen, want ik wil heel erg graag weten hoe het verder gaat. Het einde zag ik namelijk niet aankomen en wil daar meer over weten.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Die ga ik zeker nog een keer lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Wat denk je nu? Het is een e-book, dus ik kan het ook niet weggeven, maar hij blijft op mijn e-reader staan, maar was het een fysiek boek geweest, dan had ik het boek ook niet weggegeven.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar mocht die er ooit komen, dan ga ik die niet kijken. De film kan nooit zo mooi worden als het boek.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek net uit en het houdt me nog bezig, maar ik denk dat het me ook nog wel even bezig zal houden.
  Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…