Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

LEEF! - Laura Maaskant

Waar gaat het boek over? 
In LEEF! vertelt Laura Maaskant hoe haar leven is veranderd na de diagnose 'kanker'.

Die diagnose kreeg ze op haar vijftiende, en vier jaar later opnieuw. Laura wordt na een lang en zwaar behandeltraject genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op waar ze gebleven was: na haar vwo gaat ze studeren in Amsterdam. Maar dan keert de ziekte terug. De prognose is ongewis, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven. Niet met een bucket list, maar 'gewoon', met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens. Laura's ziekte brengt niet alleen rampspoed, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest. Haar leven is 'in goud veranderd'.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Het is een heel aangrijpend, eerlijk en tegelijkertijd positief verhaal. Ze heeft eerlijk over die r…

De Vrouwen van Kasteel Deverill - Santa MontefioreWaar gaat het boek over? 
Op het ruige platteland van Ierland worden drie heel verschillende meisjes geboren: Kitty Deverill, de roodharige dochter van de kasteelheer van Deverill, Bridie Doyle, de dochter van de kokkin van het landgoed en Mable Deverill, Kitty's flamboyante Engelse nichtje. Ondanks hun onderlinge verschillen is de band die groeit tijdens hun kindertijd in de idyllische omgeving van kasteel Deverill onbreekbaar. Maar hun sprookjesachtige jeugd komt in gevaar door de dreigende onafhankelijkheidsoorlog die Ierland steeds meer in zijn greep krijgt. De drie vriendinnen worden wreed uit elkaar gehaald door een diepgaand verraad en ze worden als blaadjes op de wind verschillende kanten op gevoerd. Maar één ding zal hen altijd binden: hun verlangen naar kasteel Deverill en alle herinneringen die binnen die majestueuze muren zijn opgeslagen.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een geweldig boek dat moeilijk weg te leggen was. Het was moeilijk om niet aan het boek te denken als ik er niet aan in het lezen was, je wilt steeds verder lezen. Sommige gebeurtenissen zie je gewoonweg niet aankomen. Andere gebeurtenissen denk je aan zien te komen en dan gaat het toch een andere kant op.

Wat vind je van de cover? 
Heel erg mooi en past echt bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is goed gekozen, past goed bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is heel vlot geschreven, geen enkele keer langdradig. Het is beeldend geschreven, je ziet alles zo voor je.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Kitty Deverill, omdat ze niet met zich laat sollen, maar ook een warm mens is.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Michael O'Doyll, omdat hij alleen maar aan zichzelf denkt en zelfs zijn beste vrienden verraadt als hij dat nodig vindt.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Ik wil erheen, wat een mooie locaties.

Mooie quote in het boek: 
De langste reis is de kortste weg naar huis.

Zou je het boek aanraden? 
Absoluut! Dit boek moet je echt lezen.

Hoeveel punten geef je het boek? 
10

Ga je het volgende deel ook lezen?
Ik kan niet wachten tot het volgende deel uitkomt. Het antwoord is dus ja ik ga het volgende deel zeker lezen, want ik wil heel erg graag weten hoe het verder gaat. Het einde zag ik namelijk niet aankomen en wil daar meer over weten.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Die ga ik zeker nog een keer lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Wat denk je nu? Het is een e-book, dus ik kan het ook niet weggeven, maar hij blijft op mijn e-reader staan, maar was het een fysiek boek geweest, dan had ik het boek ook niet weggegeven.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar mocht die er ooit komen, dan ga ik die niet kijken. De film kan nooit zo mooi worden als het boek.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek net uit en het houdt me nog bezig, maar ik denk dat het me ook nog wel even bezig zal houden.
  Koop bij bol.com

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…