Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Frankrijk In 50 Fragmenten - Caspar Visser 't Hooft

Van uitgeverij VanDorp Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs.

In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek...

Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.

Bron: bol.c…

Feest in Virgin River - Robyn Carr
Waar gaat het boek over? 
Bundeling van twee verhalen. ‘Een onverwacht kerstcadeau’: in Jack’s café wordt altijd een grote kerstboom geplaatst. Als zich daar onder een mandje met pups bevindt, is dat de aanleiding voor Nate en Annie om samen voor de diertjes te zorgen. Hij is dierenarts en zij helpt graag bij de dieren op de boerderij. Allebei hebben ze een slechte relatie achter de rug, maar ze passen goed bij elkaar en komen uit dezelfde omgeving. Het prettig lopend verhaal past prima in de kersttijd. Het vervolg ‘Kus om middernacht’ speelt op oudejaarsavond, in het huis van Nate en Annie. Op dit feest zijn Dew en Sunny; zij is op haar trouwdag in de steek gelaten en ook Dew is verlaten door een geliefde. Zij vinden steun bij elkaar en verlaten samen het feest om de avond ergens anders door te brengen. In de sneeuw krijgen zij een ongeluk, maar dit schept de kans op een nieuwe toekomst.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Leuk, maar te kort en heel erg voorspelbaar. Beide delen hadden voor mij wel langer mogen duren en minder voorspelbaar.

Wat vind je van de cover? 
Niet mooi, ik had voor een cover gekozen met een grote kerstboom voor Jack's café zoals beschreven in het boek met eronder een doos met de pups.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is wel goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is vlot geschreven en het leest lekker weg, maar zoals gezegd, te voorspelbaar en te kort.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Annie, omdat ze heel aardig en sterk is en haar boontjes heel goed zelf kan doppen.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ed, omdat hij dacht dat hij van meerdere walletjes kon eten.

Wat vond je van de locatie in het boek? 
Een heel erg leuke locatie.

Mooie quote in het boek: 
Kansen in de toekomst niet laten bederven door verdriet uit het verleden.

Zou je het boek aanraden? 
Als je van korte en voorspelbare verhalen houdt, dan raad ik je het boek aan. Hou je daar niet van, dan raad ik het je niet aan.

Hoeveel punten geef je het boek? 
7

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, ik ga het boek niet nog een keer lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, dus ik kan het niet weggeven, maar ik ga hem wel verwijderen van mijn e-reader.

Ga je de verfilming bekijken?
Voor zover ik weet is het boek niet verfilmd en eerlijk gezegd verwacht ik ook niet dat die verfilmd gaat worden, maar mocht die toch ooit verfilmd worden, dan ga ik die niet kijken. 

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek net uit, maar verwacht niet dat die me nog lang bezig houdt.Koop bij bol.com

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week