Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Geheime Leven Van De Koe - Rosamund Young

Van uitgeverij Atlas Contact mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Het boek ligt vanaf 2 oktober 2017 in de winkels.

Oorspronkelijke titel:
The Secret Life Of Cows

Waar gaat het boek over? 
Op de biologische boerderij van Rosamund Young in Engeland mogen de koeien (en varkens, en kippen, en schapen) letterlijk gaan en staan waar ze willen. Bij hun pasgeboren kalf blijven, of deze aan oma toevertrouwen? In de
wei onder de kersenboom grazen, of toch boven op de heuvel? Naar de schuur hollen bij regen, of gewoon onder de heg schuilen? Decennialang heeft Young haar dieren uitgebreid kunnen observeren en ze constateert dat deze consequent slimme, logische keuzes maken die hun welzijn verhogen. Aan de hand van de meest aandoenlijke anekdotes over haar kudde laat ze zien dat het intelligente beesten zijn die hun kroost en elkaar liefhebben, samen spelen en levenslange vriendschappen sluiten. Maar door het moderne, grootschalige boerenbedrijf hebben wij me…

Kat over de Drempel - Rachel WellsWaar gaat het boek over? 
Alfie is dakloos, aan zijn lot overgelaten nadat zijn lieve oude bazin is overleden. Hij kan niet wennen aan een leven met voortdurende gevaren, honger en dorst, kou en eenzaamheid. Na veel omzwervingen besluit hij te blijven wonen in een gewone straat. De bewoners van de straat hebben zo hun eigen sores, verdriet, heimwee, onzekerheid, eenzaamheid… Ze zijn niet allemaal even blij met de komst van Alfie, het grijze katje dat op zoek is naar een nieuw thuis. Maar Alfie heeft zijn eigen agenda en brengt vertrouwen, vriendschap en liefde terug in de straat.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Over het algemeen genomen vond ik het een heel leuk boek.
In het begin miste ik een paar hoofdstukken. Voor mijn gevoel had er voordat Alfie in een gewone straat ging wonen nog wel een paar hoofdstukken over zijn leven als straatkat bij gekund.
Vooral de laatste hoofdstukken waren heel erg emotioneel, maar gelukkig zat er ook humor in.
De schrijfster heeft zich heel erg goed in het leven als kat verplaatst.

In ieder geval ken ik dankzij dit boek nu wel de term drempel kat en achteraf gezien was er ook zo'n kat in onze vorige straat. Daar liep ook een kat bij iedereen naar binnen en zielig te doen en wist niemand van wie die was. Dat hij er verdacht gezond uitzag, bracht niemand op het idee dat meneer wel eens een baasje kon hebben. Iedereen gaf hem wel eens wat te eten en te drinken en van iedereen kreeg hij knuffels. Het was de grootste acteur onder de katten. Geen idee trouwens hoe het nu met hem gaat, maar hoop dat hij nog steeds een gelukkig leven heeft.

Genoeg gepraat daarover, want dit blog gaat over het boek Kat over de drempel van Rachel Wells. ;)

Wat vind je van de cover? 
Het is een mooie cover, maar ik zou voor een cover met een grijze kat in een straat hebben gekozen,

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is heel vlot geschreven, het leest lekker weg.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Sorry, dit keer geen mens, maar een kat: Alfie, omdat hij een heel zorgzame en niet bang uitgevallen kat is. Voor diegenen die het boek hebben gelezen, die begrijpen wel wat ik bedoel en voor diegenen die het boek nog niet hebben gelezen; ga het boek lezen, dan snap je wat ik bedoel.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Joe, wat een.... (vul zelf de puntjes maar in nadat je het boek hebt gelezen, ik hou het vandaag netjes).

Wat vond je van de locatie in het boek?
Het lijkt me een hele leuke en gezellige straat. Ik zou daar wel willen wonen, maar dan wel graag met de hoofdpersonen. ;)

Mooie quote in het boek: 
Een drempelkat zijn is niet voor watjes.

Zou je het boek aanraden? 
Absoluut! Zeker aan kattenliefhebbers, maar ook de mensen die niet van katten houden, zullen dit boek vast leuk vinden.

Hoeveel punten geef je het boek? 
9

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Waarschijnlijk wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, dus ik kan het boek niet weggeven, maar hij blijft op mijn e-reader staan.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar mocht die er ooit komen, dan ga ik die niet kijken. Ik geloof wel dat het een goed bekeken film zou worden. Alleen raad ik je dan wel aan om tissues bij de hand te houden, want er zitten genoeg jank-momenten in. Tijdens het lezen kan je de tissues ook maar beter bij de hand houden.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek net uit, dus het houdt me nog bezig en ik denk dat het nog wel even bezig houdt. Ik kijk nu wel weer anders tegen onze 2 je-weet-wel-katers aan. Ik vraag me vaak genoeg af wat ze denken, maar door dit boek is het nog erger geworden. Gelukkig komen ze niet buiten zodat we zeker weten dat wij de enige baasjes zijn. ;)  Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…