Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Springtij - Femke Roobol

Waar gaat het boek over? 
's-Gravendeel, 1953. Sara Groeneveld overleeft als door een wonder de watersnood. Haar moeder is echter voor haar ogen meegesleurd door het kolkende water. Sara wordt met haar dochtertje Ellie ondergebracht in de Ahoy-hal in Rotterdam, samen met vele andere vluchtelingen. Hier sluit ze vriendschap met de stuurse verpleegster Catharina uit Dordrecht. Vlak voor de noodlottige nacht heeft Sara een houtskooltekening gevonden, weggeborgen in een la. 'Saartje en haar moeder' staat erop. Maar de vrouw lijkt niet op haar moeder. Wie was zij dan wel? En waar is haar echte moeder? Al Sara's zekerheden vallen weg. Langzaam komt ze tot de conclusie dat ze haar eigen levensverhaal opnieuw moet invullen. Haar verleden, maar ook haar toekomst. Met de hulp van Catharina gaat ze op zoek naar de waarheid.
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een heel ontroerend boek, waarbij ik geregeld moest slikken. Ondanks dat het fictie is, had het zo echt gebeurd kunne…

Rozengeur en Zonneschijn - Jill MansellWaar gaat het boek over? 
Sophie Wells werkt als fotografe in de populaire badplaats St Carys. Ze heeft besloten dat ze niet meer aan een relatie gaat beginnen. Dat is in het verleden al bijna fataal afgelopen en dat wil ze niemand meer aandoen. Wanneer ze Josh Strachan ontmoet, de nieuwe eigenaar van het gezellige chique hotel Mariscombe House, voelt ze – tegen haar zin – een onmiskenbare aantrekkingskracht.
Toch houdt ze koppig vol met afwijzen, hoe vaak Josh haar ook mee uitvraagt. Waarom moet juist hij haar dan betrappen op skinnydippen? In de loop van de zomer wordt Sophie stapelverliefd op Josh en hij op haar, maar kan Sophie haar verleden opzijzetten?

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Het is een heel erg leuk boek dat zo weg leest. Af en toe spannend, omdat je niet weet hoe het gaat lopen. Je wilt steeds verder lezen, weten hoe het verder gaat.

Wat vind je van de cover? 
Het is een mooie, vrolijke foto, maar ik zou er niet voor gekozen hebben. Eerlijkheidshalve moet ik zelfs zeggen dat, als ik nog nooit iets van Jill had gelezen, ik het boek niet gekocht zou hebben. Het roept niet van 'neem mij, koop mij, lees mij'. Ik vind deze cover meer iets voor bijvoorbeeld Libelle of Margriet. Dat is niet kwaad bedoeld.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is heel vlot geschreven, het leest lekker weg. Alleen jammer van een paar schrijffouten.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Josh Strachan, omdat hij .... hoe gaan we dat zeggen zonder het verhaal te verraden... ach... weet je wat... ga het boek maar lezen. Dan snap je wel wat ik bedoel. Voor diegenen die het boek hebben gelezen, die zullen het vast beamen. ;)

En aan wie had je een hekel en waarom? 
De bandleden van Go Destry. Wat een over het paard getilde mensen zijn dat.

Wat vond je van de locatie(s) in het boek? 
Ik wil er heen, het met eigen ogen zien. Need I say more? ;)

Mooie quote in het boek: 
Hij had haar bevrijd uit de kooi die ze om zich heen had gebouwd.

Zou je het boek aanraden? 
Yes, ik raad het boek absoluut aan.

Hoeveel punten geef je het boek? 
9

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Waarschijnlijk wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, dus ik kan het niet weggeven, maar ik ga hem ook niet verwijderen. Hij mag op de e-reader blijven.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar mocht die ooit komen, dan ga ik die niet kijken, want ik wil het verhaal in gedachten houden zoals ik hem gelezen heb.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb hem net uit en weet nu al dat die me de rest van de avond bezig blijft houden.
Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…