Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.Verborgen Hartstocht - Stephanie LaurensWaar gaat het boek over? 
Jason Montgomery, de vijfde hertog van Eversleigh, heeft een vrouw nodig. En zijn lijst met eisen waaraan ze dient te voldoen, is lang. Zo moet ze van stand zijn, redelijk intelligent, niet onaantrekkelijk, in staat een groot huishouden te leiden en als een goede gastvrouw kunnen optreden. Maar bovenal moet ze er geen bezwaar tegen hebben in zijn buiten te verblijven terwijl hij zijn vertier in Londen zoekt, want uiteraard is hij niet van plan zijn leventje als rokkenjager op te geven. Tot ieders verbazing laat hij zijn oog vallen op de weliswaar deugdzame, maar ook nogal kleurloze Lenore Lester. Zelf weet Jason ook niet goed waarom hij juist haar uitkiest. Of het moet zijn verlangen zijn te ontraadselen waarom deze jonge vrouw - in wie hij een vuur vermoedt dat het zijne evenaart - zich verschuilt achter zo'n masker van zedigheid...

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een heel leuk boek dat lekker weg leest en waar je niet te veel bij na hoeft te denken. Het einde is wel voorspelbaar, maar dat is met dit soort boeken niet erg.
Wel vind ik het jammer dat er een paar taalfouten in zitten en dat bepaalde woorden niet naar het Nederlands vertaald zijn. Ik kan me althans niet voorstellen dat Nederlandse hertogen en hertoginnen 'My Lady', om maar een voorbeeld te noemen, zeggen, maar Mevrouw. En zo zijn er wel meer woorden.

Wat vind je van de cover? 
Ik vind het een hele mooie cover, alleen zou ik voor een blonde vrouw gekozen hebben i.p.v. een donkerharige, omdat de vrouwelijke hoofdpersoon blond is.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Heel erg goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is heel vlot geschreven en maar zelden langdradig.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Tante Agatha, omdat ze een hele lieve tante is die niet bang is om haar neef op zijn plaats te zetten.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Sorry, maar in dit boek had ik aan niemand een hekel.

Wat vond je van de locatie(s) in het boek? 
Hele mooie locaties waar je zo heen wilt.

Mooie quote in het boek: 
Gelaten liet ze zich door de slaap meevoeren naar het land waar dromen de enige werkelijkheid vormden.

Zou je het boek aanraden? 
Absoluut!

Hoeveel punten geef je het boek? 
Een 9.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Waarschijnlijk wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Dit boek gaat weer terug de boekenkast in, hij mag dus blijven.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar mocht die er ooit komen, dan ga ik die niet kijken. Het zou in ieder geval een echte zwijmelfilm waar je niet bij na hoeft te denken worden.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek net een uur uit, maar het houdt me nog steeds bezig.Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…