Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Springtij - Femke Roobol

Waar gaat het boek over? 
's-Gravendeel, 1953. Sara Groeneveld overleeft als door een wonder de watersnood. Haar moeder is echter voor haar ogen meegesleurd door het kolkende water. Sara wordt met haar dochtertje Ellie ondergebracht in de Ahoy-hal in Rotterdam, samen met vele andere vluchtelingen. Hier sluit ze vriendschap met de stuurse verpleegster Catharina uit Dordrecht. Vlak voor de noodlottige nacht heeft Sara een houtskooltekening gevonden, weggeborgen in een la. 'Saartje en haar moeder' staat erop. Maar de vrouw lijkt niet op haar moeder. Wie was zij dan wel? En waar is haar echte moeder? Al Sara's zekerheden vallen weg. Langzaam komt ze tot de conclusie dat ze haar eigen levensverhaal opnieuw moet invullen. Haar verleden, maar ook haar toekomst. Met de hulp van Catharina gaat ze op zoek naar de waarheid.
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een heel ontroerend boek, waarbij ik geregeld moest slikken. Ondanks dat het fictie is, had het zo echt gebeurd kunne…

Verborgen Hartstocht - Stephanie LaurensWaar gaat het boek over? 
Jason Montgomery, de vijfde hertog van Eversleigh, heeft een vrouw nodig. En zijn lijst met eisen waaraan ze dient te voldoen, is lang. Zo moet ze van stand zijn, redelijk intelligent, niet onaantrekkelijk, in staat een groot huishouden te leiden en als een goede gastvrouw kunnen optreden. Maar bovenal moet ze er geen bezwaar tegen hebben in zijn buiten te verblijven terwijl hij zijn vertier in Londen zoekt, want uiteraard is hij niet van plan zijn leventje als rokkenjager op te geven. Tot ieders verbazing laat hij zijn oog vallen op de weliswaar deugdzame, maar ook nogal kleurloze Lenore Lester. Zelf weet Jason ook niet goed waarom hij juist haar uitkiest. Of het moet zijn verlangen zijn te ontraadselen waarom deze jonge vrouw - in wie hij een vuur vermoedt dat het zijne evenaart - zich verschuilt achter zo'n masker van zedigheid...

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een heel leuk boek dat lekker weg leest en waar je niet te veel bij na hoeft te denken. Het einde is wel voorspelbaar, maar dat is met dit soort boeken niet erg.
Wel vind ik het jammer dat er een paar taalfouten in zitten en dat bepaalde woorden niet naar het Nederlands vertaald zijn. Ik kan me althans niet voorstellen dat Nederlandse hertogen en hertoginnen 'My Lady', om maar een voorbeeld te noemen, zeggen, maar Mevrouw. En zo zijn er wel meer woorden.

Wat vind je van de cover? 
Ik vind het een hele mooie cover, alleen zou ik voor een blonde vrouw gekozen hebben i.p.v. een donkerharige, omdat de vrouwelijke hoofdpersoon blond is.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Heel erg goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is heel vlot geschreven en maar zelden langdradig.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Tante Agatha, omdat ze een hele lieve tante is die niet bang is om haar neef op zijn plaats te zetten.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Sorry, maar in dit boek had ik aan niemand een hekel.

Wat vond je van de locatie(s) in het boek? 
Hele mooie locaties waar je zo heen wilt.

Mooie quote in het boek: 
Gelaten liet ze zich door de slaap meevoeren naar het land waar dromen de enige werkelijkheid vormden.

Zou je het boek aanraden? 
Absoluut!

Hoeveel punten geef je het boek? 
Een 9.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Waarschijnlijk wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Dit boek gaat weer terug de boekenkast in, hij mag dus blijven.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar mocht die er ooit komen, dan ga ik die niet kijken. Het zou in ieder geval een echte zwijmelfilm waar je niet bij na hoeft te denken worden.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek net een uur uit, maar het houdt me nog steeds bezig.Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…