Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Onweerstaanbaar Lekker - Nora Roberts

Waar gaat het boek over? 
In Een pikant dessert wil hotelmagnaat Blake Cocharan alleen maar het allerbeste voor zijn hotels. En omdat Summer Lyndon de allerlekkerste desserts van de wereld creëert, zal hij niet rusten voordat ze voor hem komt werken. Maar waar hij niet op gerekend had, is dat zij net zo verleidelijk is als de desserts die ze maakt!
In Kruidje-roer-me-niet is Carlo Franconi niet alleen een van de topkoks van Italië, hij is ook nog eens de aantrekkelijkste kok ooit! Dat komt publiciteitsagent Juliet Trent goed uit: zij moet een bestseller maken van zijn boek, dus wat haar betreft kan hij niet onweerstaanbaar genoeg zijn! Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze zélf begint te watertanden...
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Voorspelbaar en mierzoet zoals de cover al laat zien, maar dat is met dit soort boeken niet erg. Wel vond ik het erg dat beide verhalen voor mijn gevoel werden afgekapt op het eind. Dat had voor mij wel verder mogen gaan op de manier va…

Bart's Fish Tales - Bart van Olphen



Ik heb dit boek onlangs gewonnen op Hebban en kan alleen maar zeggen dat ik er ontzettend blij mee ben.

Waar gaat het boek over? 
In dit boek laat ik je niet alleen zien hoe leuk en eenvoudig het is om een heerlijk visgerecht op tafel te zetten, maar ook hoe wij er zorg voor kunnen dragen dat ook volgende generaties van vis kunnen blijven genieten. Samen met de wereldberoemde fotograaf David Loftus leefde, viste en kookte ik met de mannen, vrouwen en kinderen van 's werelds meest duurzame visserijgemeenschappen. Vissers die op een verantwoorde manier hun vis vangen en daarmee een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld.

De meer dan honderd visrecepten zijn afkomstig uit alle windstreken, van IJsland tot India en van Gambia tot Canada, geschikt voor elk moment van de dag, van een snelle lunch tot een feestelijk maal, en dankzij de heldere beschrijvingen geschikt voor elke visliefhebber. Naast de talloze gerechten licht ik diverse technieken stap-voor-stap toe. De prachtige fotografie vertelt, verleidt en verduidelijkt waar woorden tekort schieten.

Met dit boek wil ik de verhalen achter vis vertellen en iedereen inspireren om met goede, verantwoorde vis de lekkerste gerechten te maken. Enjoy! Voor nu en de toekomst.

Bart van Olphen

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een heel interessant en leerzaam boek. Het is interessant om te lezen hoe de vis gevangen wordt en hoe de populatie in stand wordt gehouden. Er staan heerlijke recepten in, ook al zien sommige gerechten er, zoals bijvoorbeeld Pollichathu, vis in bananenblad, niet lekker uit, toch, als je het recept leest, klinkt het wel lekker. De gerechten wil je over het algemeen gewoon maken.
Er staat een duidelijke uitleg in over hoe je bepaalde vissoorten moet schoonmaken en fileren.
Ook zijn de foto's werkelijk schitterend en niet alleen van de gerechten, maar ook van de vissers en de mensen er omheen die er in staan.

Wat vind je van de cover? 
Het is een hele mooie cover die echt bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Een hele mooie titel die goed is gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is heel erg vlot en beeldend geschreven.

Mooie quote in het boek: 
De vis mag nooit naar vis ruiken: verse vis ruikt naar de zee.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, aan iedereen die van vis houdt, kan ik het boek echt aanraden.

Hoeveel punten geef je het boek? 
10.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Laat ik het zo zeggen, ik ga dverschillende gerechten zeker een keer maken, dus ja, dan heb ik dit boek wel nodig om te kijken hoe een bepaald gerecht gemaakt moet worden.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek krijgt een plaatsje bij mijn andere kookboeken in de boekenkast. Hij gaat dus niet weg.

Ga je de verfilming bekijken? 
Bart heeft filmpjes op zijn YouTube-kanaal staan en die ga ik zeker een keer kijken.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Het boek heeft me wel aan het denken gezet over waar ik op moet letten als ik vis ga kopen en maken en zal dus geregeld aan stukjes uit het boek terug gaan denken.



  Koop bij bol.com

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week