Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Zilveren Kruis - Ingrid Chen

Ik mocht dit boek voor UITGEVERIJ COSERVE lezen en wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 


Wat vind je van het boek? 
De cover geeft een klein stukje bloot aan waar het boek over gaat, al is dat toch een, wel heel belangrijke, bijzaak, want het belangrijkste van alles is dat Damian uiteindelijk via diverse omwegen op zoek gaat naar zijn moeder. De vraag die Damian heeft is waarom hij steeds van die nachtmerries heeft, waar die vandaan komen. Later komt de vraag wie die mensen zijn die hem steeds in zijn nachtmerries achtervolgen. Is het gewoon een dwaze nachtmerrie waar je maar beter over kunt zwijgen als je ze op latere leeftijd nog hebt of is het (deels) echt gebeurd? Heef hij dat echt meegemaakt? Wat is het verhaal achter het zilveren kruis dat hij altijd om zijn nek draagt en waar hij het gevoel heeft dat een bepaald iemand over hem waakt, van wie heeft hij die gekregen? Daarnaast rijst de vraag waarom hij hem niet openlijk kan dragen. Waarom het niet geoorloof…

De Man Die Alles Achter Liet - Tanya Commandeur


Met dit boek zit ik op de helft van mijn reading-challenge. Toen ik op 1 januari invulde dat ik 50 boeken wilde gaan lezen dit jaar, bedacht ik me achteraf dat het wel heel veel zijn, maar het is nu eind april en ik zit op 25 gelezen boeken. Nu heb ik er wel vertrouwen in dat ik op 31 december 50 boeken heb gelezen en misschien wel meer, maar dat weten we pas op 31 december. ;)

Waar gaat het boek over? 
De man die alles achterliet is een historische roman van Tanya Commandeur, gebaseerd op het verhaal van haar betovergrootvader. Holland-Amerika, begin twintigste eeuw: David Buijser is elf jaar als zijn vader Johannes het gezin in de steek laat. Jaren later volgt David het spoor naar New York, waarbij hij zijn doel voor ogen houdt: de man leren kennen die zoveel op hem zou lijken.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een schitterend familie-geschiedenis boek dat moeilijk weg te leggen is. Het geeft heel mooi weer hoe het begin vorige eeuw ging. Soms lag ik in een deuk en een volgend moment had ik moeite om mijn tranen binnen te houden.
Moest soms wel even nadenken wat iets was, zoals engeltjesmaker, maar daar kwam ik, helaas, een paar tellen later achter in het verhaal. Voor diegenen die niet weten wat een engeltjesmaker is, Google dat maar. Het woord klinkt in ieder geval mooier dan het is en vind het eigenlijk ook geen goed woord daarvoor.
Wat ik leuk vind is dat er achter in het boek foto's en brieven van de familie staan. Dat geeft een nog duidelijker beeld van wie ze waren.

Wat vind je van de cover? 
Een hele mooie cover dat echt bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is goed gekozen en past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is heel vlot en beeldend geschreven.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Lena, omdat ze David verzorgde op het moment dat het nodig was, dat ze hem aanstuurde om toch weer naar zijn vader te gaan om hem te leren kennen en ook later hem altijd steunde.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Dit vind ik dit keer een moeilijke vraag, maar als ik iemand moet noemen, dan is het die mafkees die David in de Amerikaanse haven op zijn gezicht sloeg toen David werd aangenomen en niet hij.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Het zijn mooie locaties en Rotterdam moet volgens mij voor de oorlog nog mooier zijn geweest dan het nu al is.

Mooie quote in het boek: 
Elk afscheid is de geboorte van een herinnering.

Zou je het boek aanraden? 
Absoluut! Ik kan het boek aan iedereen aanraden.

Hoeveel punten geef je het boek? 
10.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Waarschijnlijk wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg?
Het is een e-book, dus ik kan het boek niet weggeven, maar hij mag op mijn e-reader blijven staan. 

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar mocht die er ooit komen, dan ga ik die niet kijken.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek net een paar uur uit en het houdt me nog bezig.


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week