Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.De Man Die Alles Achter Liet - Tanya Commandeur


Met dit boek zit ik op de helft van mijn reading-challenge. Toen ik op 1 januari invulde dat ik 50 boeken wilde gaan lezen dit jaar, bedacht ik me achteraf dat het wel heel veel zijn, maar het is nu eind april en ik zit op 25 gelezen boeken. Nu heb ik er wel vertrouwen in dat ik op 31 december 50 boeken heb gelezen en misschien wel meer, maar dat weten we pas op 31 december. ;)

Waar gaat het boek over? 
De man die alles achterliet is een historische roman van Tanya Commandeur, gebaseerd op het verhaal van haar betovergrootvader. Holland-Amerika, begin twintigste eeuw: David Buijser is elf jaar als zijn vader Johannes het gezin in de steek laat. Jaren later volgt David het spoor naar New York, waarbij hij zijn doel voor ogen houdt: de man leren kennen die zoveel op hem zou lijken.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een schitterend familie-geschiedenis boek dat moeilijk weg te leggen is. Het geeft heel mooi weer hoe het begin vorige eeuw ging. Soms lag ik in een deuk en een volgend moment had ik moeite om mijn tranen binnen te houden.
Moest soms wel even nadenken wat iets was, zoals engeltjesmaker, maar daar kwam ik, helaas, een paar tellen later achter in het verhaal. Voor diegenen die niet weten wat een engeltjesmaker is, Google dat maar. Het woord klinkt in ieder geval mooier dan het is en vind het eigenlijk ook geen goed woord daarvoor.
Wat ik leuk vind is dat er achter in het boek foto's en brieven van de familie staan. Dat geeft een nog duidelijker beeld van wie ze waren.

Wat vind je van de cover? 
Een hele mooie cover dat echt bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is goed gekozen en past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is heel vlot en beeldend geschreven.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Lena, omdat ze David verzorgde op het moment dat het nodig was, dat ze hem aanstuurde om toch weer naar zijn vader te gaan om hem te leren kennen en ook later hem altijd steunde.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Dit vind ik dit keer een moeilijke vraag, maar als ik iemand moet noemen, dan is het die mafkees die David in de Amerikaanse haven op zijn gezicht sloeg toen David werd aangenomen en niet hij.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Het zijn mooie locaties en Rotterdam moet volgens mij voor de oorlog nog mooier zijn geweest dan het nu al is.

Mooie quote in het boek: 
Elk afscheid is de geboorte van een herinnering.

Zou je het boek aanraden? 
Absoluut! Ik kan het boek aan iedereen aanraden.

Hoeveel punten geef je het boek? 
10.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Waarschijnlijk wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg?
Het is een e-book, dus ik kan het boek niet weggeven, maar hij mag op mijn e-reader blijven staan. 

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar mocht die er ooit komen, dan ga ik die niet kijken.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek net een paar uur uit en het houdt me nog bezig.


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…