Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.Die avond aan het meer - Sarah Jio
Waar gaat het boek over? 
New York, 2008. Na een tragisch ongeluk besluit journaliste Ada Santorini haar leven om te gooien. Als iemand haar vertelt over een charmante woonboot op het meer van Seattle, volgt ze haar hart en verlaat ze New York.
Seattle, jaren vijftig. De jonge Penny is de vrouw en muze van de zeer succesvolle kunstenaar Dexter Wentworth. Hij neemt haar mee naar zijn woonboot op het meer in Seattle, waar ze droomt van een eigen leven, van liefde en geborgenheid. Maar naarmate Dexters ster rijst, wordt Penny steeds eenzamer.
Tijdens de verhuizing naar haar drijvende huis ontdekt Ada een koffer vol brieven die getuigen van een vurige affaire. ­Gefascineerd door de mysterieuze Penny gaat Ada op zoek naar het levensverhaal van deze prachtige maar tragische vrouw. Maar dan blijken Penny’s geheimzinnige verleden en Ada’s leven veel met elkaar te maken te hebben…

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een waanzinnig mooi boek, met veel emotionele momenten. Het boek is moeilijk weg te leggen, je wilt steeds verder lezen. Je wilt weten hoe het verder gaat. Het einde verraste me, maar het is wel een heel mooi en bijzonder einde.

Wat vind je van de cover? 
Die past heel erg goed bij het boek. Je wilt zo met een glas wijn op het terras gaan zitten en genieten van het uitzicht.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, past echt bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is een hele vlotte schrijfstijl. Het leest heerlijk weg.

Welke persoon vond je het leukst en waarom?
Penny, daar zit echt geen kwaad in. Ik ga haar kaneelkoekjes zeker eens een keer maken. Hopelijk smaken ze net zo lekker als ze worden beschreven. 

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Naomi, omdat ze zelfingenomen is en denkt dat ze alles is.

Wat vond je van de locatie in het boek? 
Ik wil er heen, wat een mooie locatie.

Mooie quote in het boek: 
Het is gewoon fijn om ergens thuis te horen.

Zou je het boek aanraden? 
Absoluut!

Hoeveel punten geef je het boek?  
Een dikke 10.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ja, ik ga dit boek zeker nog een keer lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Sorry vrienden en familie, maar jullie zullen je eigen exemplaar van dit boek moeten kopen, want dit boek gaat weer de boekenkast in tot ik hem weer ga lezen. Je kan hem o.a. bij bol.com kopen, klik maar op de button onder deze recensie.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar ik verwacht wel dat dit boek ooit verfilmd gaat worden. Mocht die ooit in de bioscopen draaien, dan ga ik die niet kijken.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek net uit en verwacht dat die me de rest van de avond, en misschien morgen ook nog wel, bezig blijft houden.
Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…