Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Frankrijk In 50 Fragmenten - Caspar Visser 't Hooft

Van uitgeverij VanDorp Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs.

In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek...

Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.

Bron: bol.c…

Die avond aan het meer - Sarah Jio
Waar gaat het boek over? 
New York, 2008. Na een tragisch ongeluk besluit journaliste Ada Santorini haar leven om te gooien. Als iemand haar vertelt over een charmante woonboot op het meer van Seattle, volgt ze haar hart en verlaat ze New York.
Seattle, jaren vijftig. De jonge Penny is de vrouw en muze van de zeer succesvolle kunstenaar Dexter Wentworth. Hij neemt haar mee naar zijn woonboot op het meer in Seattle, waar ze droomt van een eigen leven, van liefde en geborgenheid. Maar naarmate Dexters ster rijst, wordt Penny steeds eenzamer.
Tijdens de verhuizing naar haar drijvende huis ontdekt Ada een koffer vol brieven die getuigen van een vurige affaire. ­Gefascineerd door de mysterieuze Penny gaat Ada op zoek naar het levensverhaal van deze prachtige maar tragische vrouw. Maar dan blijken Penny’s geheimzinnige verleden en Ada’s leven veel met elkaar te maken te hebben…

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een waanzinnig mooi boek, met veel emotionele momenten. Het boek is moeilijk weg te leggen, je wilt steeds verder lezen. Je wilt weten hoe het verder gaat. Het einde verraste me, maar het is wel een heel mooi en bijzonder einde.

Wat vind je van de cover? 
Die past heel erg goed bij het boek. Je wilt zo met een glas wijn op het terras gaan zitten en genieten van het uitzicht.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, past echt bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is een hele vlotte schrijfstijl. Het leest heerlijk weg.

Welke persoon vond je het leukst en waarom?
Penny, daar zit echt geen kwaad in. Ik ga haar kaneelkoekjes zeker eens een keer maken. Hopelijk smaken ze net zo lekker als ze worden beschreven. 

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Naomi, omdat ze zelfingenomen is en denkt dat ze alles is.

Wat vond je van de locatie in het boek? 
Ik wil er heen, wat een mooie locatie.

Mooie quote in het boek: 
Het is gewoon fijn om ergens thuis te horen.

Zou je het boek aanraden? 
Absoluut!

Hoeveel punten geef je het boek?  
Een dikke 10.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ja, ik ga dit boek zeker nog een keer lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Sorry vrienden en familie, maar jullie zullen je eigen exemplaar van dit boek moeten kopen, want dit boek gaat weer de boekenkast in tot ik hem weer ga lezen. Je kan hem o.a. bij bol.com kopen, klik maar op de button onder deze recensie.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar ik verwacht wel dat dit boek ooit verfilmd gaat worden. Mocht die ooit in de bioscopen draaien, dan ga ik die niet kijken.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek net uit en verwacht dat die me de rest van de avond, en misschien morgen ook nog wel, bezig blijft houden.
Koop bij bol.com

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week