Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Frankrijk In 50 Fragmenten - Caspar Visser 't Hooft

Van uitgeverij VanDorp Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs.

In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek...

Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.

Bron: bol.c…

Het Huis Van Mijn Moeder - Lynn AustinWaar gaat het boek over? 
Vier generaties vrouwen, elk op zoek naar een beter bestaan dan dat van hun moeder. Vijfendertig jaar geleden verbrak Kathleen het contact met haar familie - net als haar moeder en grootmoeder vóór haar deden, liet ze alles achter zich en bouwde ze elders een nieuw bestaan op. Ogenschijnlijk heeft Kathleen alles gekregen waarnaar ze verlangde: ze is gtrouwd met een zorgzame man, heeft een geweldige dochter en komt in materieel opzicht niets te kort. Maar onder de oppervlakte vertoont haar leven barsten en scheuren. De wonden van Kathleens jeugd zijn nooit geheeld. Haar relatie met haar dochter staat onder druk, omdat Kathleen niet weet hoe ze haar liefde moet tonen. Wanneer ze onverwacht wordt uitgenodigd om haar familie te bezoeken, besluit ze het verleden onder ogen te zien en eindelijk te spreken over alles wat ze al die jaren verzwegen heeft. Misschien kan ze in de keuzes van haar moeder en grootmoeder de antwoorden vinden op haar vragen... en misschien ligt daar ook de weg naar haar dochters hart.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een heel indrukwekkend boek. Vanaf het begin wordt je in het boek meegezogen en wil je weten hoe het verder gaat, wil je weten wie de werkelijke moordenaar van Leonore is. Wil je weten hoe het verder is gegaan met de anderen.
Als je er niet in leest, dan houdt het je echt bezig.
Soms moest ik wel  even een knop omzetten en het bekijken vanuit het tijdsbeeld van toen en niet van nu, waar toen anders tegen bepaalde zaken werd aangekeken dan nu. Het geeft ook een mooi beeld van tussen arm en rijk.

Wat vind je van de cover? 
Ik vind het een mooie cover, maar mis toch het huis van Leonore.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Het is een heel goed gekozen titel.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is heel erg vlot en beeldend geschreven.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Cynthia Hayworth, omdat er geen kwaad in haar zit en Leonore en haar gezin later toch blijft steunen.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Lorenzo Messina, omdat hij een doortrapte man is die denkt met alles weg te komen.

Wat vond je van de locatie(s) in het boek? 
Dear Falls, Pennsylvania lijkt me een hele mooie plaats. Riverside lijkt mij wat minder leuk.

Mooie quote in het boek: 
Je kunt zien hoe echt iemands liefde is aan wat hij bereid is voor je op te offeren.

Zou je het boek aanraden? 
Absoluut!

Hoeveel punten geef je het boek? 
9

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Waarschijnlijk wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, dus ik kan het niet weggeven, maar het boek mag op mijn e-reader blijven staan.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar ik verwacht wel dat dit boek ooit verfilmd wordt, want het heeft alle ingrediënten voor een goede film. Mocht die ooit verfilmd worden, dan ga ik die niet kijken.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek net een uur uit, maar verwacht wel dat het me deze avond en misschien de komende dagen nog even bezig gaat houden.

Website van de auteur:
Author Lynn Austin
Koop bij bol.com

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week