Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Geheime Leven Van De Koe - Rosamund Young

Van uitgeverij Atlas Contact mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Oorspronkelijke titel:
The Secret Life Of Cows

Waar gaat het boek over? 
Op de biologische boerderij van Rosamund Young in Engeland mogen de koeien (en varkens, en kippen, en schapen) letterlijk gaan en staan waar ze willen. Bij hun pasgeboren kalf blijven, of deze aan oma toevertrouwen? In de
wei onder de kersenboom grazen, of toch boven op de heuvel? Naar de schuur hollen bij regen, of gewoon onder de heg schuilen? Decennialang heeft Young haar dieren uitgebreid kunnen observeren en ze constateert dat deze consequent slimme, logische keuzes maken die hun welzijn verhogen. Aan de hand van de meest aandoenlijke anekdotes over haar kudde laat ze zien dat het intelligente beesten zijn die hun kroost en elkaar liefhebben, samen spelen en levenslange vriendschappen sluiten. Maar door het moderne, grootschalige boerenbedrijf hebben wij mensen steeds minder oog voor dit natuurlijke gedrag…

Menthol - Frank KrakeVorige week heb ik dit boek gewonnen via de Twitter van Bruna en ik kan je vertellen dat ik er ontzettend blij mee ben.

Waar gaat het boek over? 
de zwarte man die Nederland leerde tandenpoetsen

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Het is een heel mooi en interessant boek die je gelezen moet hebben, want het geeft heel mooi de geschiedenis weer over hoe het nog geen eeuw geleden is hoe men aan keek tegen gekleurde mensen. Je beseft tevens wat nu heel normaal is, dat een eeuw geleden dat nog niet normaal was zoals tandenpoetsen en een huwelijk tussen een blank en gekleurd persoon. Dat je toen een bezienswaardigheid was en daar alleen al de kranten mee haalde als je met een gekleurd persoon trouwde.
Ik neem mijn petje af voor zowel Joseph als voor Roosje, dat ze zich nergens iets van aantrokken en hun leven leiden zoals zij dachten dat goed was. Dat Joseph overal handel in zag en niet bang was om soms op een positieve manier de draak te steken met zijn huidskleur, er juist trots op was. Zoals tijdens zijn tandenpoets demonstraties waar hij tevens reclame maakt met de slogan Babajaba menthol tandpasta Het natuur geheim het zwarte ras.
Soms lag ik in een deuk om op een ander moment weer een traan weg te pinken.
Wat hebben zij veel moeten doorstaan en zijn ze er goed mee om gegaan.
De foto's maken het boek af.

Wat vind je van de cover? 
Die is heel erg mooi en past echt bij het boek. Het is dat ik het boek gewonnen heb, maar als ik die niet had gewonnen, dan had ik het boek ook willen hebben voor alleen al de cover.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is heel erg vlot en beeldend geschreven.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Joseph, omdat hij van niets wist op te werken naar een zakenman die vooral geliefd was. Die altijd vriendelijk was, ook tegen zijn vijanden, zich niet liet kennen en altijd zorgde dat hij er netjes bij liep. Ik kan me heel goed voorstellen waarom Roosje verliefd op hem is geworden.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Aan een ieder waar Joseph ook een hekel aan had. Dat om verschillende redenen, lees het boek maar en dan snap je wel wat ik bedoel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Hengelo vind ik persoonlijk geen mooie plaats, maar Amsterdam, Rotterdam en nog wat plaatsen vind ik mooie plaatsen.

Mooie quote in het boek: 
Hou je rug recht, bewaar je trots, en je zult ver komen.

Zou je het boek aanraden? 
Absoluut, omdat het, zoals gezegd, een stukje geschiedenis van ons verleden weer geeft.

Hoeveel punten geef je het boek? 
10

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Waarschijnlijk wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek is gesigneerd door Frank Krake, dus alleen daarom al, geef ik het boek niet weg. Anders had ik het boek overigens ook niet weg gegeven.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming van het boek, maar mocht die er ooit komen (wat ik wel verwacht) dan ga ik die niet kijken, want de film zal het nooit kunnen evenaren met het boek.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek net een paar uur uit en het houdt me nog bezig, wat de rest van de dag en misschien de komende dagen nog wel zal doen.


  Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…