Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Wieg - Hilbrand Vinckers

Van Uitgeverij Nobelman mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
1983. De 33-jarige docent André bezoekt tijdens een werkweek met zijn klas het splinternieuwe Herinneringscentrum en het Voormalig Doorgangskamp Westerbork. Hij was hier vroeger al eens met zijn ouders, toen de plek Schattenberg heette. Door dit bezoek komt een stroom van beelden op gang van uitstapjes en vakanties met zijn ouders naar het naoorlogse Duitsland en de kennissen die zij daar ontmoetten. Maar ook gedachten, over geweld en geweldloosheid: Kennedy in Berlijn, de Baader Meinhof groep, treinkapingen in Drenthe, een demonstratie tegen kernwapens.
Er ontstaan barsten in zijn tot dan toe rustig voortkabbelende leven. Via oude foto's en het verhaal van zijn vader over de periode '38-'50 raakt André verstrikt in zijn familiegeschiedenis. Niet alleen zijn baan maar ook zijn relatie komt op losse schroeven te staan. En dan is daar nog Judy, zijn c…

Muren Van Glas - Harde Grenzen - Marique Maas
Waar gaat het boek over? 
Muren van glas. Harde grenzen is het tweede deel in de reeks. Nadine heeft gebroken met Daniel. Hij is echter niet van plan om haar op te geven. Gaandeweg wordt ze geconfronteerd met de waarheid over haar verslavende minnaar. Hierdoor moet ze nu definitief een keuze maken. Kan ze Daniel en zijn seksuele verlangens aan? Zal ze haar grenzen verleggen?

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Over het eerste deel was ik niet echt positief (dat kun je hier lezen), maar het tweede deel vind ik leuker dan het eerste deel en met het open einde, zou het hier ook wel bij gelaten kunnen worden ondanks dat ik nu heel benieuwd ben naar het laatste deel. Er wordt veel dieper ingegaan op de personen. Je begrijpt de personen nu beter waarom ze bepaalde keuzes hebben gemaakt en waarom ze bepaalde dingen doen doordat je nu hun achtergrond kent. Uiteraard is het nog steeds een pikante boekenserie, maar niet storend. In dit deel had ik niet, zoals in het vorige deel, het gevoel dat er hoofdstukken werden afgekapt, wat ik heel fijn vind.
Ik had het wel fijn gevonden als er een, als was het maar één ladzijde, korte terugblik aan het begin was geweest, want ik moest even nadenken hoe het ook al weer zat, maar al gauw zat ik weer in het verhaal. Het boek leest heel erg vlot weg en is weer beeldend geschreven.

Wat vind je van de cover? 
Ik vind het geen mooie cover. Er had beter gekozen kunnen worden voor foto bij het zwembad zoals in de Spaanse plaats aan het eind is beschreven.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is goed gekozen, past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is een hele vlotte schrijfstijl en, zoals gezegd, heel erg beeldend geschreven.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Dennis, omdat hij Nadine steunt en haar helpt als het moet. Een echte vriend.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Aan niemand, zelfs niet aan Daniel. Die vind ik nu ook leuk. Zelfs aan Michael heb ik geen hekel, maar begrijp ik hem na het lezen van dit deel veel beter.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Heel erg mooi, vooral Spanje. Ik wil er heen om het met eigen ogen te zien.

Mooie quote in het boek: 
Als alles voor het grijpen ligt, is niets speciaal meer.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, zeker als je van pikante boeken houdt.

Hoeveel punten geef je het boek?
8.

Ga je het volgende deel ook lezen? 
Ja, want ik ben heel benieuwd naar het laatste deel, maar dat kan nog wel even duren voor ik aan dat boek toe ben, want ik heb nog een aantal andere boeken die ik eerst wil lezen. Ik hoop dat dat deel net zo mooi, zo niet mooier, is als dit deel.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, dat niet. Het was leuk om te lezen, maar ik hoef hem niet nog een keer te lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, dus ik kan het boek niet weg geven, maar hij wordt wel verwijderd van mijn e-reader.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar mocht die er ooit komen, dan ga ik die niet kijken.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb hem net 2 uur uit en denk er nog aan en niet alleen omdat ik nu deze recensie schrijf, maar denk dat die me nog wel even bezig gaat houden.Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…