Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Springtij - Femke Roobol

Waar gaat het boek over? 
's-Gravendeel, 1953. Sara Groeneveld overleeft als door een wonder de watersnood. Haar moeder is echter voor haar ogen meegesleurd door het kolkende water. Sara wordt met haar dochtertje Ellie ondergebracht in de Ahoy-hal in Rotterdam, samen met vele andere vluchtelingen. Hier sluit ze vriendschap met de stuurse verpleegster Catharina uit Dordrecht. Vlak voor de noodlottige nacht heeft Sara een houtskooltekening gevonden, weggeborgen in een la. 'Saartje en haar moeder' staat erop. Maar de vrouw lijkt niet op haar moeder. Wie was zij dan wel? En waar is haar echte moeder? Al Sara's zekerheden vallen weg. Langzaam komt ze tot de conclusie dat ze haar eigen levensverhaal opnieuw moet invullen. Haar verleden, maar ook haar toekomst. Met de hulp van Catharina gaat ze op zoek naar de waarheid.
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een heel ontroerend boek, waarbij ik geregeld moest slikken. Ondanks dat het fictie is, had het zo echt gebeurd kunne…

Schaduwleven - Erica James
Waar gaat het boek over?
Lydia woont al jaren in Venetië. Het is de plek waar ze rust heeft gevonden en waar ze zich thuis voelt. Op een dag wordt ze totaal van haar stuk gebracht door een gezicht in de menigte. Dit brengt het afschuwelijke geheim weer naar boven waarvan ze geloofde dat ze het diep begraven had...

Na de dood van hun ouders werden Lydia en haar kleine zusje Valerie op jonge leeftijd ondergebracht bij hun grootouders, die ze voordien nooit hadden ontmoet. Ze komen terecht in een strenggelovig, liefdeloos huis. Lydia leert voor zichzelf te zorgen, geheimen te bewaren en kan maar weinig mensen vertrouwen. Ze verdringt bovendien haar verdriet om de dood van haar moeder, waaraan ze zich schuldig voelt.
Nu, meer dan twintig jaar later, moet Lydia uit de schaduwen van haar beschutte leven in Italië komen en in Engeland haar verleden onder ogen zien.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een zeer aangrijpend boek dat moeilijk weg te leggen is. Je wilt steeds verder lezen, weten hoe het verder gaat. Of Lydia & Noah uiteindelijk samen gelukkig worden, of Lydia haar dromen waar gaat maken, of ze haar schuld jegens de dood van haar moeder van zich af kan zetten, hoe het Valerie vergaat. Je leeft echt met ze mee en wordt kwaad op bepaalde personen, maar je krijgt ook bewondering voor andere personen. Die sluit je in je hart.
Het einde verraste me, maar vind het wel een mooi en romantisch einde. Oeps.... nu hoop ik niet dat ik teveel heb gezegd voor diegenen die het boek nog niet hebben gelezen. Mocht dat zo zijn, mijn excuses daarvoor. Hopelijk wil je het boek nog steeds lezen, want het boek kan ik je echt aanraden.

Wat vind je van de cover? 
Die is heel erg mooi en past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is goed verzonnen. dat is het juiste woord hoe je het leven van Lydia in één woord zou kunnen samen vatten.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is heel erg vlot en beeldend. Je ziet alles (soms helaas, andere keren gelukkig) zo voor je.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Zuster Lottie, daar zit geen kwaad in.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Dit keer zijn er twee mensen waar ik niet uit kan kiezen, oom Leonard en de opa van Lydia & Valerie. Omdat ik bang ben om te veel te zeggen, moet je het boek maar gaan lezen en dan snap je wel waarom ik aan beide mannen een hekel heb.

Wat vond je van de locatie(s) in het boek? 
Wie wil nou niet naar Venetië? Dat lijkt me zo'n mooie plaats. Het Engelse plaatsje lijkt me niets.

Mooie quote in het boek: 
Ik ben een banneling geworden door mijn liefde voor Noah.

Zou je het boek aanraden? 
Absoluut!

Hoeveel punten geef je het boek? 
10

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ondanks dat ik het een heel mooi boek vind, denk ik niet dat ik het boek nog een keer ga lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, dus ik kan het boek niet weg geven, maar ik verwijder hem wel van mijn e-reader, maar niet van mijn Chromebook, voor het geval ik mij bedenk dat ik het boek toch nog een keer wil lezen.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar mocht die er ooit komen (wat ik wel verwacht), dan ga ik die niet kijken. De film kan nooit zo mooi worden als het boek.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek net uit en verwacht dat die me nog wel even bezig zal houden.

Website van de auteur:
Erica James


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…