Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.Schone Handen - René Appel
Waar gaat het boek over? 
Sylvia's echtgenoot Eddie is een belangrijke schakel in het Amsterdamse criminele circuit. Ze leidt een gemakkelijk leventje in een groot huis in Amsterdam-Zuid met altijd genoeg geld. Langzamerhand voelt ze steeds meer weerstand tegen dit leven, vooral als ze merkt hoe Eddie een vriend behandelt. Daarnaast is er nog zijn maitresse die van hem in verwachting is. Na een paar incidenten verlaat Sylvia hem met hun twee kinderen en met al het verborgen geld. Ze probeert in Almere een nieuw leven op te bouwen. Maar zo gemakkelijk komt ze niet van hem af: een crimineel die in het nauw zit, wordt heel gevaarlijk.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Spannend, maar soms ook langdradig en vond het moeilijk om in te komen. Toch vond ik het ook weer niet zo erg, dat ik niet verder wilde lezen. Ik wilde wel weten hoe het verder zou lopen. Het open einde verraste me, maar dat is ergens ook wel mooi zodat je er zelf je fantasie op los kan laten hoe het verder zou gaan. Kan niet in details treden, want dan zou ik teveel verraden voor diegenen die het boek nog niet hebben gelezen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een echte cover die je ook op een poster van een film zou verwachten. Het past zeker bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Pas aan het eind snapte ik waarom er voor die titel is gekozen (kwartje valt soms laat bij mi ;)) en moet zeggen dat die echt bij het boek past.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Over het algemeen vlot en beeldend. maar soms ook langdradig.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Sylvia, omdat ze uiteindelijk voor zichzelf en haar kinderen durft te kiezen.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Eddie, omdat hij een naar (dat is nog zacht uitgedrukt) mannetje is die, als die zijn zin niet krijgt, over lijken gaat.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Die rijkere buurt in Amsterdam klinkt heel erg mooi, maar Almere is ook een mooie stad.

Mooie quote in het boek: 
You win some, you lose some.

Zou je het boek aanraden? 
Niet echt, er zijn leukere literaire thrillers.

Hoeveel punten geef je het boek? 
7

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Zoals jullie uit mijn antwoorden wel kunnen lezen, ga ik het boek niet nog een keer lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, dus ik kan het niet weggeven, maar ik ga hem wel verwijderen van mijn e-reader.

Ga je de verfilming bekijken? 
Nee, die ga ik niet kijken ondanks dat ik het gevoel heb dat de film dit keer beter is dan het boek.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek net uit, maar verwacht niet dat die me lang bezig zal houden.
Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…