Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.1000 Vragen aan jezelf - vraag 4: Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?Ik doe sinds vorige week voor het eerst mee met een leesclub. 
Op Hebban kon je je onlangs opgeven om een boek, in dit geval Scoop! van Iris Houx (een echte aanrader), te lezen voor de leesclub en ik ben een van de gelukkige uitverkorenen. Dat boek wilde ik heel erg graag lezen en in een opwelling had ik mij opgegeven. Had niet gedacht dat ik een van de uitverkorenen zou zijn, want zo bijster goed vond ik mijn reden om dat boek te lezen nou ook weer niet, maar zoals gezegd, ik ben er superblij mee dat ik het boek mag lezen.

Ik dacht steeds dat een leesclub niets voor mij zou zijn (vraag me niet waarom), maar ik vind het heel erg leuk. Het is leuk om met anderen over het boek te praten en je mening te geven over de hoofdpersonen. Of je jezelf in een van de hoofdpersonen herkent, wat je van de verhaallijn vind enz.
Het is ook leuk dat iris (had ik al gezegd dat ze de schrijfster is van Scoop!?) soms antwoord geeft en dat je haar vragen kan stellen waar ze antwoord op geeft.

Ik ga vanaf nu vaker meedoen met een leesclub, want zoals gezegd, ik vind het echt heel erg leuk en gezellig.Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…