Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Zilveren Kruis - Ingrid Chen

Ik mocht dit boek voor UITGEVERIJ COSERVE lezen en wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 


Wat vind je van het boek? 
De cover geeft een klein stukje bloot aan waar het boek over gaat, al is dat toch een, wel heel belangrijke, bijzaak, want het belangrijkste van alles is dat Damian uiteindelijk via diverse omwegen op zoek gaat naar zijn moeder. De vraag die Damian heeft is waarom hij steeds van die nachtmerries heeft, waar die vandaan komen. Later komt de vraag wie die mensen zijn die hem steeds in zijn nachtmerries achtervolgen. Is het gewoon een dwaze nachtmerrie waar je maar beter over kunt zwijgen als je ze op latere leeftijd nog hebt of is het (deels) echt gebeurd? Heef hij dat echt meegemaakt? Wat is het verhaal achter het zilveren kruis dat hij altijd om zijn nek draagt en waar hij het gevoel heeft dat een bepaald iemand over hem waakt, van wie heeft hij die gekregen? Daarnaast rijst de vraag waarom hij hem niet openlijk kan dragen. Waarom het niet geoorloof…

De Pelgrimstocht Naar Santiago - Paulo CoelhoOorspronkelijke titel:
O Diário De Um Mago

Waar gaat het boek over? 
De pelgrimstocht naar Santiago is het verhaal van Paulo Coelho's reis langs de legendarische pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, op zoek naar oude wijsheid. Het was een tocht die zijn leven voorgoed veranderde en hem bracht naar een uitzonderlijk schrijverschap.

In De pelgrimstocht naar Santiago wijst hij ons de weg naar de kennis en wijsheid die wij allemaal in ons dragen.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Heel erg interessant en leerzaam. Ook al heb je de tocht niet zelf gelopen, als je het boek leest, dan loop je hem mee. Je ziet alles voor je zoals hij het beschrijft. Als hij pijn leed, dan voel je dat ook, als hij trots is was, dan ben jij dat ook. Je gaat over dingen nadenken en afvragen of wat je doet echt wel zo leuk is of dat je het alleen doet omdat anderen dat van je verwachten. Paulo is eerlijk in hoe hoe hij dacht over bepaalde dingen, hoe hij de tocht ervaarde en wat hij ervan geleerd heeft.
Het verhaal is goed opgebouwd, waarbij hij begint bij het begin van de tocht en eindigt met de epiloog wat hij na die tocht gaat doen. Na ieder hoofdstuk staan er oefeningen die je kan doen als je dat wilt. Dat zijn dezelfde oefeningen waarover Paulo in de hoofdstukken schrijft, hoe hij die oefeningen heeft ervaren. Minpuntje is dat de noten pas aan het eind van ieder hoofdstuk staan i.p.v. onderaan de bewuste bladzijde waar de noten staan aangegeven.

Wat vind je van de cover? 
Ik vind de foto te klein voor de cover. Leuker was het geweest als er een covergrote foto met Paulo bij een belangrijke plaats was gebruikt.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is vlot en beeldend. Je wilt de tocht zelf ook gaan lopen omdat je alles zo voor je ziet.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel origineel, maar misschien inmiddels niet meer zo origineel, omdat er al zovele boeken over die tocht zijn geschreven, maar omdat dit het verhaal van Paulo is en hij zijn ervaringen heeft gebruikt, is het heel origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed, het begint bij dat hij een voorstukje moet schrijven voor een zoveelste druk en eindigt bij de epiloog hoe hij die reis heeft ervaren en wat hij gaat doen, met daar tussenin de hoofdstukken over de tocht van het begin tot het eind.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het boek zeker, het was moeilijk om het boek weg te leggen en als manlief wat zei, dan hoorde ik dat niet direct omdat ik in het boek zat.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Paulo, omdat hij heeft doorgezet en niet halverwege of eerder is afgehaakt.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
De duivel, lees het boek maar om te begrijpen wat ik bedoel.
 
Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Misschien wel, ik zou in ieder geval veel van hem kunnen leren.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Heel erg mooi, zou die wel eens met mijn eigen ogen willen zien.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Daar was ik een puber, dus ja, ik kon erin leven.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, hij laat je het leven op een andere zien, laat je nadenken of het echt wel zo belangrijk is wat je doet en laat je via oefeningen bepaalde angsten overwinnen.

Mooie quote in het boek: 
Je hoeft een berg niet te beklimmen om te weten dat hij hoog is.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan je het boek zeker aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die de tocht naar Santiago wil lopen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
3 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, ik vond het leuk om het boek eens te lezen, maar één keer vind ik genoeg.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, dus ik kan het boek niet weggeven, maar ik ga hem verwijderen van mijn e-reader.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar mocht die er ooit komen, dan ga ik die niet kijken omdat ik het boek liever in gedachte hou zoals ik hem gelezen heb. Toch zou het wel een interessante film kunnen zijn.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me nog wel even bezig houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ik denk het wel.

Website van de auteur:
PAULO COELHO

Website van de uitgever:
DE ARBEIDERSPERSKoop bij bol.com

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week