Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Geheime Leven Van De Koe - Rosamund Young

Van uitgeverij Atlas Contact mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Oorspronkelijke titel:
The Secret Life Of Cows

Waar gaat het boek over? 
Op de biologische boerderij van Rosamund Young in Engeland mogen de koeien (en varkens, en kippen, en schapen) letterlijk gaan en staan waar ze willen. Bij hun pasgeboren kalf blijven, of deze aan oma toevertrouwen? In de
wei onder de kersenboom grazen, of toch boven op de heuvel? Naar de schuur hollen bij regen, of gewoon onder de heg schuilen? Decennialang heeft Young haar dieren uitgebreid kunnen observeren en ze constateert dat deze consequent slimme, logische keuzes maken die hun welzijn verhogen. Aan de hand van de meest aandoenlijke anekdotes over haar kudde laat ze zien dat het intelligente beesten zijn die hun kroost en elkaar liefhebben, samen spelen en levenslange vriendschappen sluiten. Maar door het moderne, grootschalige boerenbedrijf hebben wij mensen steeds minder oog voor dit natuurlijke gedrag…

De Piramide Van Pinto - Prof. Dr. David Pinto


Dit boek won ik onlangs op de blog BEAUTY & BOOKS. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Dr. Floris van den Berg, filosoof:
"In De piramide van Pinto biedt communicatiedeskundige David Pinto eenorigineel perspectief op een prangend probleem in de hedendaagse samenleving, namelijk de botsing tussen de waarden van mensen met eenniet-westerse cultuur (immigranten of allochtonen) met de dominantewesterse cultuur. Pinto draagt met LEF, maar ook met lef bij aan hetmaatschappelijk debat door het vraagstuk van de falende integratie op tepakken op een andere manier dan de PVV en de Partij voor de Rede. Hij wijst de botsing tussen premoderne en moderne waarden aan als de crux van het probleem."

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een heel interessant boek. De auteur laat zien wat de verschillen zijn tussen bepaalde culturen, wat de normen en waarden zijn in bepaalde, ook de westerse, culteren en laat in een drie-stappen-plan zien hoe je daarmee kan omgaan/op kan reageren. Na het lezen van dit boek begrijp je de mensen die niet uit het westen komen beter waarom ze doen wat ze doen. Ook wordt er een spiegel naar jezelf opgehouden; dat je soms beter anders kan reageren/op een andere manier kan kijken naar een bepaalde situatie. Hij geeft tal van voorbeelden van botsende waarden en normen en hoe wel of niet te reageren daarop. Hij komt met tips voor de politiek, wat ze beter/het beste kunnen doen volgens hem.
Aan het eind van het boek zit een bijlage DSM (drie-stappen-plan) voor onderwijs- en vakopleidingen die ze kunnen gebruiken.

Wat vind je van de cover? 
Een mooie cover waarbij de auteur ontspannen op een stoel zit. De sub-titel had overigens wel een klein stukje naar onderen gekund, dat was mooier geweest.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Dit soort boeken zijn meestal droog geschreven, maar dat is dit boek allerminst. Het boek is vlot geschreven zonder langdradig te zijn.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het boek zeker.

Mooie quote in het boek: 
Wie zorg draagt voor één jaar zaait graan; wie zorg draagt voor jaren plant bomen en wie zorg draagt voor generaties 'leidt' op.

Zou je het boek aanraden? 
Als je geïnteresseerd bent in de politiek en in de normen en waarden van diverse culturen, dan kan ik je het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder geïnteresseerd is in de politiek.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, één keer vind ik genoeg.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Voorlopig houd ik het boek, mijn man mag het nu gaan lezen. Daarna mag hij bepalen of het boek terug in de boekenkast gaat of dat we die weggeven.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me nog wel even bezighouden en zal er geregeld aandenken als ik in een situatie kom waarop ik niet weet hoe ik op ienmand moet reageren of het gevoel heb dat er in mijn ogen raar gereageerd wordt dat ik dan eens moet proberen te begrijpen waarom de ander zo doet/reageert.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Het hangt van het boek af.

Website van de auteur:
Prof. David Pinto Twitter

Website van de uitgever:
Uitgeverij Aspekt
Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…