Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Geheime Leven Van De Koe - Rosamund Young

Van uitgeverij Atlas Contact mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Het boek ligt vanaf 2 oktober 2017 in de winkels.

Oorspronkelijke titel:
The Secret Life Of Cows

Waar gaat het boek over? 
Op de biologische boerderij van Rosamund Young in Engeland mogen de koeien (en varkens, en kippen, en schapen) letterlijk gaan en staan waar ze willen. Bij hun pasgeboren kalf blijven, of deze aan oma toevertrouwen? In de
wei onder de kersenboom grazen, of toch boven op de heuvel? Naar de schuur hollen bij regen, of gewoon onder de heg schuilen? Decennialang heeft Young haar dieren uitgebreid kunnen observeren en ze constateert dat deze consequent slimme, logische keuzes maken die hun welzijn verhogen. Aan de hand van de meest aandoenlijke anekdotes over haar kudde laat ze zien dat het intelligente beesten zijn die hun kroost en elkaar liefhebben, samen spelen en levenslange vriendschappen sluiten. Maar door het moderne, grootschalige boerenbedrijf hebben wij me…

Vuurwerk In De Sneeuw - Sarah MorganOorspronkelijke titel:
Maybe This Christmas

Waar gaat het boek over? 
Tyler O’Neils belangrijkste voornemen deze Kerstmis? Er een groot feest van maken. Niet voor zichzelf, maar voor zijn dochter, Jess. Hij heeft trouwens zelf ook wat te vieren, want Snow Crystal, het ski-resort dat hij met zijn broers runt, is volgeboekt met de kerstdagen. Dat betekent dat Brenna, zijn beste vriendin, bij hem moet logeren, en hij mag absoluut niet laten merken dat hij meer dan alleen vriendschap voor haar voelt. Ski-instructeur Brenna Daniels vindt dat ze het prima voor elkaar heeft. Ze heeft van haar hobby haar werk gemaakt én ze kan dagelijks samenwerken met Tyler, op wie ze al jaren verliefd is. Niet dat er ooit iets gebeurd is… Ze verwacht dan ook niet dat het problemen zal opleveren dat ze een paar weken een huis zullen delen. Dan gebeurt er iets wat ze geen van beiden hadden verwacht: Tyler kust haar, en nu is alles anders…

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een heerlijke feelgood roman met heel veel humor, je ligt geregeld in een deuk en dan met name om wat Tyler zegt. Maar ook zijn er momenten dat je even boos wordt op bepaalde personen, je leeft mee met anderen, met name met Jess, maar ook met Brenna en Tyler. Soms wil je bepaalde mensen wel een schop onder hun .... geven, ze wakker schudden. Het einde is voorspelbaar, maar dat is niet erg met dit soort boeken. I know, ik zeg dat vaker, maar met de boeken van Harlequin weet je vaak wel wat het einde is, maar niet hoe, dat wil nog wel eens verrassend zijn en dat is met dit verhaal al niet anders. Het plot verwacht je namelijk niet dat die zal lopen als dat je eerder misschien dacht. Ja, ja, ik weet ik, ben lekker onduidelijk zoals vaker in recensies, maar ga het boek maar lezen om te begrijpen wat ik bedoel.

Wat vind je van de cover? 
Heel erg mooi, past echt bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is mooi, maar de oorspronkelijke titel vind ik beter bij dit boek passen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Lekker vlot, het boek leest als een trein zonder vertragingen.

Hoe origineel is het verhaal?
Niet echt origineel, maar dat is niet erg.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, vanaf de eerste zin zat ik erin en was het moeilijk om het boek weg te leggen omdat je wilt weten hoe het verder gaat en hoe het eindigt.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Absoluut, je wordt het verhaal in gezogen en kan niet meer los laten tot het boek uit is.

Heeft het plot je verrast?
Ja en nee, want het was te verwachten, maar de manier waarop heeft mij echt verrast, maar vind het schitterend.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, die zijn geloofwaardig. Er is geen persoon die ongeloofwaardig overkomt.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Tyler, omdat hij is wie hij is.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Janet, maar kan niet zeggen waarom, want dan verklap ik een spoiler en dat is niet de bedoeling, maar ik weet zeker dat je ook een hekel aan haar hebt als je het boek gelezen hebt. Je krijgt ook medelijden met haar. Nu vertel ik niets meer over haar. ;)

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ik denk wel dat ik bevriend zou kunnen zijn met Brenna, Tyler en Jess.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Ondanks dat ik een hekel aan de kou heb, wil ik naar Snow Crystal, want het lijkt me daar heel erg mooi, sprookjesachtig, zeker als het net gesneeuwd heeft.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze. Het verhaal geeft mooi weer dat je beter maar eerlijk naar elkaar toe kan zijn, dan alles of een gedeelte achter te houden. Dat het anders maar tussen jou en de ander in komt/blijft te staan. En wie weet hoe het loopt.

Mooie quote in het boek: 
Verdoe geen tijd met je zorgen maken over wat andere mensen van je vinden.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, dat kan ik, zeker aan mensen die van feelgood romans houden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van zoete romantiek houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, één keer vind ik genoeg.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Dit is het laatste deel van deze serie, maar het tweede deel ga ik zeker ook lezen. Het eerste deel had ik al gelezen, de recensie kan je hier lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, dus ik kan het niet weggeven, maar ik ga hem wel verwijderen van mijn e-reader.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, wat raar is, want daar leent dit boek zich goed voor, maar mocht die er ooit komen, dan ga ik die niet kijken. Ik hou het verhaal liever zoals ik het gelezen heb.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me nog wel even bezig houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, want ze schrijft geweldig.

Leesfragment:
Je kan op de site van Sarah Morgan een leesfragment (in het Engels) lezen van het boek.

Website van de auteur:
SARAH MORGAN

Website van de uitgever:
HARLEQUIN
Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…