Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Geheime Leven Van De Koe - Rosamund Young

Van uitgeverij Atlas Contact mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Het boek ligt vanaf 2 oktober 2017 in de winkels.

Oorspronkelijke titel:
The Secret Life Of Cows

Waar gaat het boek over? 
Op de biologische boerderij van Rosamund Young in Engeland mogen de koeien (en varkens, en kippen, en schapen) letterlijk gaan en staan waar ze willen. Bij hun pasgeboren kalf blijven, of deze aan oma toevertrouwen? In de
wei onder de kersenboom grazen, of toch boven op de heuvel? Naar de schuur hollen bij regen, of gewoon onder de heg schuilen? Decennialang heeft Young haar dieren uitgebreid kunnen observeren en ze constateert dat deze consequent slimme, logische keuzes maken die hun welzijn verhogen. Aan de hand van de meest aandoenlijke anekdotes over haar kudde laat ze zien dat het intelligente beesten zijn die hun kroost en elkaar liefhebben, samen spelen en levenslange vriendschappen sluiten. Maar door het moderne, grootschalige boerenbedrijf hebben wij me…

Na Die Nacht - Kirstin Rozema


Ik mocht  van UITGEVERIJ ELLESSY dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Wat gebeurde er in de nacht van de 14e april, drie jaar geleden? Was het een kater na dat leuke feestje, waar ze veel te veel gedronken had? Of was het iets anders?
Melanie Kuperes, partner van Douwe Boenders en moeder van kleuter Carolien, weet het niet. Ze weet alleen dat haar leven na die nacht totaal anders is geworden. Ze is vanaf dat moment humeurig, heeft een heel kort lontje en heeft nergens meer zin in. Vooral Douwe moet het ontgelden.
Lucy Veenhuizen, de vaste oppas van Carolien, wordt verliefd tijdens de buurtbarbecue. Als snel krijgt ze een relatie met Paul Brama. Hij is stapel verliefd op haar. Maar of dat ook wederzijds is?
Melanie draait door tijdens een woede-aanval. Haar daad heeft grote gevolgen voor de mensen om Douwe en haar heen. Er worden valse beschuldigingen geuit en al gauw worden bepaalde mensen scheef aangekeken. Melanie doet net of ze nergens van weet. Tot ze haar volgende woede-uitbarsting krijgt.
Douwe merkt plotseling wie zijn vrienden zijn en wie hem liever ver uit de buurt wil hebben. Uit onverwachte hoek komt dan alsnog een oplossing voor zijn grote probleem.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Kirstin Rozema (1967) woont in Almelo en schrijft al jarenlang kinder- en jeugdboeken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast heeft ze een flink aantal korte romans geschreven. Eind 2015 verscheen haar familieromandebuut Poort naar het geluk.
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover verwacht je niet wat voor een aangrijpend verhaal erachter zit, maar toch past die bij het boek. De titel is heel goed gekozen, want daar draait het verhaal om, om de vraag wat er die nacht is gebeurd, waarom niets meer hetzelfde is als voor die nacht. Waarom Melanie zo veranderd is na die nacht.
In de proloog krijg je een beeld van het dorp waar het verhaal zich afspeelt en wie haar bewoners zijn.
Het verhaal is op een vlotte, filmische manier geschreven. Langzaam wordt de spanning opgebouwd naar een plot die je totaal niet verwacht, die je niet ziet aankomen.
Vanaf het eerste hoofdstuk wordt je meegesleept in het verhaal. Eenmaal in begonnen, kan je het boek niet meer wegleggen omdat je heel erg graag wilt weten wat er die nacht is gebeurd. Je wilt weten wat er in Melanie is gevaren, waarom bepaalde personen zwart worden gemaakt, hoe Douwe en Carolien met alles omgaan, of de relatie van Lucy & Paul stand houdt.
Toch zit er ook wel een voorspelbaar stukje in, maar dat is niet erg. Bij dit soort boeken is het niet erg als een bepaald gedeelte al op voorhand bekend is, dat je die kan verwachten als je goed leest.
Het verhaal laat zien wat het met mensen kan doen als er verkeerde dingen over ze wordt gezegd, hoe iedereen er weer anders op reageert. Dat er soms niet veel mensen voor nodig zijn om een roddel te verspreiden omdat ze dat met een bepaalde reden doen. Dat er altijd mensen zijn die de roddels geloven en het verder vertellen, er daardoor aan meedoen. Dat soms iets heel anders is dan er verteld of gedacht wordt. Het verhaal laat je ook naar jezelf kijken, dat je ten alle tijden eerlijk naar jezelf en naar anderen moet zijn.
In het nawoord vertelt de auteur hoe zij aan het verhaal is gekomen en begrijp je het verhaal nog beter.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek zeker.

Wat vind je van de cover? 
Die is heel erg moi, past heel goed bij het verhaal.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, want daar draait het allemaal om.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot, filmisch.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel, het is een onderwerp waar nauwelijks over is geschreven op de manier zoals Kirstin heeft gedaan.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is heel erg goed. Langzaamaan wordt de spanning opgebouwd waardoor je steeds nieuwsgieriger wordt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het boek zeker. Eenmaal in begonnen, kan je het boek niet meer weg leggen.

Heeft het plot je verrast?
Ja, ik had vanalles verwacht, maar niet dit plot.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze zeker. Het zouden zomaar mensen kunnen zijn die je kent.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Joel, omdat hij altijd voor iedereen klaar staat, voor niemand een kwaad woord heeft en hij snel mensen vergeeft.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik had dit keer aan niemand een hekel. Had op een gegeven moment wel een hekel aan een bepaald persoon en later aan nog iemand, maar dat verdween bij de laatste bladzijdes. Waarom? Dat mag je zelf gaan lezen. ;)

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Het lijkt mij een heerlijk dorp.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Het spelt zich in de huidige tijd af en dat gaat me tot nu to goed af. :)

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze zeker, maar dit keer kan ik niet zeggen waarom, want dan zou ik teveel verraden.

Mooie quote in het boek: 
Smaad maakt heel veel kapot.

Zou je het boek aanraden? 
Dit boek kan ik iedereen aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van romans met diepgang houden.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, één keer vond ik genoeg.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Mijn man neemt het boek mee naar zijn werk zodat anderen het boek ook kunnen lezen.

Ga je de verfilming bekijken? 
Er is (nog) geen verfilming, maar mocht het boek ooit verfilmd worden, dan ga ik die niet kijken omdat ik het verhaal liever in gedachten hou zoals ik het gelezen heb.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me nog wel even bezig houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Misschien wel, hangt van het boek af.

Leesfragment:
Op de site van UITGEVERIJ ELLESSY kunnen jullie een leesfragment lezen door op het tabblad Leesfragment te klikken.

Website van de auteur:
Kirstinschrijft

Website van de uitgever:
UITGEVERIJ ELLESSY
Koop bij bol.com

Reacties

  1. Super, wat een mooie recensie! Heel hartelijk dank. Ik ben er erg blij mee!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…