Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.Wat Jij Niet Ziet - Sarah Pinborough


Van The House of Books mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Het boek ligt vanaf 28 juni 2017 in de winkels.

Oorspronkelijke titel:
Behind here Eyes

Waar gaat het boek over? 
Louise is een alleenstaande moeder. Tijdens een zeldzaam avondje uit ontmoet ze een man en valt als een blok voor hem. De maandag erop ontmoet ze haar nieuwe baas, David. De man uit het café, die getrouwd blijkt te zijn, en die zegt een fout te hebben begaan. Dan ontmoet Louise Adele, de vrouw van David. De twee raken bevriend en Louise leert een heel andere kant van David kennen. Er lijkt iets goed mis in hun huwelijk. Louise wil weten wat...

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
De cover en de titel doen mysterieus aan waardoor je meteen benieuwd bent naar het boek.
Vanaf de eerste zin zit je in het verhaal en wil je alleen maar verder lezen. Je baalt als je het boek weg moet leggen als je iets anders moet doen, omdat je alleen maar verder wilt lezen. Je wilt weten hoe het verder gaat en wat de rollen zijn van bepaalde personen. Op het laatst kan je het boek niet meer wegleggen omdat je wilt weten hoe het gaat aflopen.
Op een vlotte manier wordt het verhaal verteld. Je wordt als het ware in het verhaal gezogen waardoor je het gevoel hebt dat je het allemaal zelf beleefd. Je krijgt soms de bibbers van een bepaald persoon omdat ze dingen weet die ze niet kan weten, dan erger je je weer aan haar aan wat ze doet, maar ook aan andere personen erger je je bij tijd en wijle om wat ze doen.
De hoofdstukken zijn om en om geschreven en soms wordt er terug gekeken naar het verleden. Ieder hoofdstuk eindigt op een manier dat je nieuwsgierig maakt naar wat er bedoelt wordt met het geschrevene waardoor je verder wilt lezen. Boven ieder hoofdstuk staat om wie het draait zodat je je niet hoeft af te vragen om wie het gaat hoewel je daar anders al snel achter zou zijn. Bij de terugblikken weet je gelijk wie er terugblikt. Je krijgt een heel goed beeld van de hoofdpersonen en van wat er zich in het verleden heeft afgespeeld, maar of dat ook zo is? Zijn de hoofdpersonen wel wie ze zijn? Is het verleden wel zo gegaan als wordt verteld?
Het verhaal is heel erg goed opgebouwd. Steeds als je een vermoeden hebt hoe het zit, blijkt het anders te zijn, blijkt het een andere kant op te gaan. Soms moet je even een stukje terug lezen om zeker te weten dat je het goed hebt gelezen, om het te kunnen geloven omdat ze wat ongeloofwaardig overkomen, je kan het je niet voorstellen dat er iemand is die trapt in bepaalde verhalen, dat iemand tot bepaalde dingen in staat zijn.
Het plot is heel erg verrassend die je niet ziet aankomen. Ook die moet je een paar keer herlezen om zeker te weten dat je het goed hebt gelezen en dan nog kan je het niet geloven. Je verwacht namelijk een totaal ander plot.

De uitgeverij geeft aan dat het boek niet te vertrouwen is, dat je niemand moet vertrouwen, ook jezelf niet. Na het lezen van het boek kan je het er alleen maar mee eens zijn. Het is een ijzersterke thriller die je nog eens gaat lezen om te lezen of je bepaalde dingen over het hoofd hebt gelezen.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Meer dan, ik hoopte een spannende thriller te lezen en dat is het zeker.

Wat vind je van de cover? 
Die is heel mooi, mysterieus.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, maar als je de Engelstalige titel letterlijk had vertaald ook goed had gepast bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot, je wordt het verhaal ingezogen.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is heel erg goed

Zat je direct in het verhaal?
Ja, je zit er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het boek zeker, je hoort niets meer als je eenmaal aan het lezen bent.

Heeft het plot je verrast?
Ja, die zie je niet aankomen. Je verwacht een totaal ander plot.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze zeker.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Louise, ze is een beetje naïef, ze doet soms niet altijd het juiste, maar heeft wel het hart op de juiste plaats.

En aan wie had je een hekel en waarom?
Dat kan ik niet zeggen, want dan zou ik teveel verraden. 

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ik denk wel dat ik met Louise bevriend zou kunnen zijn.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Ze klinken mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Het boek speelt zich in de huidige tijd af en dat gaat me goed af.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze zeker. Het verhaal maakt duidelijk dat je niet altijd alles moet geloven, dat een verhaal, hoe mooi of zielig ook verteld, toch totaal anders kan zijn dan je dacht.

Mooie quote in het boek: 
Vaak wordt de meest geloofwaardige versie van een verhaal beschouwd als de waarheid.

Zou je het boek aanraden? 
Dat doe ik zeker.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor iedereen die van thrillers houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een leesexemplaar, die geef ik niet weg. Hij mag weer terug in de boekenkast.

Ga je de verfilming bekijken? 
Er is nog geen verfilming van het boek, maar mocht die er ooit komen, dan ga ik die niet kijken omdat ik het verhaal liever in mijn hoofd hou zoals ik het gelezen heb.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me nog wel even bezig houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Misschien wel, hangt van het boek af.

Website van de auteur:
SARAH PINBOROUGH

Website van de uitgever:
the house of books
Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…