Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Springtij - Femke Roobol

Waar gaat het boek over? 
's-Gravendeel, 1953. Sara Groeneveld overleeft als door een wonder de watersnood. Haar moeder is echter voor haar ogen meegesleurd door het kolkende water. Sara wordt met haar dochtertje Ellie ondergebracht in de Ahoy-hal in Rotterdam, samen met vele andere vluchtelingen. Hier sluit ze vriendschap met de stuurse verpleegster Catharina uit Dordrecht. Vlak voor de noodlottige nacht heeft Sara een houtskooltekening gevonden, weggeborgen in een la. 'Saartje en haar moeder' staat erop. Maar de vrouw lijkt niet op haar moeder. Wie was zij dan wel? En waar is haar echte moeder? Al Sara's zekerheden vallen weg. Langzaam komt ze tot de conclusie dat ze haar eigen levensverhaal opnieuw moet invullen. Haar verleden, maar ook haar toekomst. Met de hulp van Catharina gaat ze op zoek naar de waarheid.
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een heel ontroerend boek, waarbij ik geregeld moest slikken. Ondanks dat het fictie is, had het zo echt gebeurd kunne…

Wat Jij Niet Ziet - Sarah Pinborough


Van The House of Books mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Het boek ligt vanaf 28 juni 2017 in de winkels.

Oorspronkelijke titel:
Behind here Eyes

Waar gaat het boek over? 
Louise is een alleenstaande moeder. Tijdens een zeldzaam avondje uit ontmoet ze een man en valt als een blok voor hem. De maandag erop ontmoet ze haar nieuwe baas, David. De man uit het café, die getrouwd blijkt te zijn, en die zegt een fout te hebben begaan. Dan ontmoet Louise Adele, de vrouw van David. De twee raken bevriend en Louise leert een heel andere kant van David kennen. Er lijkt iets goed mis in hun huwelijk. Louise wil weten wat...

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
De cover en de titel doen mysterieus aan waardoor je meteen benieuwd bent naar het boek.
Vanaf de eerste zin zit je in het verhaal en wil je alleen maar verder lezen. Je baalt als je het boek weg moet leggen als je iets anders moet doen, omdat je alleen maar verder wilt lezen. Je wilt weten hoe het verder gaat en wat de rollen zijn van bepaalde personen. Op het laatst kan je het boek niet meer wegleggen omdat je wilt weten hoe het gaat aflopen.
Op een vlotte manier wordt het verhaal verteld. Je wordt als het ware in het verhaal gezogen waardoor je het gevoel hebt dat je het allemaal zelf beleefd. Je krijgt soms de bibbers van een bepaald persoon omdat ze dingen weet die ze niet kan weten, dan erger je je weer aan haar aan wat ze doet, maar ook aan andere personen erger je je bij tijd en wijle om wat ze doen.
De hoofdstukken zijn om en om geschreven en soms wordt er terug gekeken naar het verleden. Ieder hoofdstuk eindigt op een manier dat je nieuwsgierig maakt naar wat er bedoelt wordt met het geschrevene waardoor je verder wilt lezen. Boven ieder hoofdstuk staat om wie het draait zodat je je niet hoeft af te vragen om wie het gaat hoewel je daar anders al snel achter zou zijn. Bij de terugblikken weet je gelijk wie er terugblikt. Je krijgt een heel goed beeld van de hoofdpersonen en van wat er zich in het verleden heeft afgespeeld, maar of dat ook zo is? Zijn de hoofdpersonen wel wie ze zijn? Is het verleden wel zo gegaan als wordt verteld?
Het verhaal is heel erg goed opgebouwd. Steeds als je een vermoeden hebt hoe het zit, blijkt het anders te zijn, blijkt het een andere kant op te gaan. Soms moet je even een stukje terug lezen om zeker te weten dat je het goed hebt gelezen, om het te kunnen geloven omdat ze wat ongeloofwaardig overkomen, je kan het je niet voorstellen dat er iemand is die trapt in bepaalde verhalen, dat iemand tot bepaalde dingen in staat zijn.
Het plot is heel erg verrassend die je niet ziet aankomen. Ook die moet je een paar keer herlezen om zeker te weten dat je het goed hebt gelezen en dan nog kan je het niet geloven. Je verwacht namelijk een totaal ander plot.

De uitgeverij geeft aan dat het boek niet te vertrouwen is, dat je niemand moet vertrouwen, ook jezelf niet. Na het lezen van het boek kan je het er alleen maar mee eens zijn. Het is een ijzersterke thriller die je nog eens gaat lezen om te lezen of je bepaalde dingen over het hoofd hebt gelezen.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Meer dan, ik hoopte een spannende thriller te lezen en dat is het zeker.

Wat vind je van de cover? 
Die is heel mooi, mysterieus.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, maar als je de Engelstalige titel letterlijk had vertaald ook goed had gepast bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot, je wordt het verhaal ingezogen.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is heel erg goed

Zat je direct in het verhaal?
Ja, je zit er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het boek zeker, je hoort niets meer als je eenmaal aan het lezen bent.

Heeft het plot je verrast?
Ja, die zie je niet aankomen. Je verwacht een totaal ander plot.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze zeker.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Louise, ze is een beetje naïef, ze doet soms niet altijd het juiste, maar heeft wel het hart op de juiste plaats.

En aan wie had je een hekel en waarom?
Dat kan ik niet zeggen, want dan zou ik teveel verraden. 

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ik denk wel dat ik met Louise bevriend zou kunnen zijn.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Ze klinken mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Het boek speelt zich in de huidige tijd af en dat gaat me goed af.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze zeker. Het verhaal maakt duidelijk dat je niet altijd alles moet geloven, dat een verhaal, hoe mooi of zielig ook verteld, toch totaal anders kan zijn dan je dacht.

Mooie quote in het boek: 
Vaak wordt de meest geloofwaardige versie van een verhaal beschouwd als de waarheid.

Zou je het boek aanraden? 
Dat doe ik zeker.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor iedereen die van thrillers houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een leesexemplaar, die geef ik niet weg. Hij mag weer terug in de boekenkast.

Ga je de verfilming bekijken? 
Er is nog geen verfilming van het boek, maar mocht die er ooit komen, dan ga ik die niet kijken omdat ik het verhaal liever in mijn hoofd hou zoals ik het gelezen heb.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me nog wel even bezig houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Misschien wel, hangt van het boek af.

Website van de auteur:
SARAH PINBOROUGH

Website van de uitgever:
the house of books
Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…