Doorgaan naar hoofdcontent

Boekvraag van de Week

Boekvraag van de week: Welk boek kan maar beter niet verfilmd worden?

Jullie weten inmiddels wel dat ik het niet zo heb op boekverfilmingen omdat de meeste boekverfilmingen tegenvallen als je het boek hebt gelezen. Je mist negen van de tien keer dingen die je in het boek hebt gelezen, waardoor je het gevoel hebt dat de film dan automatisch ook niet zo lekker loopt door de missende belangrijke dingen.
Wat mij betreft kunnen ze dan ook Hartendief op pootjes van Melinda Metz maar beter niet verfilmen. Je gaat geheid delen missen omdat het de regiseurs zelden lukt om de dieren datgene te laten doen wat ze moeten doen, zeker met katten is dat het geval. Een hond heeft daar minder last van, maar als een kat iets niet wil, dan zal die dat zeker niet doen of alleen als het hem uitkomt. Of ze moeten de kat er later inverwerken, dat het een levensechte animatie-kat is. De technieken zijn er, dus daar zal het zeker niet aan liggen. Maar wat mij betreft mogen ze dit boek laten wat het is, een boek en niet verfilmen. De film kan nooit zo humoristisch worden als het…

Liefde, Lust En Andere Ongemakken - Erik Le RomancierVan Erik Le Romancier mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
''Liefde, Lust en Andere Ongemakken''

Vier vriendinnen strijden voor geluk en zijn onlosmakelijk verbonden.
Het lot bracht hen samen, waar ze van elkaar getuige zijn van soms hartverscheurende drama's en onzekerheden.
Ontmoet Jeanine: mooi, jong, geslaagd en succesvol. Ze heeft het allemaal, behalve de liefde waarnaar ze hunkert. Kiest ze voor haar leidinggevende Victor? Voor badboy Samuel? Of toch voor Pelle, haar ex? Haar queeste naar liefde wordt voor Jeanine een ontdekkingsreis vol verrassingen, emoties, erotiek en bizarre wendingen. Loopt ze blind het ravijn in? Raakt ze de weg kwijt door de intriges van de sinistere Messaline de Beaumont?
Of blijft ze overeind dankzij haar hartsvriendinnen:
Mireille, lief en grappig, maar chronisch onzeker over haar uiterlijk. Leert ze van zichzelf houden? Of maakt ze een drastische keuze voor zichzelf?
Florine, gezegend met een verguld leven maar haar onvervulde kinderwens drijft haar tot wanhoopsdaden en buitenechtelijke seks. Zet ze hiermee alles op het spel?
Velma, robuust en nuchter. Zij wordt na jaren opeens onverwacht geconfronteerd met haar terminale zieke hippiemoeder. Laat ze haar toe in haar hart en leven?
Vier hartsvriendinnen. Vier levens vol intriges, seks en bizarre maar ook ontroerende ervaringen.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover en de titel heb je het idee dat je een zinderende roman gaat lezen. Of dat ook zo is, mag je zelf gaan lezen en bepalen.
Vanaf de eerste zin zit je meteen in het verhaal en kan je het boek niet meer wegleggen. Het verhaal is op een humorvolle manier geschreven, al zijn er ook stukjes die wat minder vrolijk zijn, waarbij je op je nagels gaat bijten en hopen dat het goed af gaat lopen. Je leeft echt met de hoofdpersonen mee en hebt soms ook te doen met bepaalde personen, met andere kan je alleen maar medelijden hebben. Er zijn momenten dat je denkt te weten welke kant het opgaat en dan blijkt het toch een andere kant op te gaan, waardoor het verhaal niet voorspelbaar is. Toch is het dat op een gegeven moment wel, je krijgt al een idee hoe een bepaald stukje af gaat lopen, maar dat is niet erg, want dat hoort bij een roman.
Het is een verhaal dat laat zien wat een liefdeloze jeugd met je kan doen. Hoe dat de rest van je leven kan bepalen. Het laat zien wat er kan gebeuren als je verkeerde keuzes maakt. Dat ook 'mooie, slimme' mensen wel eens 'domme' keuzes maken omdat ze denken dat dat het beste is of als enige optie overblijft. Het laat ook zien wat jaloezie met iemand kan doen. Het zijn soms bizarre verhalen waarvan je hoopt dat je ze zelf nooit mee gaat maken. Voor sommige mensen kan het verhaal deels herkenbaar zijn omdat ze zelf zoiets ook hebben meegemaakt, maar dan op een andere manier.
Het is een verhaal van op zoek zijn naar de echte liefde, onzeker zijn over jezelf, vergeven, omgaan met het verleden, omgaan met een overvulde kinderwens.
De hoofdpersonen zijn stuk voor stuk goed uitgediept, je leert ze goed kennen; hoe ze zijn opgegroeid en hoe ze elkaar hebben leren kennen, waardoor je na het lezen van het boek het gevoel hebt dat je afscheid hebt genomen van vier bijzondere vriendinnen met ieder haar eigen bijzondere, maar goede karakters.
Kortom; als je van diepgaande romans met humor houdt, dan is dit boek een echte aanrader.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is goed gekozen, maakt nieuwsgierig.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend.

Hoe origineel is het verhaal?
Vrij origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Langzaamaan wordt je via diverse wegen naar het plot geleid.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het boek zeker. Eenmaal in begonnen, is het boek lastig weg te leggen.

Heeft het plot je verrast?
Ja, toch wel.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Jeanine, omdat ze is wie ze is. Er is een bepaald stukje, zeg niet welke, dat had mij ook kunnen overkomen.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Samuel, maar kan niet vertellen waarom, want dan zou ik teveel verraden.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Dat denk ik wel.

Wat vond je van de locatie in het boek? 
Het klinkt als een mooie locatie.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Het verhaal speelt zich in de huidige tijd af en dat gaat me goed af.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij, vooral het verhaal van de moeder van Florine heeft me geraakt. Het laat zien hoe iemand dankzij een slechte jeugd zo kan worden als de moeder van Florine is geworden, waardoor je uiteindelijk alleen maar medelijden met haar kan hebben.

Mooie quote in het boek: 
Hierop krijg je alleen antwoord als je over je eigen schaduw heen stapt, je angsten en onzekerheden overwint en het gewoon doet.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan het boek zeker aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor vrouwen en voor Simon van Nick.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, één keer vind ik genoeg.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik dus niet weggeven, maar hij mag op mijn Chromebook blijven staan.

Ga je de verfilming bekijken? 
Er is (nog) geen verfilming van het boek, maar mocht die er ooit komen, dan ga ik die niet kijken, omdat ik het verhaal liever in mijn hoofd hou zoals ik het gelezen heb.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Dat denk ik wel.

Website van de auteur:
Erik le Romancier

Website van de uitgever:
BOEKTRIOMF


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Herinneringen van vernielde generaties

Waar gaat het boek over? 
Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe het voelt …

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…